ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הוספת בת זוג לקוקטייל האכלת-יד
מנהל: מפקחים
Re: הוספת בת זוג לקוקטייל האכלת-יד
אני לא חייב נקבה שאוכלת כופתיות אבל לפי מה שנאמר זה מה שצריך, אני מעדיף להיצמד למה שאומרים בשביל שהתוצאה תיראה כפי שאני מצפה..
הבעיה היחידה פה היא האוכל, צ'יף אוכל רק את הדוחן עכשיו וזה בעיה, אתם אומרים לא להוסיף לו על הזרעים העשירים והוא מתחיל לשלשל אז אין לי מושג כבר מה לעשות.
אם יש לכם עוד המלצות, אתם מוזמנים להמליץ, גם לגביו וגם לגבי הנקבה שאני אביא.
הבעיה היחידה פה היא האוכל, צ'יף אוכל רק את הדוחן עכשיו וזה בעיה, אתם אומרים לא להוסיף לו על הזרעים העשירים והוא מתחיל לשלשל אז אין לי מושג כבר מה לעשות.
אם יש לכם עוד המלצות, אתם מוזמנים להמליץ, גם לגביו וגם לגבי הנקבה שאני אביא.
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
- matzas
- בקיעה

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: אמיר
לצערי אין לי מספיק ניסיון כדי שאוכל להגיד לך מה לעשות לגבי השילשול.
לפי דעתי, בגלל שהוא לא מעוניין לאכול כלום חוץ מדוחן, הוא מפצה את עצמו בשתיה מרובה, דבר שגורם ללשלשת נוזלית...
אבל, אני משאיר את התשובה לגבי זה, למומחים יותר...
שוב בהצלחה בחיפוש אחר הנקבה.
לפי דעתי, בגלל שהוא לא מעוניין לאכול כלום חוץ מדוחן, הוא מפצה את עצמו בשתיה מרובה, דבר שגורם ללשלשת נוזלית...
אבל, אני משאיר את התשובה לגבי זה, למומחים יותר...
שוב בהצלחה בחיפוש אחר הנקבה.
בברכה
אמיר
אמיר
תודה רבה.
מחכה לתשובה/עוד המלצות לגבי הנקבה.
מחכה לתשובה/עוד המלצות לגבי הנקבה.
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
אתה לא חייב להביא נקבה שאוכלת כופתיות..
אצלי רובם התרגלו לבד לאכול (מהזוגות שהיו לי)
וכמו שאמיר אמר, בתקופת רבייה הם פחות בררנים ויותר מחפשים גיוון במזון
אני לא יודעת אם השלשול קשור.. ואם זה שלשול בכלל
אני מניחה שהייתה לו לשלשת מימית וזה כתוצאה (בין היתר) משתייה מרובה
היה היום חם מאוד ואם הוא לא אכל הרבה מהזרעים ושתה בעיקר, זה מסביר את הלשלשת
לגבי התערובת, עוד רעיון-
כשתראה שרוב הזרעים נאכלו (מאלו שהוא אוהב) תפריד את הקליפות מיתר הזרעים, ותשרה אותם. בקערה תשים לו תערובת חדשה.
אחרי השרייה תשים לו את התערובת המושרית בכלי נפרד. יש לפעמים זרעים גדולים או קשים, כמו חריע, שקשה לקוקטיילים לאכול
אצלי לדוגמה רמבו מחסל הכול, אבל הקוקטיילים לא אוכלים את החריע אלא רק אחרי השרייה, וגם עוד זרע עגול בינוני שקשה להם לפצח
וזה מה שאני עושה.. אז אולי ככה הוא יאכל הכול מהתערובת

אצלי רובם התרגלו לבד לאכול (מהזוגות שהיו לי)
וכמו שאמיר אמר, בתקופת רבייה הם פחות בררנים ויותר מחפשים גיוון במזון
אני לא יודעת אם השלשול קשור.. ואם זה שלשול בכלל
אני מניחה שהייתה לו לשלשת מימית וזה כתוצאה (בין היתר) משתייה מרובה
היה היום חם מאוד ואם הוא לא אכל הרבה מהזרעים ושתה בעיקר, זה מסביר את הלשלשת
לגבי התערובת, עוד רעיון-
כשתראה שרוב הזרעים נאכלו (מאלו שהוא אוהב) תפריד את הקליפות מיתר הזרעים, ותשרה אותם. בקערה תשים לו תערובת חדשה.
אחרי השרייה תשים לו את התערובת המושרית בכלי נפרד. יש לפעמים זרעים גדולים או קשים, כמו חריע, שקשה לקוקטיילים לאכול
אצלי לדוגמה רמבו מחסל הכול, אבל הקוקטיילים לא אוכלים את החריע אלא רק אחרי השרייה, וגם עוד זרע עגול בינוני שקשה להם לפצח
וזה מה שאני עושה.. אז אולי ככה הוא יאכל הכול מהתערובת

לא כ"כ הצלחתי להבין מה לעשות.
שלב 1 - להפריד את הזרעים ולהשרות אותם?
שלב 2 - מה הכוונה "בקערה תשים לו תערובת חדשה"?
שלב 3 - לשים את האוכל בשני סוגים כלים נפרדים, מה אמור להיות בתערובת המושרית?
וכמה זמן בערך להשרות אותם?
עכשיו יש לי עוד שאלה.
אני חושב שייקח לי הרבה זמן עד שאני אמצא נקבת קוקטייל האכלת יד בגיל שנה +-..
אם לדוגמא אני אעשה כך:
אקנה נקבת קוקטייל פרא. בהתחלה ירגיל את צ'יף כשהוא נמצא בכלוב שלו(שקיים עכשיו) ואותה אשים בכלוב עם המחיצה, בחצי מהכלוב.
אקריב את צ'יף אלייה לפעמים שיראו אחד את השני, שיחזר אחרייה קצת(שהם עדיין בכלובים שונים) ואחרי כמה ימים שהם יתרגלו אני אשים את שניהם באותו הכלוב עם מחיצה, ולידה אני "אראה" לה איך אני לוקח את צ'יף, מביא לו צ'ופרים מהכלוב משחק איתו וכו'.. ואז אולי יווצר מצב שהיא יותר תתרגל, כי אני לא צריך אחת שתעלה לי על היד.. בסה"כ כמו בתגובה השלישית של אלי, זה מה שאני מצפה. אני גם אנסה לצ'פר אותה קצת מבעד לכלוב אם היא תסכים, ואנסה לאט לאט להתקרב אלייה עוד לפני שאני אוריד את המחיצה.
זה בסדר ככה או שאתם ממליצים עדיין להביא האכלת-יד?
בנוסף שמעתי שגם עדיף פרא מבחינת הרבייה, בגלל שהיא יותר יודעת איך להתרבות והאכלות-יד אולי קצת הסתבכו(משהו כזה)
ומי שהיה/יש לו קוקטייל פרא יודע מה הרמה שלו פחות או יותר מבחינת קירבה? מיד שאני אבוא היא תברח? היא תיקח צ'ופרים מהיד?
שלב 1 - להפריד את הזרעים ולהשרות אותם?
שלב 2 - מה הכוונה "בקערה תשים לו תערובת חדשה"?
שלב 3 - לשים את האוכל בשני סוגים כלים נפרדים, מה אמור להיות בתערובת המושרית?
וכמה זמן בערך להשרות אותם?
עכשיו יש לי עוד שאלה.
אני חושב שייקח לי הרבה זמן עד שאני אמצא נקבת קוקטייל האכלת יד בגיל שנה +-..
אם לדוגמא אני אעשה כך:
אקנה נקבת קוקטייל פרא. בהתחלה ירגיל את צ'יף כשהוא נמצא בכלוב שלו(שקיים עכשיו) ואותה אשים בכלוב עם המחיצה, בחצי מהכלוב.
אקריב את צ'יף אלייה לפעמים שיראו אחד את השני, שיחזר אחרייה קצת(שהם עדיין בכלובים שונים) ואחרי כמה ימים שהם יתרגלו אני אשים את שניהם באותו הכלוב עם מחיצה, ולידה אני "אראה" לה איך אני לוקח את צ'יף, מביא לו צ'ופרים מהכלוב משחק איתו וכו'.. ואז אולי יווצר מצב שהיא יותר תתרגל, כי אני לא צריך אחת שתעלה לי על היד.. בסה"כ כמו בתגובה השלישית של אלי, זה מה שאני מצפה. אני גם אנסה לצ'פר אותה קצת מבעד לכלוב אם היא תסכים, ואנסה לאט לאט להתקרב אלייה עוד לפני שאני אוריד את המחיצה.
זה בסדר ככה או שאתם ממליצים עדיין להביא האכלת-יד?
בנוסף שמעתי שגם עדיף פרא מבחינת הרבייה, בגלל שהיא יותר יודעת איך להתרבות והאכלות-יד אולי קצת הסתבכו(משהו כזה)

ומי שהיה/יש לו קוקטייל פרא יודע מה הרמה שלו פחות או יותר מבחינת קירבה? מיד שאני אבוא היא תברח? היא תיקח צ'ופרים מהיד?
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
- matzas
- בקיעה

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: אמיר
אצלי שני הזוגות פרא...
בחודשים הראשונים, כשרק הייתי מתקרב לכלוב הם היו נכנסים ללחץ, מתנפחים עומדים בפינה מסתכלים עלי וזזים ימינה ושמאלה....
כשהייתי מכניס ידיים לכלוב, ע"מ להחליף קערת מים, או להחליף אוכל או כל דבר אחר, הם היו משתגעים ולפעמים עפים לכל עבר...
היום הזוג הראשון שאצלי כבר כמעט חצי שנה, כבר לא מתייחס אלי, או לא זז כשאני מכניס ידיים לכלוב, אבל, אם רק אני בלי כוונה נוגע בהם, הם ישר בורחים לצד השני... הם ממש לא מתקרבים אלי (עדיין) לקבל צ'ופר, אין להם בעיה אם אני משאיר את זה בכלוב, אבל מהיד עוד לא לקחו...
הזוג השני ממש חדש (שבוע) והם ממש בלחץ שאני מתקרב... אבל ייקח להם זמן....
אני לא יודע מה יכול לקרות כשאחד מהם האכלת יד והשני לא...
אני מאמין שזה עניין של סבלנות, אם הכלוב בבית, ואתה כל הזמן נמצא שם, ולא מציק להם, או נועץ בהם מבטים, אז באיזה שהוא שלב, הם לא יפחדו ממך...
בחודשים הראשונים, כשרק הייתי מתקרב לכלוב הם היו נכנסים ללחץ, מתנפחים עומדים בפינה מסתכלים עלי וזזים ימינה ושמאלה....
כשהייתי מכניס ידיים לכלוב, ע"מ להחליף קערת מים, או להחליף אוכל או כל דבר אחר, הם היו משתגעים ולפעמים עפים לכל עבר...
היום הזוג הראשון שאצלי כבר כמעט חצי שנה, כבר לא מתייחס אלי, או לא זז כשאני מכניס ידיים לכלוב, אבל, אם רק אני בלי כוונה נוגע בהם, הם ישר בורחים לצד השני... הם ממש לא מתקרבים אלי (עדיין) לקבל צ'ופר, אין להם בעיה אם אני משאיר את זה בכלוב, אבל מהיד עוד לא לקחו...
הזוג השני ממש חדש (שבוע) והם ממש בלחץ שאני מתקרב... אבל ייקח להם זמן....
אני לא יודע מה יכול לקרות כשאחד מהם האכלת יד והשני לא...
אני מאמין שזה עניין של סבלנות, אם הכלוב בבית, ואתה כל הזמן נמצא שם, ולא מציק להם, או נועץ בהם מבטים, אז באיזה שהוא שלב, הם לא יפחדו ממך...
בברכה
אמיר
אמיר
שלב 1 - תעיף את הקליפות מהקערה. אפשר לעשות את זה על ידי שפיכת התערובת מקערה אחת לשנייה,
כשמחזיקים את הקערות מחוץ לחלון או מחוץ לבית. ככה כשמעבירים את התערובת מקערה אחת לשנייה, הרוח מעיפה את הקליפות
ובקערה ישארו רק זרעים שלמים.
שלב 2 - את מה שנשאר לאחר שלב 1, אתה משרה כמו תערובת השרייה, 12 שעות עד 24 שעות אפילו כי אין קטניות.
שלב 3 - בינתיים תשים לו בכלוב תערובת חדשה, הרי לקחת את ה"ישנה" ושמת אותה במים להשרייה, אז הוא צריך אוכל,
אז תשים לו עוד תערובת
שלב 4 - תוסיף לו בכלוב בקערה נפרדת את הזרעים לאחר השרייה. כדי לא לערבב עם התערובת היבשה (החדשה)
אל תצפה שתוכי פרא תתרגל אליך כל כך מהר...
כשהבאתי את ריי'צל מחנות חיות היא הייתה היסטרית. לא ניסיתי ולא חשבתי בכלל להתקרב אליה.
עם הזמן לאחר שהיא הסתגלה לבית ולתוכים האחרים התחלתי להציע צ'ופרים, ואחרי כמה ניסיונות היא באה לאכול צ'ופרים
והיום היא עולה על היד ולא פוחדת כשאני מכניסה יד לכלוב וכו', אבל היא לא כמו מוחתמת... היא לא תרצה ליטופים למשל
מבחינת ריבוי, גם האכלת יד יכול להיות הורה מצוין. זה משהו שטבוע בהם ולא משהו שהם לומדים.
מצד שני יכולות להיות בעיות, היו מקרים שההורים לא תיפקדו כמו שצריך
יש גם הורים פרא שלא מתפקדים, או מורטים את הצאצאים - שזה לפי מה שהבנתי תכונה נרכשת -
כלומר אם ההורים מרטו צאצאים, כשהצאצאים יגדלו ייתכן שגם הם ימרטו את הצאצאים שלהם בגלל זה...
בקיצור - תיקח בחשבון כל מצב.
אני חושבת שעדיף מוחתם כדי שיהיה לך קל יותר להרגיל אותה
בהצלחה
כשמחזיקים את הקערות מחוץ לחלון או מחוץ לבית. ככה כשמעבירים את התערובת מקערה אחת לשנייה, הרוח מעיפה את הקליפות
ובקערה ישארו רק זרעים שלמים.
שלב 2 - את מה שנשאר לאחר שלב 1, אתה משרה כמו תערובת השרייה, 12 שעות עד 24 שעות אפילו כי אין קטניות.
שלב 3 - בינתיים תשים לו בכלוב תערובת חדשה, הרי לקחת את ה"ישנה" ושמת אותה במים להשרייה, אז הוא צריך אוכל,
אז תשים לו עוד תערובת
שלב 4 - תוסיף לו בכלוב בקערה נפרדת את הזרעים לאחר השרייה. כדי לא לערבב עם התערובת היבשה (החדשה)
אל תצפה שתוכי פרא תתרגל אליך כל כך מהר...
כשהבאתי את ריי'צל מחנות חיות היא הייתה היסטרית. לא ניסיתי ולא חשבתי בכלל להתקרב אליה.
עם הזמן לאחר שהיא הסתגלה לבית ולתוכים האחרים התחלתי להציע צ'ופרים, ואחרי כמה ניסיונות היא באה לאכול צ'ופרים
והיום היא עולה על היד ולא פוחדת כשאני מכניסה יד לכלוב וכו', אבל היא לא כמו מוחתמת... היא לא תרצה ליטופים למשל
מבחינת ריבוי, גם האכלת יד יכול להיות הורה מצוין. זה משהו שטבוע בהם ולא משהו שהם לומדים.
מצד שני יכולות להיות בעיות, היו מקרים שההורים לא תיפקדו כמו שצריך
יש גם הורים פרא שלא מתפקדים, או מורטים את הצאצאים - שזה לפי מה שהבנתי תכונה נרכשת -
כלומר אם ההורים מרטו צאצאים, כשהצאצאים יגדלו ייתכן שגם הם ימרטו את הצאצאים שלהם בגלל זה...
בקיצור - תיקח בחשבון כל מצב.
אני חושבת שעדיף מוחתם כדי שיהיה לך קל יותר להרגיל אותה
בהצלחה

תודה רבה אמיר ושירלי 
לגבי ההשרייה, להחליף מים בין לבין או להשאיר את זה ככה 24 שעות?

לגבי ההשרייה, להחליף מים בין לבין או להשאיר את זה ככה 24 שעות?
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
אוקיי אבל גם שאני עושה מה שאמרת עם הרוח, ועפים הרבה פירורים עדיין נשארת כמות סבירה של דוחן..
אם התזונה שלו תהיה כך:
- כופתיות
- פירות/ירקות (3-4 פעמים בשבוע)
- תערובת השרייה/הנבטה (3-4 פעמים בשבוע)
- מזון ביצים (2-3 פעמים בשבוע)
- דוחן (פעמיים בשבוע)
כי זה גם ממש קשה לבודד את הזרעים העשירים, ניסיתי וגם שהצלחתי להפריד הרבה(היה נראה שזה הרבה) ושמתי בכלי זה היה מעט מאוד.
אני לא מצליח להבין למה הוא צריך גם כופתיות שזה ב"פירסט קלאס" וגם תערובת עשירה? את העניין של הגיוון הבנתי אבל תראו שוב את הרשימה למעלה, זה לא מספיק מגוון?
אם התזונה שלו תהיה כך:
- כופתיות
- פירות/ירקות (3-4 פעמים בשבוע)
- תערובת השרייה/הנבטה (3-4 פעמים בשבוע)
- מזון ביצים (2-3 פעמים בשבוע)
- דוחן (פעמיים בשבוע)
כי זה גם ממש קשה לבודד את הזרעים העשירים, ניסיתי וגם שהצלחתי להפריד הרבה(היה נראה שזה הרבה) ושמתי בכלי זה היה מעט מאוד.
אני לא מצליח להבין למה הוא צריך גם כופתיות שזה ב"פירסט קלאס" וגם תערובת עשירה? את העניין של הגיוון הבנתי אבל תראו שוב את הרשימה למעלה, זה לא מספיק מגוון?
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11