ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
אני נגד..
רמבו הגיע אליי בגיל חצי שנה נשכן ופחדן, והוא קצת יותר "מורכב" מקוקטייל מבחינת חברותיות
נתתי לו את הזמן שלו והוא התרגל אליי.
קוקטייל זה תוכי נוח, מתחבר מהר, אל תפחד שההחתמה תהרס לה.. תן לה זמן
תראה בשתי הדרכים היא תתרגל אליך בסופו של דבר, אתה מעדיף מהר ומלחיץ או לאט ורגוע?
אני בטוחה שהיא תעדיף לאט ורגוע
כמו שכתבנו לך מקודם אפשר להכניס יד לאט לכלוב ולנסות להרים אותה, אבל אתה מתאר מצב שהיא מתרחקת ותוקפת - כלומר אתה מלחיץ
אותה וכנראה היא צריכה קצת זמן
זה נורמלי, אל תחשוב שמשהו לא בסדר.. זה ממש טבעי, היא במקום חדש והיא צעירה מאוד
וגם אם יש גוזלים שצ'יק צ'ק מתחברים - כל גוזל והאופי שלו
וואי שירלי,תראי את כל פעם משכנעת אותי מחדש ...אבל אני פשוט חסר סבלנות!
את לא מבינה כמה חיכיתי לה,ציפיתי שנעבור הכול ביחד,נאלף אותה,תישן איתי,על היום הראשון נעשה לה סיבוב בבית...אבל אני לא רואה איך זה קורה בזמן הקרוב לפחות...תראי מצד אחד את עושה רושם ואני בטוח שאת יותר מבינה מהמגדל שאמר לי את מה שהוא אמר,מצד שני הוא מכיר את הגוזלים ואת הדרך שלו..והוא בטח לא ירצה להגיד לי משהו סתם כי הוא לא ירצה לקוח מאוכזב...
אני חושב שעדיף שהיום אנסה "בכוח" ניתן לה ללכת עליי,להריח אותי,להכיר אותי,להירגע מזה שהוצאתי אותה בכוח לתת לה להסתובב חופשייה...ולהחזיר שתרצה..
השאלה אם היא לא תכעס,תשנא אותי לא תבין אותי ותלחץ כל פעם שהיא רואה אותי..
באמת שאני כבר מת אבל מת להוציא אותה ואם לא כל התגובות פה באשכול מזמן היא הייתה יוצאת כבר אבל טוב שאת כל פעם עוצרת אותי..
תודה שירלי!
הייתי חייב לשתף אותכם...כמו שכבר פירסמתי וחפרתי,הבאתי גוזל קוקטיייל בן חודשיים,בהתחלה היא הייתה מאוד חששנית לא רצתה לבוא אליי,פחדה ממני,ברחה שהייתי מתקרב,פעם אחת אפילו העיזה לנשוך..
עברו כמה ימים..היום היא כבר פחות חוששת הכנסתי לה אצבע לכלוב והיא לא זזה,לא ברחה,אפילו ניסתה לשים עליי רגל אחת והחזירה כי עדיין חוששת קצת,מתחילה לסמוך עליי ולתת לי לגעת בה..
ואני חייב לציין שזה לאחר שלא ניסיתי להוציא אותה בכוח כלל,הקשבתי לכם והתאפקתי חח באמת שבשבילי זה היה להתאפק...לא הוצאתי אותה בכוח...אני חייב לציין שאיך שהמצב נראה,אולי אפילו עדיף שאוציא אותה "בכוח",אפילו קשה להגדיר את זה בכוח,זה נראה שהיא רוצה ,והיא באמת לא מפחדת או בורחת ממני כבר,ואם אוציא אותה בכוח זה ממש נראה כאילו היא אפילו רוצה את זה,לא זזה ומחכה שאוציא אותה..
בכל מקרה אתן לה עוד כמה ימים לצאת לבד..
באמת שהתאפקתי ולא ניסיתי אפילו פעם אחת....כרגע היא קצת יותר בוטחת בי,פחות חוששת,מתחילה להסתגל לכלוב,היום בפעם הראשונה טיפסה למקל הכי גבוה בכלוב מה שעד עכשיו לא היה לה אומץ לעשות...זזה ופעילה יותר..
ובאמת שאני חושב שבגלל שהיא עוד גוזל אפילו היא צריכה את זה שאני אוציא אותה "בכוח"היא רוצה,אך חוששת שזה יבוא ממנה
בקיצור:
יש שיפור די גדול איתה,לא חוששת ,כמעט ובכלל לא מנסה לברוח ממני,לא מעיזה לנשוך..
ואולי בהמשך אנסה להוציא "בכוח"....
תודה על העזרה ועל העצות עד עכשיו..אם יהיו עוד שינויים אשתף ויעדכן אותכם..
כרגע המטרה שלי היא שבשבת הבאה,שתפתחו את האשכול "שבת שלום",ותשתפו ותעלו תמונות של התוכים,אצטרף גם ואעלה תמונה שלה על היד שלי..ואני מאמין שאצליח להגיע למטרה זו תוך שבוע..יותר נכון היא תצליח..
תודה רבה!
שמחה לשמוע שיש שיפור. אם היא לא פוחדת, תכניס לאט את היד לכלוב ותשים ליד הרגליים\בטן שלה, ככה שהיא תצטרך לעלות
על היד.. אם היא עולה אתה יכולה להוציא אותה, אם היא נרתעת תחכה עוד קצת ותנסה שוב
מוזר,לאחר שעידכנתי אותכם וכמו שרשמתי היה שיפור והיא פחות חוששת ממני,היום ניקיתי לה את הכלוב ונאלצתי לפרק אותו לשניים כך שפירקתי היא הייתה על הרצפה ושהרמתי את הכלוב עצמו ללא התחתית נוצר מצב שהיא בחוץ..גם אם לא רצתה..אחרי שהוצאתי אותה מליו ברירה..רק ניסיתי לגעת בה מיד ברחה ,סוג של ריצה,ניסיתי שוב ועוד פעם..אחרי זה ניסיתי עם איזה שקית אולי ממנה היא לא תפחד ושוב,וברגע שנגעתי בה היא התחילה לעוף,את האמת דבר שאני מאוד נלחץ ממנו,לא יודע למה אבל כאשר הם עפים אני מתחיל להילחץ,היה לי קשה ללכוד אותה,לבסוף תפסתי אותה...אני לא מאמין שאוציא אותה יותר...היא מפחדת,ההחתמה שלה לא טובה ושבוע+ לתוכי זה מספיק זמן,אני לא אומר בשביל לשחק איתי,להאמין בי ולבטוח בי,אבל המינימום שבמינימום זה להראות תכונות של האכלת יד,אפילו מגע היא לא מעוניינת נלחצה ממני ברמות..אם אתם רוצים יש סרטון שמראה איך היא בורחת ממני...
די מתייאש,אני לא מאמין שאוציא אותה עוד פעם ואנסה כל פעם ללכוד אותה...
נרא לי שכבר אבוד לי איתה...
ניסיתי להעלות,אבל אני מסתבך עם האייפוד,והקובץ לא נתמך משהו,אבל זה לא משנה...הבנתם אותי פחות או יותר,מבאס..אני לא יוציא אותה יותר,לא יסתבך איתה כבר..אין לי ברירה,אני לא יכריח אותו לשחק איתי....