ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
נקבה נסערת
מנהל: מפקחים
Re: נקבה נסערת
עוד התייעצות קטנה
אני מבין שישנה אפשרות לביצים לא פוריות במיוחד בהטלות ראשונות
השאלה היא אם כדאי להסתכן ולגעת בביצים על מנת לבדוק פוריות?
איך עושים את זה?
והאם יש סיכוי לנטישת הכיצים בגלל ההתערבות שלי?
מעבר לכך אם אני בוחר שלא לבדוק על מנת לתת לה לסיים תקופת דגירה כמו שצריך בכדי לבנות נסיון וביטחון אצל הנקבה האם היא תדע באיזשהו שלב שהביצים לא פוריות ופשוט תקום מהביצים?
או שעלי פשוט להוציא אותם באיזשהו שלב?
אני מבין שישנה אפשרות לביצים לא פוריות במיוחד בהטלות ראשונות
איך עושים את זה?
והאם יש סיכוי לנטישת הכיצים בגלל ההתערבות שלי?
מעבר לכך אם אני בוחר שלא לבדוק על מנת לתת לה לסיים תקופת דגירה כמו שצריך בכדי לבנות נסיון וביטחון אצל הנקבה האם היא תדע באיזשהו שלב שהביצים לא פוריות ופשוט תקום מהביצים?
אין כאן חוקים ברורים.5622 כתב:אני מבין שישנה אפשרות לביצים לא פוריות במיוחד בהטלות ראשונות
מגע בביצים לא יגרום לנטישת הביצים או להפסקת הדגירה. מגע בביצים גם לא יגרום נזק לביצים בתנאי כמובן שנוהגים
בביצה בזהירות מצד אחד ומצד שני הידיים נקיות.
ישנם מגדלים שבאופן קבוע מוציאים את הביצים לבדיקה, אחרים לא. כלומר זה די נתון לשיקולי המגדל.
1. מכינים כלי שבתחתית שלו יש חומר רך, מטלית נקייה ויבשה או מעט נסורת.5622 כתב: איך עושים את זה?
2.רוחצים ידיים היטב ומייבשים. הידיים שלו שומניות ( לא רואים את זה) ועלולות גם להיות מלוכלכות עם חיידקים.
מאחר והביצה אינה אטומה אנו עלולים מצד אחד לסתום את הנקבוביות של הביצה עם השומניות שיש לנו על הידיים
ומצד שני אף להחדיר חיידקים דרך המעטפת. זה לא משהו שקורה בקלות אבל אם כבר כדאי לנקוט אמצעי מניעה.
3.לעיתים קרובות הנקבה תגן בחירוף נפש על הביצים ולעיתים פשוט תעזוב אותם ותיסוג הצידה.
בשני המקרים אני ממליץ להגן על הידיים, הנקבה של הג'אקו עלולה לגרום לפגיעה רצינית ביד.
לא ממליץ להשתמש בכפפות. במיוחד לא כפפות עבות מאחר ואין רגש באחיזת הביצה, הביצה עלולה להישמט מהיד או שעלולים ללחוץ חזק מידי ולמעוך את הביצה.
אפשר לעטוף את היד במגבת כדי למנוע נשיכות כואבות.
4. את הביצים צריכים לבדוק במקום חשוך, חדר סגור וכו', משתמשים בפנס להאיר דרך הביצה כדי לראות את תכולת הביצה.
אם הביצה "ריקה" היא אינה פורייה, אם רואים ניי דם או שחלק מהביצה כהה זהו הגוזל שמתפתח. בקישור הבא יש מספר דוגמאות
לבדיקת ביצה פוריה: בדיקת פוריות הביצה
ברוב הקרים הנקבה חוזרת לדגור. אבל, תמיד יש סיכון שמשהו ישתבש.5622 כתב:והאם יש סיכוי לנטישת הכיצים בגלל ההתערבות שלי?
יש שתי אפשרויות, האחת זה לספור ימים, במידה ואין בקיעות לתת עוד מספר ימים כדי להיות בטוחים ואז להוציא את הביצים לבדיקה.5622 כתב:מעבר לכך אם אני בוחר שלא לבדוק על מנת לתת לה לסיים תקופת דגירה כמו שצריך בכדי לבנות נסיון וביטחון אצל הנקבה האם היא תדע באיזשהו שלב שהביצים לא פוריות ופשוט תקום מהביצים?
האפשרות השנייה לא לגעת ולתת לתוכי להמשיך ולדגור, בסוף היא תנטוש את הביצים, זה יכול להיות לאחר שבוע, שבועיים ואפילו יותר.
אם תשאל לדעתי אז אני אגיד לך איך אני נוהג. אני לא מתערב. בתקופה בה היינו מאפשרים לתוכים לדגור ולגדל גוזלים לא
בדקנו פוריות ולא הפרענו. פשוט ספרנו ימים, אם היה מקרה של חוסר פוריות הוספנו עוד מספר ימים ורק אז הוצאנו את הביצים לבדיקה.
אני חושב כך, אם הביצים פוריות והכל בסדר אז למה להפריע ואולי לקלקל? ואם הביצים לא פוריות ולא יצא כלום ע"י זה שאגע ואוציא את הביצים האם אוכל לתקן את המצב? מאחר ולא נוכל לתקן את המצב אנחנו מעדיפים לאפשר לטבע לעשות את שלו עם מינימום התערבות, זאת בהנחה שהוחלט שהתוכים דוגרים ואין אנו מוציאים את הביצים להדגרה.
אגב לקבוע שבהטלה הראשונה הביצים לא פוריות בדרך כלל זו הנחה שגוייה ולא מוכחת.
ישנם הרבה מאוד תוכים שעברו הטלות וגידלו גוזלים שמטילים מידי פעם ביצים לא מופרות. כך שאי
אפשר לייחס הטלות לא פוריות להטלה ראשונה.
בהצלחה.
אני מבין מדברייך שעדיף לי גם בגלל שזו הפעם הראשונה של הנקבה עדיף לתת לה לסיים מחזור הטלה תקין ומלא
ולא לגעת בביצים
וכמובן גם בגלל חוסר הנסיון שלי בבדיקת ביצים לפוריות
פשוט לתת לטבע לעשות את שלו ולספור את הימים ולעקוב אחר השינויים בתוך התא תוך יצירת מינימום הפרעות על מנת לייצר שקט וביטחון אצל הזוג
שוב
תודה על העזרה
ולא לגעת בביצים
וכמובן גם בגלל חוסר הנסיון שלי בבדיקת ביצים לפוריות
פשוט לתת לטבע לעשות את שלו ולספור את הימים ולעקוב אחר השינויים בתוך התא תוך יצירת מינימום הפרעות על מנת לייצר שקט וביטחון אצל הזוג
שוב
תודה על העזרה
אתה הרי לא הולך להעביר את הביצים להדגרה, כלומר מדובר בהפרעה נטו על מנת למלא את יצר הסקרנות שלנו. הוצאת הביצים לבדיקה והחזרתן לא תפגע בניסיונה של הנקבה בדגירה או בהאכלה. אני פשוט ממליץ לך את מה שאני נוהג לעשות.
פתחתי ואמרתי שאחרים נוהגים גם בצורה שונה ולכל אחד שמורה הבחירה האם להתערב או לא.
אני לא ממש חושב שיש קשר לחוסר ניסיון שלך, הרי זו הדרך ללמוד ולהבין מה רואים בביצה. אני כן חושב שאין טעם להפריע.
אין טעם להפריע כי יש מה להפסיד. אין טעם להפריע גם כי עדיין לא הגעת לשלב שבו היית צריך לראות תוצאות ולא ראית.
תן להם את הזמן ותהיה סבלני, אם וכאשר הדברים לא יתפתחו כמצופה אז אפשר להתערב ולנסות להבין מה הסיבה.
פתחתי ואמרתי שאחרים נוהגים גם בצורה שונה ולכל אחד שמורה הבחירה האם להתערב או לא.
אני לא ממש חושב שיש קשר לחוסר ניסיון שלך, הרי זו הדרך ללמוד ולהבין מה רואים בביצה. אני כן חושב שאין טעם להפריע.
אין טעם להפריע כי יש מה להפסיד. אין טעם להפריע גם כי עדיין לא הגעת לשלב שבו היית צריך לראות תוצאות ולא ראית.
תן להם את הזמן ותהיה סבלני, אם וכאשר הדברים לא יתפתחו כמצופה אז אפשר להתערב ולנסות להבין מה הסיבה.
נכון ליום חמישי
הגיעה הביצה הרביעית
הגיעה הביצה הרביעית
מעולה 

המליצו לי להוסיף מזון ביצים
מה זה ?
מה תפקידו?
והם באמת מומלץ להוסיף אותו לתזונה היומית?
וכמובן מה המינון?
ואיך מגישים?
תודה
מה זה ?
מה תפקידו?
והם באמת מומלץ להוסיף אותו לתזונה היומית?
וכמובן מה המינון?
ואיך מגישים?
תודה
מזון ביצים הוא תוסף מזון. את התוסף נותנים לפני תחילת העונה ועד לסיום האכלת הגוזלים. התוסף מכיל בין היתר ויטמינים ומינרלים שונים
ישנן חברות רבות ושונות בשוק, אני משתמש ב מזון ביצים של בנלוקס מזון ביצים רך יבש. אחד ההמוצרים הטובים שיש בשוק.
לא כל המגדלים מוסיפים מזון ביצים. מזון הביצים בא לסייע להשלמת חוסרים במידה ויש לאם מצד אחד ומצד שני המזון הרך מאפשר להורים להאכיל את הגוזלים בצורה הרבה יותר נוחה וטובה. היכן שהתזונה מלאה וטובה אין צורך להשתמש לאורך כל השנה.
התזונה שלך כוללת כופתיות, ירקות, פירות, השרייה וסידן ולכן אם אתה מעוניין לתת את התוספת, אתה יכול לתת תוספת של מזון ביצים לפני הבקיעה ועד לאחר האכלת הגוזלים.
המינון תלוי בסוג המזון ביצים שאתה רוכש. אני למשל מהמזון ביצים של בנלוקס שם חצי כפית לזוג פעמיים בשבוע.
את מזון הביצים אני מפזר על ההשרייה כשהיא לחה, כך המזון ביצים "נצמד" להשרייה ונאכל יחד. אפשר לפזר על ירקות או פירות, ואפשר גם
לשים בכלי האוכל כמו שזה, בשיטה האחרונה זה לא תמיד נאכל.
ישנן חברות רבות ושונות בשוק, אני משתמש ב מזון ביצים של בנלוקס מזון ביצים רך יבש. אחד ההמוצרים הטובים שיש בשוק.
לא כל המגדלים מוסיפים מזון ביצים. מזון הביצים בא לסייע להשלמת חוסרים במידה ויש לאם מצד אחד ומצד שני המזון הרך מאפשר להורים להאכיל את הגוזלים בצורה הרבה יותר נוחה וטובה. היכן שהתזונה מלאה וטובה אין צורך להשתמש לאורך כל השנה.
התזונה שלך כוללת כופתיות, ירקות, פירות, השרייה וסידן ולכן אם אתה מעוניין לתת את התוספת, אתה יכול לתת תוספת של מזון ביצים לפני הבקיעה ועד לאחר האכלת הגוזלים.
המינון תלוי בסוג המזון ביצים שאתה רוכש. אני למשל מהמזון ביצים של בנלוקס שם חצי כפית לזוג פעמיים בשבוע.
את מזון הביצים אני מפזר על ההשרייה כשהיא לחה, כך המזון ביצים "נצמד" להשרייה ונאכל יחד. אפשר לפזר על ירקות או פירות, ואפשר גם
לשים בכלי האוכל כמו שזה, בשיטה האחרונה זה לא תמיד נאכל.
תודה על התשובות המפורטות
עבר קצת זמן אז הנה עידכון
לפני כחמישה ימים הוצאתי לזוג את הביצים מאחר ולא היו פוריות
אך הנקבה ממשיכה להתנהג כאילו היא דוגרת
מעבירה את רוב שעות היום והלילה בתוך התא
יש משהו שצריך לעשות?
או שפשוט להניח לה?
האם זה נורמלי?
תודה
וחג שמח