ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זוג תוכונים ברח ונטש את הגוזלים
מנהל: מפקחים
Re: זוג תוכונים ברח ונטש את הגוזלים
להקשיב למה שאומרים לך. לא מספיק לשאול שאלות ולקבל תשובות, צריך גם ליישם את ההמלצות .עד עכשיו אתה מדבר על גוזלים
שנופלים מגובה ולא עושה כלום למנוע את זה למרות ההסברים.
מצטער אבל גוזל מפרידים בכלוב קטן שמתאים למידותיו, עם תא הטלה בריצפת הכלוב, עוטפים את התא ושומרים על חומו של הגוזל .
את כל הדברים האלה הצעתי לך בהודעות קודמות וגם שירלי.
איך אפשר לעזור עכשיו כשהתוכי נפצע? אם אציע לך לקחת אותו לוטרינר זה יעזור לך?
שנופלים מגובה ולא עושה כלום למנוע את זה למרות ההסברים.
מצטער אבל גוזל מפרידים בכלוב קטן שמתאים למידותיו, עם תא הטלה בריצפת הכלוב, עוטפים את התא ושומרים על חומו של הגוזל .
את כל הדברים האלה הצעתי לך בהודעות קודמות וגם שירלי.
איך אפשר לעזור עכשיו כשהתוכי נפצע? אם אציע לך לקחת אותו לוטרינר זה יעזור לך?
-
NATANCOHEN
- בקיעה

- שם פרטי:: נתן
הוא כנראה לא נפצע כי הוא היה בתא שחזרתי והוא לא יודע לחזור אליו אם הוא יצא ממנו אבל לפני שיצאתי הוא היה 100 אחוז זה לא קשור לרגלים כי הוא פתאום מתייצב על שתי רגליים ואז נופל מתחזק עומד על שניהם פותח אותם עומד כמה שניות ואז נופל קדימה וגם בראש הוא כבר לא כל כך שולט ושמה הוא בטוח לא נפצע הוא פשוט ניהיה חלש פתאום כמו אחיו ולאט לאט הוא הופך לאפטי הוא לא יודע איך לחזור לתא אז כנראה שאחרי שהלכתי הוא לא נפל שוב פעם ולפני שהלכתי הוא הלך כמו שצריך גם שחזרתי הוא עוד הלך אבל היה חלש ופתאום תוך 10 דקות איבד את היכולת לעמוד שמתי אותו מתחת למנורת חימום והוא חזר לעמוד הוצאתי אותו ותוך כמה דקות הוא קרס שוב אני לא יודע מה לעשות הוא ממש חלש הוא מתייצב שיש חימום אבל שהחימום מפסיק הוא קורס חוזר למצב הקודם שוב חימום שוב קם על הרגליים וחוזר למצב טוב אני לא חושב שה ימשך ככה הרבה זמן אני חושב שבשלב כלשהו החימום יפסיק להשפיע במידה והוא חולה זה רק מעכב את ההתפרצות שיש חום הוא חוזר לעמוד על הרגלים שאין הוא פשוט קורס דרך אגב את כל ההמלצות הקודמות אימצתי והשתמשתי בהם אבל הוא פשוט קרס בלי קשר לנפילה כואב לו אבל כנראה לא הרגל כנראה שכל הגוף קשה לו שמחריכים אותו להתייצב עם החולשה שלו

אתה אומר שכשאתה נוגע בו הוא צועק מכאבים מכך אני מסיק שהוא קיבל מכה.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

שאני מייצב אותו הוא צועק מכאבים סתם ליטוף ברגל הוא שקט הוא חזר לבכות עכשיו נראה שהוא מתחיל להתאושש אבל יכול להיות שהוא מראה סימנים שהוא חוזר לעצמו והוא יחזור לאותו מצב של חולשה הוא כרגע שוב עם עיניים פתוחות ועומד על שתי רגליים ובוכה אבל בלי חימום הוא יחזור לאותו מצב של מקודם אני פוחד גם שהחום חזק מידי והוא התייבש לי הוא עצם עכשיו שוב את העיניים אבל הוא עומד ומגיב לשריקות שלי כלומר כבר לא אפטי יש עוד משהו שאני יכול לעשות?? שחזרתי הוא עוד היה יציב והוא אכל יכול להיות שהאוכל יתחיל להתעכל הוא ישתפר
עכשיו נזכרתי מה יכול לגרום לזה הוא כולו היה רטוב בצהרים שהוא נכנס לקערה של המים ועם הקור הזה הוא בטח קופא אני לא בטוח שהוא התייבש לגמרי אפילו אני מקווה שהחום יאושש אותו
עריכה:
הוא כבר מגיב לסביבה והולך קצת אבל עדיין אין שיפור משמעותי הוא עדיין מאוד חלש ובקושי מחזיק את עצמו עומד אבל זה שהוא עומד זה כבר שיפור ואני מקווה שזה לא השקט שלפני הסערה שהוא לא מתאושש ויחזור למצב שהוא היה בו לפני 10 דקות
עכשיו נזכרתי מה יכול לגרום לזה הוא כולו היה רטוב בצהרים שהוא נכנס לקערה של המים ועם הקור הזה הוא בטח קופא אני לא בטוח שהוא התייבש לגמרי אפילו אני מקווה שהחום יאושש אותו
עריכה:
הוא כבר מגיב לסביבה והולך קצת אבל עדיין אין שיפור משמעותי הוא עדיין מאוד חלש ובקושי מחזיק את עצמו עומד אבל זה שהוא עומד זה כבר שיפור ואני מקווה שזה לא השקט שלפני הסערה שהוא לא מתאושש ויחזור למצב שהוא היה בו לפני 10 דקות

-
NATANCOHEN
- בקיעה

זה נס הוא התחיל לעמוד ממש בלי לגרור את הרגל וגם לבכות לאכול ולנשוך אני מקווה שהוא ימשיך להשתפר ושהוא לא יקרוס פתאום
אם הוא ישתקם אני אשמח ומצד שני אני יודע שאחיו היה במצב טיפה יותר חמור אבל אם הייתי עושה אותו דבר אז הוא אולי היה שורד
עדכון הוא כבר עומד והולך קצת וגם שהוא רואה אותי הוא בוכה לאוכל(שימשיך לבכות הזפק מלא) שיפור רציני אבל הוא ישנוני וזה לא מתאים לו בד"כ בשעה כזאת הוא עוד משתולל בתא אבל עכשיו הוא עומד עם ראש בכנף וישן לו מה אני יכול לעשות כדי לחזק אותו עוד קצת אני יודע בוודאות שאת הנסיעה לוטרינר במצב הנוכחי הוא לא ישרוד ללא החימום רוב הסיכוים שהוא יחזור למצב של מקודם למרות שיש סיכוי שלא אבל בכל מקרה אני לא יקח את הסיכון לבדוק את זה הדייסה מכילה ויטמינים חלבונים וכו' זה אומר שבמקרה שזה וירוס הדייסה כבר תחזיק אותו אבל אם זה חיידק הוא צריך אנטיביוטיקה וקיים הסיכוי שהוא לא ישרוד את הנסיעה מה כדאי לעשות??
אם הוא ישתקם אני אשמח ומצד שני אני יודע שאחיו היה במצב טיפה יותר חמור אבל אם הייתי עושה אותו דבר אז הוא אולי היה שורד
עדכון הוא כבר עומד והולך קצת וגם שהוא רואה אותי הוא בוכה לאוכל(שימשיך לבכות הזפק מלא) שיפור רציני אבל הוא ישנוני וזה לא מתאים לו בד"כ בשעה כזאת הוא עוד משתולל בתא אבל עכשיו הוא עומד עם ראש בכנף וישן לו מה אני יכול לעשות כדי לחזק אותו עוד קצת אני יודע בוודאות שאת הנסיעה לוטרינר במצב הנוכחי הוא לא ישרוד ללא החימום רוב הסיכוים שהוא יחזור למצב של מקודם למרות שיש סיכוי שלא אבל בכל מקרה אני לא יקח את הסיכון לבדוק את זה הדייסה מכילה ויטמינים חלבונים וכו' זה אומר שבמקרה שזה וירוס הדייסה כבר תחזיק אותו אבל אם זה חיידק הוא צריך אנטיביוטיקה וקיים הסיכוי שהוא לא ישרוד את הנסיעה מה כדאי לעשות??

-
NATANCOHEN
- בקיעה

נשאיר אותו בחימום או נחזיר לכלוב???החימום מוגבה ואם הוא יצא משם הוא ישבור משהו ששמתי אותו שמה הסתמכתי על זה שהוא לא יכול לזוז אבל עכשיו הוא כן יכול ואם הוא יפול הוא ימות לגוזל שמת היו את אותם סימנים כמוהו רק בצורה חמורה יותר זאת אומרת שגם אותו יכלתי להציל אבל אין טעם לבכות על חלב שנשפך ואני מעדיף להסתכל על החצי כוס המלאה הוא כרגע יושב לי על הרגל אחרי 3 מל של דייסה בוכה לעוד בד"כ הבכי שלו מעצבן אבל עכשיו הוא מרגיע עכשיו זה סימן חיים
שוב אני חוזר ושואל להשאיר אותו בחימום שגבוה ואם הוא יפול ממנו הוא ישבור משהו או להחזיר לכלוב ולכסות את התא אם איזה שמיכה ?כדאי לקחת אותו לוטרינר לבדוק למה הוא הגיע למצב הזה למרות שהוא עכשיו בסדר??? יכול להיות שזה יחזור לו???יכול להיות שזה בגלל שהיום הוא כמעט ולא היה בתא והיה רטוב מהמים מטייל בכלוב?התגובה של אלי מסקרנת אותי במיוחד לאור הטענה שזה פציעה ושזה בגלל שלא הקשבתי להמלצות (לא נעלבתי או משהו ואני לא בא להעליב יותר מזה כל הטיפול בגוזלים וזה שהוא שרד עד עכשיו זה רק בזכות העזרה של אלי ושירלי והעצות שלהם ואני מודה לו על כך סתם כתבתי את זה כדי להוכיח שאני לא אשם במצב שהגוזל היה בו אלה שהוא הביא את זה על עצמו עם הרצון לטייל בכלוב במקום להישאר בתא המחומם ושוב אני מודה לאלי ושירלי על העזרה והעצות שקיבלתי עד עכשיו כי בלעדיהם לא הייתי מצליח אפילו להאכיל את הגוזלים )חבל לי על הגוזל השני כי גם אותו יכלתי להציל באותה דרך למרות שהוא היה במצב פי 4 יותר גרוע אבל אין לדעת אולי זה היה מציל אותו גם כן
אני חייב תשובה לשאלה בדחיפות האם לתת לו לישון בתא מתחת למנורה או שאפשר איכשהו לחמם את התא ללא מנורה בכלוב?מה גם שהמנורה מפריעה לו לישון בגלל האור חחח רק עכשיו שמתי לב בגלל שהוא היה חלש ולא יכל להחזיק את עצמו הוא הניח את הראש על התא והנוצות התבלגנו לו בראש ונהייתה לו כרבולת תוכון מצויץ חחחח

בבקשה הקפד על חוקי האתר, הודעות בזו אחר זו לא תורמות ולא מזרזות מענה. תמתין בסבלנות ותקבל מענה ולאחר מכן תשאל שוב אם יש שאלות נוספות.
אני אכתוב שוב. את תא ההטלה תוריד לתחתית הכלוב ותאפשר לו לצאת בביטחה.
את המנורה אפשר לשים בקירבת הכלוב ולא חייבים לשים אותה באיזור בית ההטלה.
גוזל בגיל שלושה שבועות צריך להיות באיזור קטן ובטוח ומחומם עם דגש על כך שהטמפרטורה לא תחרוג מהמותר ולגוזל תהיה אפשרות להתרחק מהחום.
צריך להימנע מלהרטיב את הגוזל ואם הוא מתרטב לייבש אותו ולדאוג לו לחימום.
גוזל בגיל שלושה שבועות צריך שקט ומנוחה ואי אפשר לשחק עם גוזל כזה ללא הפסקה. תן לו את הזמן והשקט במקום רגוע וחמים ורק בעת ההאכלה תלטף מעט ותשחק עימו.
אם הגוזל מראה סימני חולשה או עייפות אל תנסה להאכילו.
גוזל עלול לסבול מפגיעות פנימיות שלא נראות לעין כתוצאה מנפילות חוזרות ונישנות. הגוזל יכול לנחות מספר פעמים ללא בעייה אך עלול גם לחטוף מכה באחת הנפילות. גוזל חולה לא מתנהג כמו שציינת כלפתע הוא צולע וסובל מכאב כשנוגעים בו ולאחר מכן מתאושש.לכן רוב הסיכויים שהוא נפגע בנפילה או בצורה אחרת.
המטרה של האתר והמענה הניתן כאן הוא למנוע טעויות ולעזור. לא חייבים ליישם את הנאמר ולכל אדם ומגדל יש את השיקולים שלו ודרכי חשיבה משלו. לכן אני לא מנסה לשכנע לבצע פעולה כלשהיא. מצד שני אם שואלים פעם אחר פעם את אותה שאלה ולא מתייחסים לנאמר יש תחושה שהכתיבה "לחינם". לא אני ולא אחרים שמנסים לעזור לא נמצאים בקירבת הגוזל ורואים את מצבו. על פי התיאורים שלך ניתנים העצות.
אני אכתוב שוב. את תא ההטלה תוריד לתחתית הכלוב ותאפשר לו לצאת בביטחה.
את המנורה אפשר לשים בקירבת הכלוב ולא חייבים לשים אותה באיזור בית ההטלה.
גוזל בגיל שלושה שבועות צריך להיות באיזור קטן ובטוח ומחומם עם דגש על כך שהטמפרטורה לא תחרוג מהמותר ולגוזל תהיה אפשרות להתרחק מהחום.
צריך להימנע מלהרטיב את הגוזל ואם הוא מתרטב לייבש אותו ולדאוג לו לחימום.
גוזל בגיל שלושה שבועות צריך שקט ומנוחה ואי אפשר לשחק עם גוזל כזה ללא הפסקה. תן לו את הזמן והשקט במקום רגוע וחמים ורק בעת ההאכלה תלטף מעט ותשחק עימו.
אם הגוזל מראה סימני חולשה או עייפות אל תנסה להאכילו.
גוזל עלול לסבול מפגיעות פנימיות שלא נראות לעין כתוצאה מנפילות חוזרות ונישנות. הגוזל יכול לנחות מספר פעמים ללא בעייה אך עלול גם לחטוף מכה באחת הנפילות. גוזל חולה לא מתנהג כמו שציינת כלפתע הוא צולע וסובל מכאב כשנוגעים בו ולאחר מכן מתאושש.לכן רוב הסיכויים שהוא נפגע בנפילה או בצורה אחרת.
המטרה של האתר והמענה הניתן כאן הוא למנוע טעויות ולעזור. לא חייבים ליישם את הנאמר ולכל אדם ומגדל יש את השיקולים שלו ודרכי חשיבה משלו. לכן אני לא מנסה לשכנע לבצע פעולה כלשהיא. מצד שני אם שואלים פעם אחר פעם את אותה שאלה ולא מתייחסים לנאמר יש תחושה שהכתיבה "לחינם". לא אני ולא אחרים שמנסים לעזור לא נמצאים בקירבת הגוזל ורואים את מצבו. על פי התיאורים שלך ניתנים העצות.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

רק שתדע שהקשבתי וביצעתי את כל העצות והגוזל היה בדיוק כמו אחיו הגוזל שמת הוא בהתחלה רעד מקור אחר כך ניהיה חלש שהתחיל להיות חם הוא התחזק והכל הסתדר לא בטוח שהוא חולה כמו ששירלי כתבה בכמה אשכולות על גוזלים של אחרים יש מצב שנקרה קיפאון גוזלים ולא רק היא כתבה את זה אלה גם כמה וטרינרים שקראתי והתאור מתאים לשני הגוזלים בהתחלה זה חולשה קלה אחר כך לא מסוגלים לעמוד ואז הם נראים מתים אבל הם לא קראתי כמה וטרינרים בנושא וראיתי שהפתרון היחיד זה לחמם ושוב אם הייתה פגיעה פנימית ופציעה פנימית הוא היה מת ובטח שלא מתעושש ללא טיפול וטרינרי וגם לא תיארתי נכון הוא לא סבל מכאב שנגעו בו אלה רק שהחריכו אותו להתייצב ולעמוד ישר כי זה דרש ממנו מאמצץ רב השאלה שלי היא לגבי חימום את כל מה שאמרת עשיתי יש מנורה איפה שהכלוב אבל היא במרחק גדול מהכלוב עצמו הם נמצאים בחדר כביסה ויש את המנורה של החדר לא ממש מועיל לא אמרתי שהעצות לא טובות ותאמין לי שאת כולם אימצתי רק שהגוזל התעקש לצאת לסיורים בכלוב מהתא המחומם בשמיכות ונרטב בקור המקפיא שגם אני בקושי מסוגל להתמודד איתו אני פוחד להוציא אותו מהחימום אבל מצד שני פוחד להשאיר אותו
דרך אגב אלי לא חזרתי על אותם שאלות כי מראש הגוזל לא נפצע
דרך אגב סתם חשבתי שהוא מתקדם מידי משום מה השארתי אותו שבוע חחח בוא בן 4 שבועות לא ספרתי נכון מעניין איך קיבלתי מאה ב5 יחידות
הוא בדיוק לגילו ואני הפכתי אותו לסופר מתקדם ואפילו הוא קצת מפגר בזמנים כי הוא עדיין לא אם ניצוי מלא בגלל זה הוא כבר יוצא ועף ושוב לא סביר שהוא חטף מכה כי הוא יודע לעוף
לא הבנתי למה הוא בחר להוריד את עצמו ל3 ארוחות ולמה הוא כבר עף הוא בקע בשביעי לפבואר היום הוא בן חודש בדיוק
עריכה :
שוב טעות בספירה ביום שבת הוא בן חודש בדיוק
עריכה:
עוד טעות בספירה ביום ראשון אני ותאריכים לא מסתדרים
גם כשהאכלתי אותו סימני העייפות כבר לא נראו לעין הוא יצא כבר מהתא ודרש מזון אז הוא דרש וקיבל
איך אני יכול לדאוג לו לחימום בכלוב??? אני גם לא רוצה להעיר אותו עכשיו הוא ישן וכל תזוזה תעיר אותו והוא יתחיל לבכות וכולם בבית ישנים הוא רק ראה אותי יצא מהתא ועלה לי על היד והוא מתחיל לבכות לי שאני מחזיר אותו מה אני יעשה??הוא לא רוצה לחזור הוא בוכה ורוצה לאכול אבל הוא כבר מלא נו באמת הוא יצא כדי לחרבן עלי ועכשיו הוא שתק הצואה שלו נראת תקינה ובכללי הוא בסדר דר"כ חוץ מזה נשמע הגיוני שהוא נפצע וחום זה מה שאושש אותם לי לא כל כך אבל זה לא משנה יכול להיות שאתה צודק ובאמת יש פציעה כלשהי שעברה לו והוא התאושש אני לא פוסל את האופציה אבל הסיבה כרגע לא משנה לי אלה ההמשך מה שהיה הי
אני רוצה לדעת איך לחמם אותו בכלוב
דרך אגב אלי לא חזרתי על אותם שאלות כי מראש הגוזל לא נפצע
דרך אגב סתם חשבתי שהוא מתקדם מידי משום מה השארתי אותו שבוע חחח בוא בן 4 שבועות לא ספרתי נכון מעניין איך קיבלתי מאה ב5 יחידות
לא הבנתי למה הוא בחר להוריד את עצמו ל3 ארוחות ולמה הוא כבר עף הוא בקע בשביעי לפבואר היום הוא בן חודש בדיוק
עריכה :
שוב טעות בספירה ביום שבת הוא בן חודש בדיוק
עריכה:
עוד טעות בספירה ביום ראשון אני ותאריכים לא מסתדרים
גם כשהאכלתי אותו סימני העייפות כבר לא נראו לעין הוא יצא כבר מהתא ודרש מזון אז הוא דרש וקיבל
איך אני יכול לדאוג לו לחימום בכלוב??? אני גם לא רוצה להעיר אותו עכשיו הוא ישן וכל תזוזה תעיר אותו והוא יתחיל לבכות וכולם בבית ישנים הוא רק ראה אותי יצא מהתא ועלה לי על היד והוא מתחיל לבכות לי שאני מחזיר אותו מה אני יעשה??הוא לא רוצה לחזור הוא בוכה ורוצה לאכול אבל הוא כבר מלא נו באמת הוא יצא כדי לחרבן עלי ועכשיו הוא שתק הצואה שלו נראת תקינה ובכללי הוא בסדר דר"כ חוץ מזה נשמע הגיוני שהוא נפצע וחום זה מה שאושש אותם לי לא כל כך אבל זה לא משנה יכול להיות שאתה צודק ובאמת יש פציעה כלשהי שעברה לו והוא התאושש אני לא פוסל את האופציה אבל הסיבה כרגע לא משנה לי אלה ההמשך מה שהיה הי
אני רוצה לדעת איך לחמם אותו בכלוב

אם יש לך מנורה שאתה יכול לקרב לכלוב כמו מנורת שולחן מבלי שהיא תבוא במגע עם שמיכה או דברים שעלולים להתלקח תשים את המנורה.
במידה ולא תכסה את הכלוב כולו היטב. לא הפיתרון האידיאלי אבל עדיף על כלוב פתוח.
במידה ולא תכסה את הכלוב כולו היטב. לא הפיתרון האידיאלי אבל עדיף על כלוב פתוח.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

אין לי מנורה כזאת התא על הרצפה אבל זה לא מהווה אתגר עבור הגוזל הוא יוצא החוצה מנסה לקפוץ מעל הקונסים(אין לי ספק שבסוף הוא יצליח) הוא יודע לטפס על הסורגים תוך כמה דקות הוא יהיה על המקל למעלה