ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קיבלתי קקדו אמברלה ויש לי כמה שאלות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סימהדן
ביצה
ביצה
שם פרטי:: סנגי
איש קשר:

קיבלתי קקדו אמברלה ויש לי כמה שאלות

שליחה על ידי סימהדן »

שלום!
קיבלתי קקדו אמברלה לפני מספר ימים נקבה בת קרוב לשנתיים,שהיתה לפני כן אצל בחור מקסים שאין לא אפשרות לתת לה את מלוא התשומת לב בגלל שהוא לומד,והייתה בניהם מערכת יחסים נפלאה,אמון מלא וכו...
היא דיי בוטחת בי ,נותנת לי ללטף אותה,עפה אלי מהכלוב שלה כשאני קוראת לה והיא בסך הכל מכירה אתי ימים ספורים אפילו לא שבוע.
ויש לי הרבה שאלות:
האם אני יכולה להגיע איתה לאותה מערכת יחסים בוטחת למרות שהיא ממש מאוהבת בבחור שטיפל בה קודם?
האם רצוי לגזור לה נוצות עד שהיא תתרגל לבית החדש?מה שלא כל כך מלהיב אותי לעשות.
היא מאוד רוצה להיות מחוץ לכלוב ואני גם רוצה שהיא תהיה משוחררת בבית,אחרי כמה זמן כדי לשחרר אותה ?
האם היא צריכה חיסונים כלשהם?
תודה מראש לכל מי שיש לו תשובות בשבילי
להתראות
סימה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

Re: קיבלתי קקדו אמברלה ויש לי כמה שאלות

שליחה על ידי דקל »

ברוך הבא לאתר :)
ועכשיו תמונות תמונות תמונות!!!!!
מת על אמברלה :)
בנוגע לשאלות:
אני חושב שאתה יכול להגיע לאותה מערכת יחסים
חיייב לגזור לה את הנוצות אחרת היא יכולה לברוח לך במיוחד
עכשיו כשהיא עברה בית ומגדל..
כל עוד אתה בבית תוכל לשחחר אותה
אבל צריך במידה מסויימת שמתאימה לך,הקקדואים מאוד אוהבים אהבה ולא
יהיו מוכנים לקבל פחות ממה שקבלו.
לתוכים אין חיסונים יש תרופות למחלה (תלוי יש כאלה שעוד אין להם תרופות)
עכשיו יש לי כמה שאלות אלייך:
1) האם אתה יודע אצל מי התוכי נולד?
2) האם לתוכי יש תעודת בראיות?
3)האם אתה מודע לצעקות\צרחות שיש לו?
4)מה הגודל של הכלוב שיש לה?
5)האם עשית שיעורי בית לפני הבאת התוכי?
6) ממי קנית (מגדל פרטי,חנות,חווה הוא מישהו שפירסם ביד 2)
בהצלחה בגידול ושוב
פעם תמונות :).
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שלום סימה וברוכה הבאה,

קודם כל תתחדשי על החברה החדשה , את בהחלט יכולה להגיע עימה למערכת יחסים טובה כפי שהייתה לה קודם לכן, הקקדו הינו תוכי
אוהב ומתפנק ויודע להעריך מתן אהבה, לרוב הוא מחזיר ובגדול. בניית אמון ומערכת יחסים נעשית לאיטה ולכן תתאזרי בסבלנות.
נשמע שבסך הכל על אף המעבר הקקדו מסתרת לא רע וכבר מתאקלמת.

שימי לב לכך שהקקדו הינו תוכי מאוד תובעני , נסי לברר אצל הבחור כמה הוא השקיע בקירבה אליה וכו' , נסי לא להגזים ולהרעיף עליה יותר מידי תשומת לב על מנת שלא תהיי בבעייה מאוחר יותר כשלא תעמדי בזה.

לגבי גזירת נוצות, גזירת הנוצות כל כך חשובה הן לך והן לשלומו של התוכי, אל תהססי ואל תמתיני, קיטום הנוצות מציל את חייו של התוכי ודובר על כך הרבה. מעבר לכך שהתוכי יתעופף ולא ימצא את דרכו מחוף לבית ולרוב לא ישרוד הוא עלול לסיים את חייו או להיפצע קשה בבית עצמו. אם תרצי ארחיב על כך שוב.

קיטום נוצות צריך להיעשות אצל מגדל מיקצועי או וטרינר של ציפורים , קיטוםפ נכון יעשה בצורה כזאת שהתוכי לא יאבד לגמרי את כושר התעופה ויפצע בנפילה ומאידך לא יוכל לעוף.

מאחל לך הצלחה ונשמח לענות על כל שאלה.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

ברוכה הבאה סימה תמונה

בקשר לנוצות תעופה, כמו שנאמר זה חשוב גם עכשיו וגם אחרי שהיא תתרגל לבית. מעבר לסכנות (שהן החלק הכי קריטי) הקקדו אוהבים
לפרק במקורם רהיטים ועלולים גם להגיע לחוטי חשמל וכו', אז גם התוכי בסכנה וגם הבית שלך.
אגב לקקדו, כושר התעופה גבוה אז רצוי שהקיטום יתבצע ע"י מישהו שמבין ויודע כמה צריך לגזור, כי במקרים מסויימים גם כשחושבים
שגוזרים נכון, הקקדו יכול לעוף ולברוח.

בקשר לכלוב, חשוב להרגיל אותה לשהייה בכלוב, הכלוב צריך להיות מספיק מרווח ושיהיו צעצועים שישעשעו אותה.
כמו שאמרתי קקדו אוהבים וחייבים לפרק במקורם חפצים (עץ), זה מעביר להם את הזמן ומשעשע אותם. בהיעדר צעצועים התוכי ממש יהיה
אומלל, יהיה יותר תלותי בך שתעשעי אותו, ובטח שלא יסכים או יאהב להיות בכלוב.
אז כדאי כמה שיותר מהר להרגיל אותה ולהתאים לה את הכלוב, שהיא לא תראה בשהייה בכלוב כעונש ולא להרגיל אותה להיות משוחררת
כל הזמן.

מצרפת לך קישור שאולי יעזור ויוסיף מידע כללי - תוכי חדש בבית
תתחדשי, ובהצלחה איתה. :)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”