לא יודעת אם תמצא בחנויות, אבל תחפש.. עדיף שהתערובת תהיה כמה שיותר מגוונת
ואז התזונה תהיה מעולה לדעתי

מנהל: מפקחים

מצד אחד אתה אומר שהוא אוכל רק את הדוחן ומצד שני אתה אומר שכשאתה מנפה את האוכל שנשאר בכלי נשארים מעט זרעים והרבה דוחן. שילשול לא קשור לכך שהשארת את האוכל כדי שיאכל את הזרעים הנותרים. שילשול יכול להיגרם מעודף נוזלים או ממאכלים שמכילים מים בכמות גדולה. במידה ותוכי משלשל מחזירים את התזונה הקודמת למספר ימים ומנסים שוב. במקרה שלך אין החלפת מזון כי את הדוחן הוא המשיך לאכול.7089 כתב:אלי כבר עשיתי מה שאמרת והוא שילשל..
ההשרייה זה ממש קשה, אני צריך לשבת על זה כמה שעות ולהפריד את הזרעים, וגם אז שאני אפריד זה ממש קצת בתוך הכלי אוכל.. כי ששופכים מהחבילה אוכל יוצא המון דוחן ויחסית מעט זרעים עשירים.
בינתיים התוכי שלך לא אוכל כלום מהרשימה שהבאת מלבד דוחן על פי מה שרשמת עד עתה.7089 כתב:
אבל שוב אני לא מצליח להבין אתכם, למה צריך גם כופתיות, גם פירות/ירקות, גם תערובת השרייה/הנבטה, מזון ביצים, ותערובת עשירה.
הרי פעם סיפקתי אותו רק בתערובת עשירה, ובסדר גמור אני מבין שבגלל הרבייה והגוזלים זה מצריך דברים הרבה יותר בריאים אבל לי זה נראה שהתערובת עשירה סתם נדחפת בתוך הרשימה.. זה נראה לי כאילו מביאים לו את האוכל הבריא ביותר, ובצד בתור "תוספת" גם כן מביאים לו תערובת בריאה יותר(כאילו חוזרים על אותו הדבר), לא מספיק כל מה שכתבתי למעלה?
מביאים לתוכי את האוכל הבריא ביותר כבסיס. ומביאים לו תערובת בריאה ומזונות בריאים אחרים כתוספת וכגיוון.זה בהחלט לא סותר.7089 כתב:זה נראה לי כאילו מביאים לו את האוכל הבריא ביותר, ובצד בתור "תוספת" גם כן מביאים לו תערובת בריאה יותר(כאילו חוזרים על אותו הדבר), לא מספיק כל מה שכתבתי למעלה?
התכוונתי שפעם אחת ניסיתי לחלק לו את הזרעים, ולאחר שחילקתי(הפרדתי את הדוחן ואת הזרעים המזינים) היו יחסית מעט מאוד זרעים, הוא כן אכל אותם(לאחר שכמה שעות הוא לא אכל) אבל "לא היה לו מה לאכול" בגלל שהיו מעט בכלי, זה קשה מאוד להפריד ולוקח המון זמן(לא יודע אם פעם ניסית..)55 כתב: מצד אחד אתה אומר שהוא אוכל רק את הדוחן ומצד שני אתה אומר שכשאתה מנפה את האוכל שנשאר בכלי נשארים מעט זרעים והרבה דוחן.
לא אמרתי שהוא לא אוכל כלום, אולי לא הבנת/ם נכון.55 כתב: בינתיים התוכי שלך לא אוכל כלום מהרשימה שהבאת מלבד דוחן על פי מה שרשמת עד עתה.
הבנתי את זה מתגובות קודמות ולכן אני שואל שוב, אם זה 'כתוספת קטנה', מה הבעיה שתהיה כל הרשימה שהראתי מיקודם מלבד הזרעים העשירים האלו?55 כתב: אם התוכי אוכל כופתיות כבסיס אתה לא צריך להאכיל אותו גם בתערובת השרייה וגם בתערובת זרעים אלא להשתמש בהם כתוספת בכמות קטנה על מנת לגוון את מזונו.