ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חושב על גידול של תוכי בינוני

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: קובי חי
איש קשר:

Re: חושב על גידול של תוכי בינוני

שליחה על ידי קובי חי »

אלי - שוב תודה על התגובה - שלחתי את ההודעה בפרטי מכיוון שאינני מכיר את המדיניות בפורום לגבי פרסום מאמרים מאתרים אחרים - להלן הציטטות ששלחתי ואשמח לקבל תגובה עליהם:
רוב התוכיםנמכרים לאחר שנגמלו, כלומר עברו למזון מוצק ומסוגלים לאכול ללאעזרה.אפרורים נגמלים לאחר תקופה של בין ארבע לשבע חודשים (פחות או יותר)וזה הואגם הגיל שבו הם נמכרים לרוב (לצערי... ). הגיל הטוב ביותר לקנותאפרור(לאדם שלא מבין המון בתוכיםגדולים) הוא בתום תקופת ה"ילדות" בגילשל בין 12 - 18 חודשים ועד שנתיים,במידה וטופל כראוי. אנו צרכים להביןשעל התוכי לעבור מספר שלבי התפתחותקריטיים שהגמילה היא רק אחד מהם בטרםיהפוך לבוגר .וללא ההדרכה המתאימהשדורשת נסיון וידע רב התוכי יפתח הפרעותהתנהגות, טראומות או פשוט לא יממשאת הפוטנציאל הגלום בו לעולם.
לכן, אני ממליץ בחום לאנשים שלא מבינים ורוציםתוכי גדול, שיקנו תוכי בוגרממגדל רציני שמבין. גם אם אותו התוכי יקר פישנים מתוכי גמול זה שווה כלשקל. צריך להבין שערכו של ג'קו הוא כאלף שקלפחות או יותר כל השאר משולםלמעשה על העבודה שהמגדל עשה עם התוכי, תוכי שלאנעשתה איתו עבודה טובה וכלשהמגדל שלו עשה היה להחתימו לא שווה את הסכום.לעומתו ג'קו בן שנתייםשגודל כראוי גם ב 6000 או 7000 שקל זאת עדיין מציאה.
הציטטות ממאמר בנושא שמופיע באתר צנזור אוטומטי
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

אם אתייחס לחלקו הראשון ציין שאם אין הדרכה מתאימה ובטח החתמה ברמה הרבה מאוד בעיות יכולות להיות
אך אין זה ישנה את המצב אם זה יקרה בגיל 3 חודשים או בגיל שונה. יש לדעת לרכוש תוכי באדם אמין ובעל נסיון
רב, לראות המלצות (ולא מהימים האחרונים) לנסות לחפש אחר מידע של אותו אדם ולהבין האם באמת הרכישה
ממנו היא כדאית. מעבר לכך שיעורי בית הם תמיד דבר חשוב והכרחי.

לקנות תוכי שאינו גוזל ולא משנה מה רמת ההחתמה היא לטעמי טעות. התוכי עיצב לעצמו בגיל זה כבר אופי
שלנו יהיה מאוד מאוד קשה לשנות אם בכלל. לפי הכתוב נרמז כי עדיף תוכי בן שנתיים עם החתמה כראוי
מאשר תוכי גוזל שלא הוחתם כראוי. ואני שואל מדוע להתפשר? למה לא גוז שהוחתם כראוי? לקבל החתמה כראוי?
לעשות שיעורי בית כראוי? ולקבל תוצאות בסופו של דבר כראוי ולגדל תוכי לתפארת?

גם במאמר שכתבתי בנושא ג'אקו של בן אדם אחד מצויין מדוע נדרש (לא רצוי) לרכוש תוכי כאשר הוא גוזל במיוחד
כאשר מדובר בתוכים מזן ג'אקו.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

המדיניות היא שאין להעתיק בשום אופן חומר מאתר אחר ולהעלותו לאתרנו, כל חומר שמועבר לאתרנו נבדק ואם נמצא שאינו מקורי או שלא באישור הכותב נפסל מיד. לגבי ציטוטים אין בעייה מאחר ולא מדובר בהעתקה אלא בקטע קטן המיועד לפרשנות.

לגבי הציטוטים, ישנם ברשת מאות מאמרים ותכתובות (לא רק בנושא הג'אקו) שברובן נופלות שגיאות, אם מחוסר ידע ואם בכתיבה המתבססת על שמועות, עם כל הכבוד לכותב המאמר שממנו הבאת ציטוט מדובר באוסף של דעות אישיות שאין להם ביסוס .
רוב רובם של המאמרים בנושא מחו"ל מדברים על רכישת גוזל עם גמילתו כמפתח לקשר הדוק והצלחה .

תקופת הילדות של 12-18 שנה? אם זה לא היה עצוב הייתי צוחק, אני לא יודע כמה תוכים מסוג ג'אקו הכותב גידל ומאיין שאב את הרעיון
שלקנות תוכי בגיל 12-18 חודש עדיף על גוזל.

ראשית זה לא רלוונטי כי אין דברים כאלה והסיבות:
1.אף מגדל בעולם לא יחזיק תוכים עד גיל 12-18 חודשים ויתן להם את היחס וההשקעה הנדרשת במטרה למוכרם, אני כמגדל קשה לי להיפרד מגוזל ששהיתי במחיצתו מספר חודשים אז לוותר על תוכי שכבר הקשר עימו כל כך עמוק ושמתקשר עימך ? מבחינתי הזוי .
2.אף קונה לא ישלם סכומים כאלא במיוחד כי אין תועלת בכך.

התוכי היחיד שהקונה ימצא בגילאים המדוברים זה תוכי שנקנה ולאחר תקופה מוצע למכירה, בדרך כלל מדובר "בתוכי שלא הסתדר עם המגדל" מסיבות שונות אך נמכר עקב נסיעה דחופה לחו"ל בעניין ירושה או בעניין מכירת דירה.

תוכי בגילאים המדוברים ועוד הרבה לפני כבר מפתח מערכת יחסים עם הסובבים אותו, קולט ולומד כל הרבה מידע ומורגל לתנאי המחייה במקום בו הוא נמצא.
כדי לפשט ולהסביר טוב יותר וקל אביא לכם דוגמה פשוטה, ממנה תוכלו לפתח את השאר הסיטואציות כיד הדמיון.
1.אדם קונה תוכי בן שנה, הכל טוב ויפה, לאחר מספר ימים החל התוכי לקלל בקולי קולות...את האמא של אשתו...
2.אדם קנה תוכי בן שנה שבמקום הימצאו היה חי בכלוב של 2*2 מטר, אצלו בבית התוכי יכול לחיות בכלוב 40*50*60 ס"מ כי זה המקום שיש לו בבית.
3.אדם קנה תוכי שהיה רגיל להיות משוחרר כל היום, היה רגיל שבסביבתו נמצאים בני אדם לאורך כל היום וכן הלאה.
האם אין זה המצב הקלאסי להתפתחות של בעיות התנהגות?

הדוגמאות המובאות כאן הן כדי להמחיש במעט שהגילאים המדוברים 4-12 חודשים התוכי קולט את המירב מסביבתו, שינויים והעברת התוכי למקום אחר לאחר שנה יכולים רק להרע עם התוכי ועם הרוכש.

לעומת זאת מגדל שלוקח גוזל עם גמילתו בונה את אופיו על פי הנהוג והמקובל בביתו, הוא יכול להחליט שהתוכי צריך להיות מורגל
להיות סגור חלק מהיום בכלוב, הוא יכול להחליט שלא ללמד את התוכי לקלל את חמותו.
המשפחה כולל הילדים יכולים בנקל להתרגל לתוכי ולהרגילו למגעם ולמשחק עימם.

אם הכותב כל כך מצטער על כך שהגוזלים נמכרים בגיל הגמילה אני יכול להוסיף ולומר לו שאני גם ממליץ לתת לתוכי דייסות ומספק אותן לקונים, חלק ניכר מהקונים נותנים לתוכי האכלה בהדרכתי אצלי בבית ומקבלים עוד דייסה למספר ימים, מכולם ללא יוצא מן הכלל שמעתי על חיבור מהיר ומדהים כתוצאה מהפעולה הזאת.

המחבר אומר "אנו צרכים להבין שעל התוכי לעבור מספר שלבי התפתחות קריטיים שהגמילה היא רקאחד מהם בטרם יהפוך לבוגר .וללא ההדרכה המתאימה שדורשת נסיון וידע רב התוכייפתח הפרעות התנהגות, טראומות או פשוט לא יממש את הפוטנציאל הגלום בו לעולם."

מהם השלבים?ממה הם נובעים?מהיכן הטראומות? איזה פונטציאל הוא לא יממש?לא ידבר?לא יהיה חברותי?לא יעוף? לא יצור קשר עם המגדל?

אני אמשיך:
המחבר כותב:כן, אני ממליץ בחום לאנשים שלא מבינים ורוצים תוכי גדול, שיקנו תוכי בוגר ממגדל רציני שמבין."
אנשים שלא מבינים לעולם לא יתמודדו עם תוכי גדול,
תוכי שכבר עיצבו את אופיו , תוכי שכבר רגיל לאורח חיים מסויים ועכשיו באים אנשים מוזרים שהוא לא מכיר ורוצים לכפות עליו דברים אחרים שלא עשה מעולם..

*אין תוכי גדול ממגדל שמבין יש תוכי גדול ממגדל שלא רוצה את התוכי מסיבותיו השונות.
אין מגדל שיגדל תוכי עד גיל שנה על מנת למכור אותו בגיל שנה...אין חיה כזאת.

אני אסכם כי אין לזה סוף ואי אפשר להתמודד עם דיעות כל כך שונות שלא מבוססות אך אני מודה שמנוסחות טוב ואולי זה מה שמוכר .

אני כותב לעיתים קרובות מתוך ניסיונם של אחרים ועל פי ידע שנרכש אצל מגדלים שונים ובמיוחד על פי מאמרים שנכתבים בחו"ל על ידי בעלי שם, גם כאן אני משתדל להצליב מידע ודיעות על מנת לנסות ולהביא לגולשים מידע מהימן ככל שניתן.

בנוגע לגידול זן הג'אקו , כאן אני מתבסס לרוב על ידע אישי ומתוך ניסיון של שנים , הן בגידול וריבוי זן הג'אקו
והן בהדגרה והאכלה מגיל יום ועד לגמילה ומסירה לרוכש. הגידול של הגוזלים והעברתם לרוכש מתאפיין במעקב וקשר צמוד ככל שניתן עם חלק מהרוכשים וזאת על מנת להגיע לתובנות בקשר להתפתחות הגוזלים אצל בעליהם החדשים ועל אופן התקדמותם בכל הפרמטרים.

אשמח להיות לעזר ולענות על כל שאלה .
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”