ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
תן לו להסתדר, אל תמהר לעזור לו, בכלוב אצלי הם מטפסים לגג הכלוב נתלים ולבסוף מוצאים את הדרך לרדת, הטיפוס עצמו מחזק את השרירים וכך הם מתפתחים, האמן לי שהם לא נופלים כל כך מהר והאחיזה שלהם מעולה.
אם הוא בכלוב הקטן אני מתאר לעצמי שהמרווחים של הסורגים אינם גדולים ודי נוח לו לטפס ולהיאחז.
דאג למקלות עמידה בגובה סביר, נגישות לאוכל (הכי חשוב כמו שהוסבר כבר) ותן לו לטפס ולהתאמן
לא ידידי , זה יקח זמן, הם מתחילים עם הניפנוף מוקדם מאוד וזה ממשיך עד ממש לתעופה, אני מעריך שלפחות שבוע וחצי עד שבועיים עד פתיחת הנוצות באופן מלא ורק אז נקטום .
לדעתי הוא לא נושך בטוח שלא אם הוא בא מאלי
התוכי הוא סקרן ויש לשים לפני הכל שמדובר בגוזל לכן כרגע כל דבר הוא חוקר
אז לא צריך להילחץ צריך לזכור שמדובר ביום אחרי שקיבלת את התוכי אז הוא עדיין בלחץ תן לו זמן להתרגל לסביבה החדשה
תשמע - אוליי הוא לא נושך מתוקפנות אבל הוא תופס לי את האצבע ומתחיל למעוך אותה. מה זה פה מחנה אימונים למקור? (כנראה שכן...). בעקרון כשהוא עשה את זה פשוט נותן נתתי לו משהו אחר לנעוץ בו שיניים. אטב כביסה, קרטון של נייר טואלט, גזר.
כשאתה קורא לו תסמן לו ביד שיגיע , הוא יגיב לסימן מאחר והוא ריגל שאני קורא לו ומסמן בידיים.
לגבי הנשיכות, אתה עושה בסדר גמור הוא חוקר ויחקור כל דבר ימשיך להשתמש במקור עוד תקופה , הסב את תשומת ליבו לדברים אחרים
ואין צורך לתת לו את האצבעות כמשחק ,הגזר מצויין לכך
אני מאמין שאים הג'קו היה בוגר אז מקלות(פלסטיק) העמידה מזמן לא היו במקום ,
אני שחכתי מקל(פלסטיק) אחד כזה של הכנריות בכלוב והגרינים פרקו אותו לגורמים,
נ,ב, אצבע ? גזר ? אהה תן גם וגם ,