ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הוספת בת זוג לקוקטייל האכלת-יד

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: הוספת בת זוג לקוקטייל האכלת-יד

שליחה על ידי שירלי87 »

בתערובת אין רק דוחן, יש גם סיטריה בוריאה ניגר ועוד זרעים קטנים שהתוכי כן אוכל, ושיבולת שועל ועוד.
viewImage.php.jpeg
viewImage.php.jpeg (28.12 KiB) נצפה 3569 פעמים
במקום לקנות דוחן, תחפש תערובת "צבעונית" יותר, שיש בה כמה שיותר מסוגי הזרעים הקטנים
לא יודעת אם תמצא בחנויות, אבל תחפש.. עדיף שהתערובת תהיה כמה שיותר מגוונת
ואז התזונה תהיה מעולה לדעתי
תמונה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

שליחה על ידי Amir96 »

לא הסברתי את עצמי נכון תמונה

שאמרתי "דוחן" לא התכוונתי שאני אקנה שק דוחן נקי..
אני אשתמש בתערובת עשירה לתוכי קוקטייל(כמו בתוכי-שופס) אבל מה שהוא יאכל זה כנראה יהיה רק דוחן..

זה בסדר ככה?(עם הרשימה של מיקודם. פשוט אני מחשיב את זה רק דוחן כי זה מה שבאמת הוא אוכל..)
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אז כן, וכמו שאמרתי יש בתערובת עוד זרעים קטנים שהוא אוכל, הוא לא אוכל רק דוחןתמונה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

ככה זה נראה, אני מסתכל עליו לפעמים בזמן שהוא אוכל..
זה נראה לי התחיל מפסח ששמתי לו רק דוחן שבוע שלם.

בכל מקרה, מה עכשיו לעשות? כל פעם שהוא מסיים לאכול אפילו אם נשארים זרעים צבעוניים(עשירים), להחליף לו?
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם תשים לילד חתיכה שוקולד על השולחן וליד זה אורז מה הוא יאכל? הוא יאכל את השוקולד ישבע קצת ולא ירצה לאכול את האורז.אחרי כמה שעות הוא שוב יהיה רעב אבל אתה בא שוב ונותן לו שוקולד. אז למה שיאכל את האורז?
התוכי שלך אוכל את הדוחן בלבד כי הוא אוהב את זה יותר מאת שאר הזרעים. לאחר שאכל את הדוחן הוא מחכה שתחליף את תערובת הזרעים שוב לתערובת שיש בה דוחן וחוזר חלילה. אם הוא לא יהיה רעב וינסה לאכול את שאר הזרעים המזון היחיד שהוא יאכל יהיה דוחן.
בטבע התוכים פחות מפונקים והם יאכלו פעם דוחן פעם ירק פעם חיטה או דורה ופעם גרעינים פשוט מה שהם מוצאים.
כשהתוכי שלך גומר את הדוחן תמשיך להשאיר לו את תערובת הזרעים לפחות למספר שעות לפני שתחליף לו שוב את התערובת.
ממה שנותר אחרי מספר שעות אתה יכול לעשות השרייה כמו ששירלי כתבה וזה רעיון מצויין אבל צריך לתת לתוכי זמן עם שאער הזרעים לפני שמחליפים את המזון.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אלי כבר עשיתי מה שאמרת והוא שילשל..
ההשרייה זה ממש קשה, אני צריך לשבת על זה כמה שעות ולהפריד את הזרעים, וגם אז שאני אפריד זה ממש קצת בתוך הכלי אוכל.. כי ששופכים מהחבילה אוכל יוצא המון דוחן ויחסית מעט זרעים עשירים.

אבל שוב אני לא מצליח להבין אתכם, למה צריך גם כופתיות, גם פירות/ירקות, גם תערובת השרייה/הנבטה, מזון ביצים, ותערובת עשירה.
הרי פעם סיפקתי אותו רק בתערובת עשירה, ובסדר גמור אני מבין שבגלל הרבייה והגוזלים זה מצריך דברים הרבה יותר בריאים אבל לי זה נראה שהתערובת עשירה סתם נדחפת בתוך הרשימה.. זה נראה לי כאילו מביאים לו את האוכל הבריא ביותר, ובצד בתור "תוספת" גם כן מביאים לו תערובת בריאה יותר(כאילו חוזרים על אותו הדבר), לא מספיק כל מה שכתבתי למעלה?
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

7089 כתב:אלי כבר עשיתי מה שאמרת והוא שילשל..
ההשרייה זה ממש קשה, אני צריך לשבת על זה כמה שעות ולהפריד את הזרעים, וגם אז שאני אפריד זה ממש קצת בתוך הכלי אוכל.. כי ששופכים מהחבילה אוכל יוצא המון דוחן ויחסית מעט זרעים עשירים.
מצד אחד אתה אומר שהוא אוכל רק את הדוחן ומצד שני אתה אומר שכשאתה מנפה את האוכל שנשאר בכלי נשארים מעט זרעים והרבה דוחן. שילשול לא קשור לכך שהשארת את האוכל כדי שיאכל את הזרעים הנותרים. שילשול יכול להיגרם מעודף נוזלים או ממאכלים שמכילים מים בכמות גדולה. במידה ותוכי משלשל מחזירים את התזונה הקודמת למספר ימים ומנסים שוב. במקרה שלך אין החלפת מזון כי את הדוחן הוא המשיך לאכול.
7089 כתב:
אבל שוב אני לא מצליח להבין אתכם, למה צריך גם כופתיות, גם פירות/ירקות, גם תערובת השרייה/הנבטה, מזון ביצים, ותערובת עשירה.
הרי פעם סיפקתי אותו רק בתערובת עשירה, ובסדר גמור אני מבין שבגלל הרבייה והגוזלים זה מצריך דברים הרבה יותר בריאים אבל לי זה נראה שהתערובת עשירה סתם נדחפת בתוך הרשימה.. זה נראה לי כאילו מביאים לו את האוכל הבריא ביותר, ובצד בתור "תוספת" גם כן מביאים לו תערובת בריאה יותר(כאילו חוזרים על אותו הדבר), לא מספיק כל מה שכתבתי למעלה?
בינתיים התוכי שלך לא אוכל כלום מהרשימה שהבאת מלבד דוחן על פי מה שרשמת עד עתה.
גם אם הוא יאכל כופתיות כבסיס צריך לגוון את המזון עם ירק, פרי,תערובת השרייה, תערובת זרעים ואף מזון ביצים וסידן.
לכל סוג מזון יש את היתרונות שלו והתוספים באים לתת לתוכי גיוון במזון מעבר להשלמת ויטמינים שלהם הוא זקוק. ככל שתחשוף את התוכי למגוון גדול יותר של מזונות יש סיכוי שהוא יאכל חלק מהם. חלק מהמזונות זה כבר טוב.
אם התוכי אוכל כופתיות כבסיס אתה לא צריך להאכיל אותו גם בתערובת השרייה וגם בתערובת זרעים אלא להשתמש בהם כתוספת בכמות קטנה על מנת לגוון את מזונו.
אם התוכי אוכל כבסיס כופתיות אבל לא אוכל תערובת השרייה או שלא אוכל תערובת זרעים עדיין הוא יקבל את רוב אבות המזון להם הוא זקוק. אם התוכי שלך אוכל מתוך תערובת הזרעים רק את חלקם התזונה שלו תיחשב כלקויה. בדיוק כמו שאתה תאכל רק לחם כל החיים.
7089 כתב:זה נראה לי כאילו מביאים לו את האוכל הבריא ביותר, ובצד בתור "תוספת" גם כן מביאים לו תערובת בריאה יותר(כאילו חוזרים על אותו הדבר), לא מספיק כל מה שכתבתי למעלה?
מביאים לתוכי את האוכל הבריא ביותר כבסיס. ומביאים לו תערובת בריאה ומזונות בריאים אחרים כתוספת וכגיוון.זה בהחלט לא סותר.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

55 כתב: מצד אחד אתה אומר שהוא אוכל רק את הדוחן ומצד שני אתה אומר שכשאתה מנפה את האוכל שנשאר בכלי נשארים מעט זרעים והרבה דוחן.
התכוונתי שפעם אחת ניסיתי לחלק לו את הזרעים, ולאחר שחילקתי(הפרדתי את הדוחן ואת הזרעים המזינים) היו יחסית מעט מאוד זרעים, הוא כן אכל אותם(לאחר שכמה שעות הוא לא אכל) אבל "לא היה לו מה לאכול" בגלל שהיו מעט בכלי, זה קשה מאוד להפריד ולוקח המון זמן(לא יודע אם פעם ניסית..)
55 כתב: בינתיים התוכי שלך לא אוכל כלום מהרשימה שהבאת מלבד דוחן על פי מה שרשמת עד עתה.
לא אמרתי שהוא לא אוכל כלום, אולי לא הבנת/ם נכון.
שאמרתי שהוא אוכל רק את הדוחן התכוונתי מתוך התערובת עשירה. אם אני מציע לו פירות וירקות, תערובת השרייה/הנבטה הוא אוכל חופשי.
55 כתב: אם התוכי אוכל כופתיות כבסיס אתה לא צריך להאכיל אותו גם בתערובת השרייה וגם בתערובת זרעים אלא להשתמש בהם כתוספת בכמות קטנה על מנת לגוון את מזונו.
הבנתי את זה מתגובות קודמות ולכן אני שואל שוב, אם זה 'כתוספת קטנה', מה הבעיה שתהיה כל הרשימה שהראתי מיקודם מלבד הזרעים העשירים האלו?
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא הבנתי למה אתה חותר. הכוונה שלך לא לתת תערובת זרעים? אם כן אז אל תיתן. אם התוכי יאכל כופתיות כבסיס תערובת השרייה פירות וירקות אתה יכול לוותר על תערובת זרעים כתוספת אם כי אני לא מבין למה. 2 קילו תערובת זרעים איכותית תעלה לך 20 ש"ח.אם תתן לתוכי פעמיים בשבוע כף שטוחה תוכל להשתמש בתערובת בהערכה גסה שלושה חודשים אם לא יותר...השיקול הוא שלך.

לגבי הפרדת הזרעים, כנראה שלא הבנת אבל הכוונה לא הייתה לשבת להפריד אותם אחד אחד. שירלי יעצה להעיף את הקליפות ברוח ולהשרות את מה שנותר. כך אני הבנתי .
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

לא אין לי בעיה בכלל עם המחיר, יש לי פה 4 ק"ג, זאת ממש לא הבעיה..
אם אני אתן לו פעם/פעמיים בשבוע כף שטוחה כמו שאתה אומר הוא יאכל רק את הדוחן, מה יוצא לי בזה?(שוב, בלי קשר למחיר) יוצא לי שהוא אוכל דברים פחות מזינים(במקרה שלנו דוחן).

מה ששירלי אמרה הוא להוציא את כל הקליפות מהכלי(ע"י העברת האוכל מכלי לכלי שיש רוח), ואחרי שאני עושה את זה שוב נשאר המון דוחן, אז מה יעזור להשרות את זה? בין כה וכה הוא יאכל שוב רק את הדוחן.
צ'יף בקע ב 3.9.11

שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”