ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

לא נחים הגנבים האלה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: לא נחים הגנבים האלה

שליחה על ידי eli_lea »

תודות לעוזי בית הגידול שלי ממוגן בחמש מצלמות אינפרה לראיית לילה + מצלמה ממונעת נשלטת מחדר המחשבים המכסה
את כל בית הגידול בתוספת מערכת אזעקה ,הקלטה וקבלת הודעת SMS לנייד במקרה של הפעלה.אפשר להגיד שאני צופה בבית גידול
רוב שעות היום והלילה ויש עוד תוספת קטנה שאני לא אפרט אבל בטוח שמי שיסתכן לפרוץ לא יצא שלם.
אגב אלון חוק דרומי עבר בכנסת אבל עם השגות,מותר לפגוע בגנב במידה ואתה חש סיכון לחייך ,אני בטוח שאממש אותו במידה
ויחדרו אליי כי הסיכון לחיי התוכים חשוב לי לא פחות.

לגבי הצ'יפ ,אפשר להזריק את הצ'יפ לתוכים בינונים ומעלה,לתוכים קטנים יש בעייה להזריקו.
את רשות שמורת הטבע לא מעניין כלל אם יגנבו לך את התוכים והדרישות שלהם עמומות ולא ברורות,לפי החוק כל אדם המחזיק מעל 4
תוכים (חיות בר) מחוייב באישור החזקה ותשלום שנתי ,כתוב שהם יכולים לדרוש סימון על פי ראות עיניהם ויכולים לחייב את המגדל בשינוי תנאי המחייה של התוכים ועוד.חבל שאין להם פירוט שמצביע על כל הדרישות כגון:גודל כלוב על פי סוג התוכי,אמצעי זיהוי,אישורי וטרינר וכו'.
מאחר וכך הרבה מגדלים נמנעים מלפנות אליהם מחשש לדרישות מוגזמות.

לדעתי בעת בניית בית גידול צריך לקחת בחשבון את נושא האבטחה ,נכון שזו מעמסה כספית ונכון שכל מקום אפשר לנטרל ולגנוב אבל
כשיוצרים קשיים לעיתים הגנבים מעדיפים לפנות למקום אחר קל יותר.

בסוף הכל מסתכם בחומרת העונשים,גניבת בעלי חיים נחשבת למשהוא שולי ביותר כמעט כמו מעשה שטות,אין התחשבות בהיבט הריגשי
וזה אפילו פשוט יותר מפריצה לבית וגניבת תכשיטים.אם על גניבת חיית מחמד היו נותנים 15 שנה הסיכון היה רב וההרתעה חזקה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”