ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אקלקטוס שקוטם נוצות זנב

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
shemesh
ביצה
ביצה

אקלקטוס שקוטם נוצות זנב

שליחה על ידי shemesh »

מה המשמעות של כסיסת הנוצות בזנב?
האקלקטוס שלי לאחרונה קטם מספר נוצות באמצע שלהן, פתאום אני רואה שהנוצה מתנדנדת חצי שבורה, ואחרי כמה זמן יורדת לא בשלמותה אלא בנקודת השבירה, ואחרי כמה זמן שוב פעם זה קרה.
מה זה אומר ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: אקלקטוס שקוטם נוצות זנב

שליחה על ידי eli_lea »

קיטום נוצות הזנב מעיד על בעייה שעלולה להתפתח למריטה כללית.
לרוב על מנת לאבחן את הבעייה ממליצים הוטרינרים לבצע מערך בדיקות מקיף על מנת לשלוש מחלות וכו'.
הבדיקות שנעשות הן לרוב:המקור והנוצות, פוליומה,כלמידיה, משטחי עור לבדיקת טפילים, בדיקות כבד, רמות אבץ ומתכות כבדות בדם ועוד.
לאחר כל הבדיקות ובמידה והבדיקות תקינות יאמר לך שהבעייה הינה בעייה קוגנטיבית התנהגותית .
ישנם הממליצים לתת חומרי הרגעה שונים עד טיפולי דיקור.

לסיכום כסיסת נוצות הזנב מעידה על בעייה בריאותית או התנהגותית . בעיית ההתנהגות יכולה להיווצר ממתחים ולחץ ומשינויים פתאומיים במתן יחס, בנוסף יתכן שמדובר באלרגייה למזון או תזונה לא נכונה.
האקלקטוסים ידועים כתוכים שמושפעים רבות מסביבה לא רגועה ושינויים בהתנהגות המגדל והמשפחה יכולים חיצור השפעה שלילית עד כדי מריטה.

מה כדאי לבדוק?
כדאי לבדוק כבר עכשיו האם היו שינויים בתזונה או שינויים בכמות היחס, האם התוכי בתקופה האחרונה היה בסביבה לא רגועה ורועשת.
האם לתוכי יש מספיק תעסוקה , האם התוכי עובר מקלחות באופן סדיר, האם הוא חשוף לעשן סיגריות,בישולים,אדי בישול וכו'.

כפי שאתה מבין הנושא מאוד מורכב ואני נגעתי בחלק קטן ונתתי לך חומר למחשבה.
אני מציע שלפחות פעם עד פעמים בשבוע תעשה לתוכי מקלחת במידה והוא אוהב ומסכים, במידה ולא ישנם מספר שיטות להרגילו ועל זה נדבר במידה ותרצה.במקביל תדאג לתוכי לתעסוקה , זה לא חיב להיות צעצועים קנויים וזה יכול להיות כל דבר בטוח שהוא מתעניין בו וגורם לו לכרסם ולהתעסק.

אתה מוזמן לשאול אם עולות שאלות נוספות.

בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”