דף 1 מתוך 1

גוזל שלא אוכל

נשלח: 08 פברואר 2010 00:11
על ידי ido_m2
יש לי גוזל של קוקטייל בן שבועיים וקצת. יש לי אותו כבר שבוע, אני מאכיל אותו מדייסה כמו שצריך. היום שמתי לב שאחרי שאני מאכיל אותו בכמה שלוקים, הוא ישר נרדם ולא מוכן לאכול יותר, למרות שהזפק שלו לא מלא. כשהוא סוף סוף אוכל הוא מגלה אדישות ולא מתלהב, לעומת אח שלו, שמוכן להרוג בשביל דייסה.... זה נורמלי?

Re: גוזל שלא אוכל

נשלח: 08 פברואר 2010 09:30
על ידי eli_lea
נורמלי זה לא, גוזל צריך להיות לרוב ערני ומוכן לקבל מזון, יתכן שיש לגוזל חולשה כלשהיא וזה מצב שעלול לקרות אך משתנה ולא נמשך לאורך זמן, תנסה להעלות את טמפרטורת המזון במעט תוך הקפדה כמובן לא לעבור את החום הנדרש על מנת שלא לגרום כוויה ונזק.
יתכן שאוכל מעט חם יותר יעורר אותו. אם מתאפשר לך נסה לחלק את הארוחות למספר פעמים רב יותר כשבכל ארוחה מעט פחות מזון.
תעקוב אחר הנושא של העיכול , על אף שציינת שהמזון מתרוקן עלולים במצבים כאלה להתפתח בעיות בזפק והאטה בקצב העיכול.

Re: גוזל שלא אוכל

נשלח: 08 פברואר 2010 10:19
על ידי ido_m2
היום בבוקר האכלתי את הגוזל ניראה שהוא בסדר הוא התנהג כרגיל
רוב הזמן הגוזלים יושנים זה נורמלי?

Re: גוזל שלא אוכל

נשלח: 08 פברואר 2010 10:22
על ידי eli_lea
כן נורמלי, בגיל שבועיים הגוזלים לא פעילים במיוחד, אוכלים ישנים מלשלשים אוכלים ישנים, מעט מאוד פעילות של ניסיון קבלת אוכל מאחד האחים.

Re: גוזל שלא אוכל

נשלח: 08 פברואר 2010 10:29
על ידי ido_m2
אלי עוד שאלה
אני מאכיל את הגוזלים באותה כמות של מזון. לאחד הזפק מתרוקן תוך שעתיים וחצי ולשני אחרי ארבע שעות. זה שמתרוקן אצלו יותר מהר, הוא יותר קטן מזה שמתרוקן לו לאט. זה הגיוני?

Re: גוזל שלא אוכל

נשלח: 08 פברואר 2010 11:15
על ידי eli_lea
בהאכלה הכל יתכן, אל תשכח שלא כל הגוזלים מתפקדים אותו דבר, לכל גוזל חילוף חומרים אחר והתפתחות אחרת, לכן בהאכלה אתה צריך לפעול על פי הנתונים שמולך ועל פי קצב הגוזל ולא על פי טבלאות ונוסחאות. גוזל שמעכל פחות מהר אפשר להוריד לו בסמיכות או להוריד לו בכמות המזון , אם אתה חושב שלגדול יותר יש בעייה תעשה לו הפסקה במתן המזון לאחר ריקון הזפק לעוד 4 שעות, לאחר מכן תתחיל במתן
דייסה 15-20% אבקה והשאר מים לא בכמויות גדולות (4ML יספיקו) ,לאחר שתי ארוחות כאלה תתחיל לחזור למתן דייסה סמיכה יותר 25% אחוז בערך אבקה והשאר מים. אל תפוצץ את הזפק, תן כמות נורמלית כך שהזפק יתמלא אך לא יהיה מלא מידי ומתוח.
המטרה היא להחזיר את תפקוד הזפק לפעולה טובה יותר מחדש .

Re: גוזל שלא אוכל

נשלח: 08 פברואר 2010 11:37
על ידי shiponix
עידו, זה הגיוני שזה שיותר קטן מתרוקן יותר מהר - הוא יותר קטן :-) לכן הוא צריך יותר ארוחות.
עניין האדישות וחוסר הרצון להמשיך לאכול שאתה מתאר בהתחלה יכול להיות קשור גם בכך שהדיסה התקררה בינתיים שאתה מאכיל (הדיסות מתקררות עכשיו מאד מהר) או... שלגוזל עצמו ניהיה מאד קר (הוא יותר קטן - לכן מגיב לקור יותר מהר..)...



דיויד.

Re: גוזל שלא אוכל

נשלח: 08 פברואר 2010 17:51
על ידי ido_m2
הגוזל בסדר
כנראה הדייסה היתה קצת קרה