ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מס' שאלות לגבי הרחבת גידול התוכים
מנהל: מפקחים
Re: מס' שאלות לגבי הרחבת גידול התוכים
זה בסדר גמור איך שעשית,בכל מקרה הזוג השליט יאמץ לעצמו את הצד בו מקל העמידה גבוה יותר ושם את צריכה למקם את התא של הקוקטלים.לגבי משחקים,אני בעד משחקים אך לא על חשבון המקום בכלוב,מאחר והכלוב שלך לא ממש ענק אני מציע שתסתפקי בצעצועים כגון נדנדות שעילהן גם יוכלו לעמוד וצעצועים שאינם בעלי נפח גדול שיפריעו לפעילות בכלוב.
בהצלחה
בהצלחה
תודה.
צפיתי עכשיו זמן מה בפעילות בכלוב וראיתי שהתוכונים מתעקשים על הפינה הימנית בכלוב למרות שהקוקטייל הזכר מגרש אותם. הכנסתי להם את תא ההטלה לפינה השמאלית אם ככה אבל זה בכלל לא מעניין אותם. מה לעשות? האם להשאיר את התא? או להוציא עד שיהיה לי גם את התא של הקוקטיילים (חמישי הבא)ואז לכפות שהתא של הקוקטיילים יהיה בצד ימין (המועדף על הקוקטייל הזכר ככל הנראה) ושל התוכונים בצד שמאל??
התוכונים בכלל לא נכנסים לתא בשביל לחקור.. זה נורמלי?
צפיתי עכשיו זמן מה בפעילות בכלוב וראיתי שהתוכונים מתעקשים על הפינה הימנית בכלוב למרות שהקוקטייל הזכר מגרש אותם. הכנסתי להם את תא ההטלה לפינה השמאלית אם ככה אבל זה בכלל לא מעניין אותם. מה לעשות? האם להשאיר את התא? או להוציא עד שיהיה לי גם את התא של הקוקטיילים (חמישי הבא)ואז לכפות שהתא של הקוקטיילים יהיה בצד ימין (המועדף על הקוקטייל הזכר ככל הנראה) ושל התוכונים בצד שמאל??
התוכונים בכלל לא נכנסים לתא בשביל לחקור.. זה נורמלי?

תמקמי את התאים ותני להם "להתארגן" זה טבעי שכל סוג ינסה לתפוס את הפינה החביבה עליו ממש כמו בני אדם,לבסוף כל זוג ידע את מקומו ובהתאם יתמקם,שימי את התאים על פי שיקול דעתך ותעקבי אחר הנעשה,כמובן שיום יומיים לא אומרים מאומה וצריך זמן הסתגלות גדול יותר.
תודה. שכחתי לגמרי את עניין ה"סבלנות" קצת קשה לי כשאני בבית רק יומיים וחצי בשבוע...
מצורפת תמונה של הכלוב. כרגע כיסיתי מלמעלה עם סדין עד שאבא שלי יביא לי פלטה לשים.
השאלה שלי עכשיו היא האם יש דרך להקל על החום שלהם?
**דבר שלא שמתי לב אליו קודם (ואתה הארת את תשומת לבי) זה שבשעות הבוקר באמת יש שמש חזקה שמפריעה להם. רק כאשר השמש זזה בסביבות שתיים וחצי- שלוש בצהריים ככה האיזור נהיה מוצל.
בעיקרון שמתי להם קערית מנירוסטה עם מים על מנת שיטבלו בה וגם יש כלי פלסטיק מהגדולים עם מים והם לא נכנסים.
הם יושבים עם כנפיים מעט פתוחות ולעתים נושמים מהפה.**
לכסות עוד צד של הכלוב? אם כן- איזה? או אולי להחליף את הסדין בבד אחר? (מגבת או משהו..?)
מצורפת תמונה של הכלוב. כרגע כיסיתי מלמעלה עם סדין עד שאבא שלי יביא לי פלטה לשים.
השאלה שלי עכשיו היא האם יש דרך להקל על החום שלהם?
**דבר שלא שמתי לב אליו קודם (ואתה הארת את תשומת לבי) זה שבשעות הבוקר באמת יש שמש חזקה שמפריעה להם. רק כאשר השמש זזה בסביבות שתיים וחצי- שלוש בצהריים ככה האיזור נהיה מוצל.
בעיקרון שמתי להם קערית מנירוסטה עם מים על מנת שיטבלו בה וגם יש כלי פלסטיק מהגדולים עם מים והם לא נכנסים.
הם יושבים עם כנפיים מעט פתוחות ולעתים נושמים מהפה.**
לכסות עוד צד של הכלוב? אם כן- איזה? או אולי להחליף את הסדין בבד אחר? (מגבת או משהו..?)

אני מציע לך לקנות בחנות לחומרי בניין או הום סנטר/אייס רשת צל,מטר מרובע עולה בערך 10 ש"ח ,תקחי רשת צל 90% כך השמש לא חודרת אבל אויר עדיין חודר ומאוורר.
לפי המיקום אני מתאר לעצמי שהשמש מכה מצד ימין של הכלוב,בכל מקרה את יכולה לכסות את שני הצדדים ולהשאיר את החזית פתוחה.
לפי המיקום אני מתאר לעצמי שהשמש מכה מצד ימין של הכלוב,בכל מקרה את יכולה לכסות את שני הצדדים ולהשאיר את החזית פתוחה.
תודה רבה! אני אשלח את אבא שלי לקנות השבוע ועד אז אכסה את הכלוב משני הצדדים.

היום מיקמתי "סופית" את שני תאי ההטלה.
שמתי לב גם אתמול בלילה (במקרה באתי מהצבא לישון בבית) וגם היום כשחזרתי מהצבא שהתוכונים ממוקמים בצד השמאלי של הכלוב (אפילו שתא ההטלה שלהם לא שם) והקוקטיילים בצד הימני (ששם בכלל היה התא של התוכונים) כל זוג גם ישן בלילה בצד הזה של הכלוב.
אז החלפתי את המיקום של תא התוכונים לצד שמאל של הכלוב ואת התא של הקוקטיילים שמתי בצד ימין.
קודם כל אני רואה שהתוכונים לא מראים אפילו טיפה עניין בתא. מה יכולות להיות הסיבות? (יש מקלות עמידה צמודים לתא ויש אכל ושתיה, הכל בקרבתו!).
הקוקטיילים (בעיקר הזכר) דווקא מראים עניין בתא של התוכונים, כלומר הזכר מדי פעם מכניס את הראש פנימה ומציץ, הנקבה נעמדת על המקל של התא ולפעמים מציצה פנימה.
האם הם יבינו מתישהו מה שייך למי?? אני כבר לא יודעת מה לעשות!!
שמתי לב גם אתמול בלילה (במקרה באתי מהצבא לישון בבית) וגם היום כשחזרתי מהצבא שהתוכונים ממוקמים בצד השמאלי של הכלוב (אפילו שתא ההטלה שלהם לא שם) והקוקטיילים בצד הימני (ששם בכלל היה התא של התוכונים) כל זוג גם ישן בלילה בצד הזה של הכלוב.
אז החלפתי את המיקום של תא התוכונים לצד שמאל של הכלוב ואת התא של הקוקטיילים שמתי בצד ימין.
קודם כל אני רואה שהתוכונים לא מראים אפילו טיפה עניין בתא. מה יכולות להיות הסיבות? (יש מקלות עמידה צמודים לתא ויש אכל ושתיה, הכל בקרבתו!).
הקוקטיילים (בעיקר הזכר) דווקא מראים עניין בתא של התוכונים, כלומר הזכר מדי פעם מכניס את הראש פנימה ומציץ, הנקבה נעמדת על המקל של התא ולפעמים מציצה פנימה.
האם הם יבינו מתישהו מה שייך למי?? אני כבר לא יודעת מה לעשות!!

אלמוגי סבלנו,רק העברת אותם וכבר את רוצה שגוזלים יפרחו מהקן? 
התהליך לוקח זמן ,תני להם להתמקם לבחון להסתדר ביניהם,גם התוכונים כשיהיו מוכנים יתעניינו בתא ההטלה ולא תהיה בעייה,הכל
עניין של זמן וסבלנות לרוב.

התהליך לוקח זמן ,תני להם להתמקם לבחון להסתדר ביניהם,גם התוכונים כשיהיו מוכנים יתעניינו בתא ההטלה ולא תהיה בעייה,הכל
עניין של זמן וסבלנות לרוב.
טוב, אם ככה נותר לי לחכות שהזמן והטבע יעשו את שלהם..
דרך אגב, את שני התאים ריפדתי בנסורת. זה בסדר? (כס"מ 1)
[מנסיוני עם התוכונים הקודמים שהיו לי- את הנסורת המיותרת להם הזכר הוציא החוצה..]
דרך אגב, את שני התאים ריפדתי בנסורת. זה בסדר? (כס"מ 1)
[מנסיוני עם התוכונים הקודמים שהיו לי- את הנסורת המיותרת להם הזכר הוציא החוצה..]

תוכונים לא צריכים נסורת,סביר להניח שהם יוציאו את הנסורת החוצה,צריך רק לבדוק שבתיתי התא ישנה שקערורית למניעת גילגול הביצים.