ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
גבי ד כתב:הויטמינים נחוצים לגוף בשביל בנייתו בניית העצם הרקמות השרירים וכו
ציפור אשר לא מקבלת את כל אבות המזון יש לה חוסרים של מינרלים וויטמיצים בגוף כמו ברזל אבץ מגנזיום וכו על אחת כמה וכמה ציפור שצריכה להטיל כמות גדולה של ביצים לאחר חורף קשה עלולה למות ללא חיזוקים ולכן אנו המגדלים נותנים תוספות של ויטמינים שמחזקים את הגוף בנוסף נחוצים הוויטמינים לגוזל שיצא חזק יותר ועמיד יותר
האם לדעתכם תוספת סידן נחוצה לגאקו על אף שתזונתו העיקרית היא כופתיות, ואם כן מהן הדרכים הטובות להוספת הסידן למזון?
כן אחי תמיד טוב לתת סידן אפילו שהתוכים על כופתיות ותעשה כמו שאני עושה נגיד תיראה אני צריך גם לקבל מגבי את האבקה הזאת אבל נגיד אני קניתי אבן גיר ובימקום ליתלוט לאלכסנדרונים על הכלוב פוררתי אותה וכל פעם אני שם להם טיפה על האוכל מפורר וזהו הכי טוב לפי דעתי אחי
אביעד לא שמעתי על מיקרים
של פגיעה כתוצאה מאכילה מרובה של אבן סיד,רוב
התלונות הם מכיוון שהתוכים ובמיוחד הגדולים מחסלים את האבן
ומפוררים אותה בזמן קצר מאוד,בדרך כלל אני הייתי תולה את אבן הסיד
מעל כלי האוכל,וכל הפירורים והאבקה היו נופלים לתוך כלי האוכל והרוב לא היה הולך לאיבוד
בתוכים גדולים כגון הג'אקו אני מפורר להם כל פעם קצת על האוכל ולא נותן את כל החתיכה.