ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מתי הג'אקו יתחיל לדבר?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

פאקוג'אקו
בקיעה
בקיעה

מתי הג'אקו יתחיל לדבר?

שליחה על ידי פאקוג'אקו »

רוקו כבר בן למעלה מתשעה חודשים ועל פי מה שאני שומע ומבין זהו גיל שהתוכי אמור כבר לקשקש כמה מילים.
לצערי התוכי שלי עוד לא מדבר ואני לא מזהה גם התחלה של דיבור. התוכי אמנם ידידותי מאד והוא מגיב לקריאות שלי אם בשריקות ואם בכל מיני תיקתוקים וכד'. אבל לא הצלחתי לזהות משהו שנשמע כמו מילה.
האם יש לכם טיפים לתת לי כיצד לזרז אותו לומר מילה אחת לפחות או מה השיטה לבדוק אם הוא יודע כבר לחקות משהו?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מתי הג'אקו יתחיל לדבר?

שליחה על ידי eli_lea »

אין מצב און שיטה לדעת אם יודע לחקות נמשהוא עד אשר הוא אומר את המילה שהוא מחקה.
במצב שהתוכי שורק ומתקשר בשריקות כדאי מאוד לא להגיב ישירות לשריקות מאחר וזה מאוד מספק את התוכי והמאמצים שלו קטנים .
אני ממליץ לדבר עם התוכי הרבה ובאופן שוטף על כל מה שיש אבל לבשלב זה להתמקד במילה בודדת שתחזור על עצמה, תבחר מילה קלה
למשל המילה "בוא" שלא קשה להגות אותה ותחזור עליה הרבה יותר פעמים , אתה יכול לקשר בין המילה לבין הפעולות ולמשל לפני הוצאת התוכי מהכלוב לומר לו "בוא" מספר פעמים ורק לאחר מכן לתת לו להגע אליך ע"י פתיחת הדלת.
תקשר עם התוכי גם כשאתה אינך בסביבתו ואינכם בקשר עין, כלומר אם אתה בחדר אחר תקשר עימו ע"י קריאות "בוא פאקו" , במידה והתוכי שורק אל תענה לו ותפסיק את התקשורת, מענה לשריקה יחשב כסוג תקשורת בינך לבינו, כלומר מבחינתו אתה מדבר והוא שורק והתקשורת זורמת.

* חשוב שהמילה תהיה מודגשת ולא תיאמר באופן סתמי ו"יבש" אם המילה תאמר בהתלהבות ועוד יותר מזה אם תתלהב כשהתוכי ינסה לקשקש כשאתה אומר את המילה זה ידרבן בלא מעט את התוכי לחקות ולנסות להגות מילים.
בהצלחה.
פאקוג'אקו
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי פאקוג'אקו »

אלי תודה רבה. כמובן שאני מתחיל מיד ליישם.
האמת היא שאני די מוטרד, האם לא נראה לך שהוא כבר היה צריך להתחיל לדבר מבחינת הגיל?
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

לא. שום דבר לא ברור ומובן מאליו בדיוק כמו אצל ילדים. כל אחד לומד מתי שהוא לומד.
כמובן שניתן לזרז וזה תלוי בסביבה (אם יש מישהו שכל היום מדבר, טלויזיה, רדיו), האם הוא נמצא במרכז הבית
ועוד לא מעט דברים שיכולים לסייע לכך שהתוכי יתחיל לדבר מהר יותר. יחד עם זאת ישנם תוכים שידברו בגיל
3 חודשים ואולי אף פחות וישנם תוכים שידברו אחרי שנה וחצי או לא ידברו כלל. לא ניתן לשים את האצבע ולהגיד
פה התוכי כבר היה צריך לדבר. לידע כללי הגיל ההמוצע של ג'אקו הוא סביב ה-8 חודשים

וצריך להבין שהתקשור לרוב הוא דווקא כאשר אנחנו לא בסביבה אז אפילו יתכן שהתוכי שלך אומר דברים כאשר
אתה בכלל לא בבית או לא בסביבתו. לכן נושא של תקשור גם כאשר אינך בסביבת התוכי חשוב מאוד.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא בהכרח , נכון שישנם גוזלים שמדברים מוקדם אך אין סיבה שגוזלים בוגרים יותר לא ידברו וטוב, התקשורת עם התוכי צריכה להיות
מיוחדת במיוחד כשהתוכי לא מתחיל לחקות בגיל צעיר.
מציע לך לא היות לחוץ בקטע של "נו כבר תדבר " חשוב שבמקום זה תתמקד בהעברת המסר שהתקשורת צריכה להיעשות בדיבור ולא בשריקות, חזור אחרי מילים בהטעמה והדגשה, למילה מסויימת תן כמו "בוא" (כדוגמא) תן חשיבות מסוימת תאמר את המילה באופן ברור
ושמח . עוד דוגמא, נניח שאתה יודע שהתוכי רוצה לצאת מהכלוב וניגש אליך כדי שתפתח את הדלת, אל תמהר לפתוח את הדלת תן לו לעמוד אחרי הדלת כשאתה אומר לו "בוא" ומסמן לו שהנה כבר יוצאים החוצה, אמור לו שוב ושוב בטרם תוציא אותו, כשתפתח את הדלת ותוציא אותו תגיד את המילה "בוא" בשימחה מעט יותר מהרגיל ובהדגשה, אתה יכול להוסיף לזה מילות חיבה שהתוכי רגיל אליהם.
המטרה היא שלמצוא את הדברים שהתוכי רוצה לעשות בעזרתנו, כמו שניקח אותו אלינו על היד, לגרום לו שהרצון הרב שלו שנעזור לו או שנבצע את התפקיד (נניח להושיט את היד כדי שיעלה) יגרום לו לומר את מילת המפתח .
ישנם תוכים שמדברים בגיל מאוחר ואפילו מעל שנה את המילה האחרונה שלהם.
אני חושב שהנתונים שבידי מספקים היום כדי להראות שיש קשר הדוק בין דיבור עם הגוזל ויצירת תקשורת עוד מגיל יום לבין כושר הדיבור הכללי. אבל כרגע המספרים מרשימים מאחר ומדובר על קרוב ל -80% מהתוכים שאני יודע עליהם שאת המילה הראשונה הם אמרו כבר בין גיל 3-5 חודשים. אני חושב שזה ממוצע מדהים שיכול להצביע על כך שלא רק שיש קשר שאינו מיקרי אלה שיש קשר ישיר בין דיבור מוקדם ויצירת תיקשורת עם גוזל בשלבי התפתחותו לבין הגיל בו הוא מתחיל לדבר.

מעבר לנתונים גם גוזל שלא קיבל במשך ההתפתחות תקשורת ודיבור יכול לדבר מוקדם או מאוחר יותר מגורמים שונים שלא תמיד תלויים במגדל
אך המגדל תמיד צריך לעשות הכל כדי לעזור לתוכי לדבר ולא לסמוך על כך שלבד התוכי יחקה קולות או שילמד ממקלט טלוויזיה פתוח..
פאקוג'אקו
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי פאקוג'אקו »

אני פשוט מרגיש שהתוכי די שקט באופיו. הוא יכול לשבת הרבה זמן בשקט ולא להוציא אף קול או צליל. ולכן משהו נראה לי לא כשורה.
בעקרון התוכי לא נמצא במרכז הבית כל שעות היום. הכלוב שלו ממוקם במרפסת שמש מקורה שיש לנו בבית עם חלון גדול שדרכו ו הוא רואה אותנו כל היום. בבוקר אני הולך אליו מאכיל אותו מדבר איתו ומנקה. ואחרי צהרים / ערב שאני מגיע הבייתה אני שם אותו על סטנד בסלון הרבה זמן ואז הוא למעשה במרכז הבית ואנחנו כל הזמן מרימים אותו מלטפים ומשחקים איתו. לא יודע, אולי משהו בשגרה הזו לא בסדר? יכול להיות שאין לו צורך לחקות כי הוא הרבה על הידיים? אין לי מושג.
למען האמת אני די מבואס מהמצב.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני לא הולך להתווכח עם תחושות אבל אפשר לומר שהתחושה שלך טבעית אבל לא במקום.
מיקה התחילה לדבר בגיל 8 חודשים ומאז לא סותמת את הפה, מבלי להגזים היא אומרת מעל 150 מילים ובונה משפטים.
מה זה אומר? זה אומר שהתוכי שלך יכול בעצם לדבר בכל רגע ושגיל 9 חודשים אינו גיל מאוחר או גיל שכשעוברים אותו אזי התוכי לא ידבר.

אתה יכול לספר על ההיסטוריה של התוכי?אתה אומר שהוא בן 9 חודשים כבר האם הוא הגיע אליך בגיל גמילה?ראית שישנם שינויים
באופיו במשך הזמן או שהתוכי שקט מהיום שהגיע? האם רוב הזמן יש מישהוא שנמצא בבית כך שהתוכי רואה אותו מבעד לחלון? אני מבין שהוטרינה סגורה והוא נמצא מעברה השני כך שבעצם יש הפרדה של זכוכית אני צודק?
פאקוג'אקו
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי פאקוג'אקו »

קניתי את התוכי בערך בגיל 3 חודשים כשהיה גמול. לא ראיתי שינויים באופיו של התוכי, אבל הייתה תקופה שהיו לו קולות שהייתי בטוח שאלו קולות של התחלת דיבור. לגבי המיקום שלו - זה חדר שמש המחובר בדלת זכוכית למטבח הבית כך שהתוכי רואה את כל הנעשה במטבח. הדלת סגורה רוב היום. אבל כאמור בשעות אחה"צ והערב הוא איתנו בסלון.

דרך אגב הייתי בחנות חיות הבוקר שמוכרת ג'אקו בן 4 - 5 חודשים (עיניים שחורות), שהגיע לשם מאותו המגדל שאני קניתי ממנו את התוכי שלי, והגוזל מדבר יפה . איך שנכנסתי לחנות הוא אמר מילים כמו "בוקר טוב" "מה קורה" .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

השאלה היא האם יש לתוכי מספיק גירויים, כדי לגרום או לעזור לתוכי לדבר יש ליצור מצב בו הוא ירצה לתקשר איתנו , נכון שישנם גוזלים שזה בא להם בצורה מהירה ובקלות יותר מאשר לאחרים.
אתה מתאר תוכי שקט ביותר , כשהוא לא שקט הוא שורק? ממלמל?
אתה גם מתאר תוכי חברתי שעולה לידיים ונותן שילטפו אותו וכו', האם נוצר מצב שמחזירים אותו לכלוב או למקום והוא מנסה לתקשר עימכם אם בשריקות או בצורה אחרת? כאילובואו תקחו אותי וכו'?
פאקוג'אקו
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי פאקוג'אקו »

אלי שוב שלום.
אני לא יודע אם ההגדרה "תוכי שקט ביותר" היא מדוייקת מאה אחוז. באופן עקרוני התוכי שורק מידי פעם, למשל בבוקר כשהוא רואה אותי, או בערב שאני מגיע מהעבודה. אבל לא יותר מזה. כלומר ביוזמתו הוא לא מרבה להשמיע קולות. כשאני מדבר אליו וחוזר על מילים אז לעתים הוא משמיע כנגד קולות תקתוק כאלה, שניתן לחשוב שהם דומים לשם שלו - "רוקו" אבל זה לא דיבור בכלל.
בדרך כלל שמחזירים אותו לכלוב הוא לא משמיע קולות או שריקות כאילו בואו קחו אותי. יכול להיות בגלל שהוא רעב, צמא או סתם עייף כי זה קורה בדרך כלל בשעות המאוחרות 10 / 11 בלילה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”