ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקוטיילים חדשים | מצב ניצוי | חששות | שריקות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: קוקוטיילים חדשים | מצב ניצוי | חששות | שריקות

שליחה על ידי שירלי87 »

סהר נראה לי שאתה קצת יותר מדי ממהר, ממהר להוציא אותה, ממהר להרים ידיים.. מה הלחץ? תמונה
פשוט תתן לה זמן הסתגלות, תדבר הרבה, תנסה לתת צ'ופר, תהיה קרוב אליה
הכל עניין של זמן, היא צריכה להרגיש שהיא יכולה לבטוח בך, וכרגע אתה רק מלחיץ ולחוץ
לפתוח את הכלוב זה גם מלחיץ, תדמיין שאתה ילד קטן מופרד מהמשפחה ומכניסים אותך לחדר, פתאום מרימים את הגג ומנסים לתפוס אותך
איך אתה היית מרגיש? אותי זה היה מפחיד ומלחיץ

אני מציעה שתמשיך לנסות אבל בלי מגע, כשהיא בכלוב תעשה כל מה שרשמתי למעלה
תנסה להחזיק לידה את קוקו, זה עוזר מאוד כשתוכי מפוחד רואה שאתה מחזיק תוכי אחר ומלטף אותו\נותן לו צ'ופרים
ובשום אופן לא להכניס יד לכלוב או לפתוח אותו.. אתה לא נותן לה פינה בטוחה, היא צריכה להרגיש שבכלוב היא מוגנת מכל דבר
אחרי שהיא תסתגל ותרגיש בטוחה בכלוב ובקירבתך, ותאכל צ'ופר מהיד שלך - תשים את היד ליד הכלוב כדי שהיא תעלה
וכשהיא עולה לא "לתקוף" במגע, פשוט תדבר אליה בטון מרגיע, תנסה ללטף קצת את אזור המצח פעם פעמיים וזהו, תתן צ'ופרים ותחזיר
אותה לכלוב.. תמשיך לתרגל ככה ואין סיבה שהיא לא תתרגל אליך
קוקטיילים הם מאוד חברותיים, אם תהיה סבלני, ותנהג נכון, גם אם היא לא מוחתמת טוב - היא תתרגל אליך
בהצלחה תמונה
saharlevi
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי saharlevi »

תראי,כרגע המצב הוא כזה שהיא מפחדת ממני,במידה ואני ירצה שנתקדם ואנסה להכניס יד ולצ'פר אותה,אין לי כזו אפשרות,מכיוון שהיא לא מזמן נגמלה ואוכלת רק את הזרעים הקטנים האלה מכל התערובת....אני מדבר אלייה כל היום,עכשיו חופש ככה שיש לי הרבה זמן איתה,אני יוצא אלייה למרפסת ויכול לשבת איתה שעות ולדבר,אני בטוח שהיא רגועה וזה עוזר,רק מנסה להכניס לאט לאט את היד לכלוב והיא נרתעת...
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני בדעה של שירלי, הכנסת את התוכי למצוקה ברגע שפרקת את הכלוב, הכלוב עבורה הוא מקום מבטחים וברגע שחצית אותו והסרת את "המגן" התוכי נכנס למצוקה רבה.

הייתי רוצה לראות סירטון של התגובות כשאתה מכניס את היד לכלוב, זה ממש יכול לעזור לקבוע באיזה מצב התוכי והאם אתה נוהג נכון.
חשוב שמישהו יצלם מרחוק או שהיא לא תראה את המצלמה ותירתע ממנה כי זה יכול לשנות את תמונת המצב.
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

אני אצלם ויעלה סרטון אם זה יעזור...באיזה מצב אתה רוצה שאצלם אותי ואותה?שאני מכניס חלקית\מנסה לגעת בה\אופצייה אחרת?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בדיוק במצב בו אתה מנסה לשלוח את היד ולהעלות אותה על היד.
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

אלי,לבסוף היא תמכר בעוד שעה,לבית חם ואוהב אשר לא יזניח אותה בגלל החתמתה ,אני אדאג לי לגוזל נוסף אך החתמה טובה,מתמקד בלוטינו..
תודה על הכוול על כה באשכול הזה עזרו לי המון!
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בהצלחה והמשך לעדכן. אם יש שאלות בנוגע לרכישת תוכי חדש תפתח נושא חדש , בטח תקבל טיפים שיהיו לך לעזר תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

בהצלחה לגוזלית המתוקה.
אני מקווה שאחרים יגדלו אותה כמו שצריך.
תמונה
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

אלי,תראה כרגע יש לי עדיין את קוקו,נכון שהוא לא יוצא מהכלוב והכול...אבל היום אחרי שמכרתי את הקליק,אמא שלי יודעת שאני רוצה לרכוש עוד אחד,היא אמרה לי
:לא חבל לרכוש עוד אחד,תראה יש לך את קוקו,התרגלת אליו,התחברת אליו,הוא התחבר אל המשפחה,אוהב ליטופים,לך גזור לו כנפיים ותתחיל להרגיל אותו אלייך"
ויש משהו במה שהיא אומרת סך הכול יחסית לתוכי שלא יצא חודשים מהכלוב הוא תוכי נפלא ביותר,לי עוד לא יצא לראות תוכי במרפסת,אשר לא יצא מהכלוב תקופה ארוכה והקשר היחידי שלו איתנו היה ליטופים ועדיין נשאר אוהב ומחובר אלינו,הוא אוהב את כל המשפחה,כולם אוהבים אותו,כל פעם שרק רואה אותנו מוריד ראש לליטוף וכל זה והוא לא יוצא מהכלוב....כולם אוהבים אותו...מצד שני אני עדיין קצת חושש אם הוא ינשך או משהו..זה שהנשיכה לא כואבת אני מודע לזה,אפילו לא מזיז,אבל זה די מלחיץ...ואני חושש שלא יוכל להשתלט עליו בניגוד לגוזל שממנו לא אחשוש,הוא יהיה מחובר אליי מגיל קטן..
אני חושב בדעה שונה:להביא תוכי בכל זאת,יש כמה סיבות חיוביות
1.מן הסתם ,מה היית מעדיף תוכי אחד או שניים?תמיד טוב אחד נוסף
2.אני מאמין שאם אשחק עם הקוקטייל הגוזל שאביא זה ידרבן את קוקו לצאת מן הכלוב.
3.חבר נוסף לקוקו
4.אם אשחק עם הגוזל מאז שהוא קטן אני כבר לא אחשוש מקוקטליים וזה יעזור לי להתגבר על"הפחד" שלי מקוקו
5.כאשר אחד מהם ימות,ישאר לי את השני והכאב יהיה פחות כואב
מה אתה אומר?מה היית עושה במקומי?
התלבטות קשה..מה שגם קשה לי מאוד למצוא לוטינו הרוב רגילים,וויט פיס או פנינה,פייד לוטינו מאוד קשה להשיג...ואם כבר אשיג זה יהיה צריך להיות גוזל ובאיזור באר שבע..
תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

זה לא משנה אם תביא גוזל או לא,כי ביס אתה תקבל.
ומכל תוכי.
ובעיקר בהתחלה שהוא עוד לא רגיל אלייך ולמקום וכ'ו..
לדעתי תישאר עם קוקו.
אם יש לך בעיה ואתה מפחד מהמקור שלו אל תגדל תוכים האכלת יד.
המקור משמש לתוכי בתור יד שלישית,הם עושים איתו הכל.
ונגיד וקנית תוכי חדש וקרה עוד פעם המקרה שלא הוצאת אותו חודשיים וכ'ו וכ'ו אז מה?
תקנה תוכי נוסף ותשכח מהאחרים?
עכשיו אני יענה על השאלות ששאלת.
1) אם אני יודע שאני מספיק אחראי ויכול להוציא את התוכי -כל יום- ויודע שיש לי מספיק זמן לתוכי נוסף אז כן.
2)יכול להיות ויכול להיות שזה יגיע למצב קיצוני יותר ויגיע למצב של מריטה,תסכול וכ'ו.
3) אתה הוא זה שאמור להיות החבר.
בגלל זה בעצם עושים החתמות.
4)זה לא ממש משנה הגיל,גם אם תשחק עם תוכי בן 5 שהוא מוחתם כמו שצריך ומוציאים אותו כל יום אתה תוכל להתגבר על הפחד.
5) הכאב הוא אותו כאב,אין דבר כזה פחות.
לפחות מנסיון שלי ושל חלק מהמגדלים שראיתי שעיבדו תוכי ויותר.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”