ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תלונות בעירייה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

Re: תלונות בעירייה

שליחה על ידי שרוןןןן »

נגיד ולא כל השכנים חותמים מה עושים במצב כזה? עדיין עושים את הבדיקה של הדציבלים?

אמא שלי אומרת קודם נעלה נחתים ואז נעשה עליהם רישיון שלא נעשה סתם את הרישיון ואחרי זה גם לא יעשו את הבדיקה הזאת אם אין את כל החתימות של כל השכנים
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שרון תקשיב, אל תתנגד להורים , תזרום איתם כי גם הם בבעיה, אם אתה לחוץ בטח גם הם לחוצים והעניין גם להם לא קל, לכן
כדאי להתחשב בדיעה שלהם ולפעול על פי רצונם.

אני מציע לכם ככה:

1.לבצע את הרישום על גבי דף שבכותרת רשום שהם אינם מתנגדים לכך שתחזיקו תוכים ו/או לא מפריע להם.
למטה יותר תרשמו שם השכן וחתימת השכן. רשימת כל השכנים אחד אחרי השני.

2.לעלות לשכנים שנראה לכם קלים יותר ולא מפריע להם / ההורים ביחסים טובים. לאחר שיחתמו לשאר השכנים יהיה קצת יותר לא נוח לחתום (כי השכנים האחרים חתמו).

3.להבהיר לשכנים שאתם פועלים על מנת להוריד את רמת הרעש למינימום ושתעשו ככל יכולתכם שלא להפריע. (אפשר גם לטפל בזה).

4.לנסות ולבצע את הרישום בשעות שכולם בבית ולא לדחות שכנים למועד מאוחר יותר כדי שלא יתאמו עמדות.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

כן אלי אבל אם במידה ולא כל השכנים חותמים ומגישים תלונות ומראים להם שלא כל השכנים חתמו אז מה הם עושים במצב כזה? הפיקוח
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ממתי כולם מסכימים עם כולם? תמיד ישנם שכנים שלא מסכימים גם בנושאים אחרים בבתים משותפים .
תעבור שלב שלב, ישארו השכנים שלא מסכימים נניח אז שכנים אלו יצטרכו להגיש תלונה על רעש, שוב תקרא את מה
שכתבתי למעלה בנוגע לטיפול בנושא הרעש.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

שרון אתה צריך להגיע להסכמה של 75 אחוזים.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

זה לא נכון דקל, תלונה יכול להגיש גם דייר בודד ללא קשר להסכמה מצד השכנים האחרים.
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

לפי מה שהבנתי ממך שלטיפול הם צריכים לעשות בדיקה של הרעש של דציבלים ... אז למה אני צריך להחתים את השכנים .? אם עושים את הבדיקה הזאת או שאני חייב להחתים את השכנים ורק שאחרי שהם חותמים עושים את הבדיקה אני לא יודע איך זה הולך
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין קשר בין הדברים, רישיון לאחזקת תוכים צריך על פי חוק אם התוכים רועשים או לא, אם אתה מחזיק 2 תוכים אינך חייב בדיווח או תשלום לרשות שמורת הטבע ולכן אתה יכול להוריד אותם מהפרק.
אם היית הולך לבקש רישיון אחזקה אני מתאר לעצמי שלא הייתה בעייה, אך מאחר והתלוננו יש כאן בעייה עם הנושא של השכנים שהוטרינר בעת מתן רישיון צריך להתחשב בו (לא מבין למה).
אם תשבו ולא תפעלו בכל המישורים פשוט הזמן יפעל לרעתכם.
לא עולה כסף להחתים את השכנים וכך תדע איפה אתה עומד מבחינת חתימות ומיהם השכנים ה"קשים" יותר , כך תדע גם מי המתלוננים לדעתי ותוכל מולם לפעול.

צריך לקחת בחשבון מספר דברים , אנו כאוהבי תוכים ובעלי חיים בכלל צריכים גם להיות הוגנים וישרים לפחות עם עצמנו ומספיק כנים
כדי להודות שהחיות שלנו מהוות מטרד אמיתי, אם הרעש שזוג קקדואים עושה והוא עושה באמת מציק ומפריע צריך לעשות את הכל על
מנת להוריד את רמת הרעש, לדוגמא , אמך אינה מוכנה שהתוכים יהיו בבית כי הם מלכלכים אבל בחוץ הם מפריעים לשכנים וזה פחות
מטריד עד לקבלת התלונות. (דוגמא רק כדי להמחיש שגם אנו צריכים ללהתחשב).

כמובן שישנם שכנים שרוצים לחיות בעולם משלהם ואינם מוכנים לשמוע כלום מלבד עצמם, רעש צחוק ילדים, משחק ילדים שלא בשעות המנוחה, צחוק , מסיבה מידי פעם וכו' עבורם זו הטרדה. לא רק זה גם עצם העובדה שאתם בשכנות להם זוהי הטרדה.
עם שכנים כאלה צריך לדעת להתמודד . צריך לדעת להתמודד אך לאחר שאנו מבחינתנו עשינו את המאמץ לא לגרום להם למטרד ובטח שלא בכוונת תחילה.

אם ניקח את הקקדואים שלך כדוגמא (כרגע נעזוב את הדררות כי עליהם אתה יכול לוותר ביתר קלות ) יש לך שני קקדואים שמייצרים רעש
חזק במיוחד בשעות מסויימות, תצטרך למצוא פיתרון בשעות אלו על מנת שהרעש לא ישמע בחוזקה אצל השכנים.
זה יכול להיות ע"י הכנסתם בערב הבייתה או בניית מקום מבודד בו הם ישהו אחר הצהריים והלילה בשעות בהם הם מרעישים.

מצד שני זה נשראה כאילו אתם מתחמקים או לא כל כך ששים לפעול לא במישור החתמת השכנים ולא בנושא קבלת הרישיון.
הוטרינר התנה את קבלת הרישיון בחתימת השכנים? אז תעלו לשכנים, תגידו להם "הוצאנו את התוכים שהיו למטה (8 או 10 תוכים) והרעש עתה יפחת בהרבה, יש לנו שני תוכים נוספים ואנו נדאג שהרעש לא יפריע. אנו פועלים לקבלת רישיון ומבקשים שתאשרו לו כשכנים שחיים ביחד את המסמך כדי שנגיש לוטרינר העירוני. שכנים שלא יחתמו אלו שכנים שכנראה לא מפריע להם הרעש אלה עצם היותכם גרים במחיצתם.
עכשיו אם אתם "לפלפים " ואינכם רוצים להתעמת , מקובל. מכור את התוכים וסגור עניין. כשתוכל ויהיה לך מקום משלך תעשה כבר לפי מיטב הבנתך. אם אתם לא "לפלפים" ומבינים שהשכנים פועלים נגדכם על מנת לפגוע ישנם דרכים שונות לגרום להם להבין שבמלחמה אין מנצחים.
הכל על פי החוק, הרעשה מבוקרת ומטרידה פי אלף מצרחה של תוכי שנמשכת לאורך 10 דקות.
זה מה שאתה יכול לעשות כרגע.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”