ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מידע על אקלקטוס

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
מובשו
ביצה
ביצה

מידע על אקלקטוס

שליחה על ידי מובשו »

שלום. אשמח לקבל מידע על אקלקטוס ממי שמכיר. האם באמת יש הבדל בין זכרים ונקבות, מידת הרעש, חברותיות עם ילדים, עד כמה יכול גם להעסיק את עצמו (מעבר לתשומת לב מאתנו) כי יש זנים תלותיים יותר ופחות, ובכלל - המלצות בכל כוון.
תודה.
פיונוס 2
בקיעה
בקיעה

Re: מידע על אקלקטוס

שליחה על ידי פיונוס 2 »

מאוד חברותי. אמור להיות נפלא עם ילדים. מתחבר בקלות לכל בני הבית - כל זה מידע ששמעתי. כמה הוא נכון
תצטרך לחכות למי שממש מגדל אותם לא הכוונה למגדלים שעושים החתמות.

בגדול תוכי אמור להיות זה שמעסיק את עצמו אבל מאחר ומדובר בתוכי שהוא האכלת יד - הרי שצריך לפחות כמה
שעות ביום להיות איתו. זה לא צריך להיות ברצף אפשר 20 , 25 דקות פה ושם כמה שאפשר ואפשר גם פחות
התוכי יתרגל לזה.

ההבדלים חשובים מאוד. הזכר מאוד נחמד תמיד. הנקבה מרגע שמתחילה להיות פוריה, אם אני זוכרת מגיל 3,
מתחילה להיות תוקפנית. למה לא יודעת. כנראה היא מגנה על הביצים והצאצאים ובגלל זה היא כזאת.

כל זה מה שאני יודעת מידע אישי של קריאה בלבד במאמרים ומחברי הפורומים.
פיונוס 2
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי פיונוס 2 »

והבדל אחרון הוא הצבעים שלהם. זכר ירוק. נקבה אדום סגול.

מבחינת רעש תוכי יסגל את עצמו לבית. אם זה בית רעשני יהיה רעשני אם זה בית שקט הכל בהתאם.

אצלי למשל זה באמצע והתוכים עדיין שקטים ונחמדים.
לא מבינה למה זה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שלום וברוך הבא,

אני אוסיף/אתקן את המידע שקיבלת כבר שברובו נכון.
האקלקטוס נשחב לתוכי רגוע לעיתים רגוע מידי לטעמם של מגדלים רבים, פחות לוליינות ומינימום הוצאת אנרגיה. גם כאשר התוכי חש בפחד הוא קופא על מקומו .
האקלקטוס הנקבה לקראת גיל הבגרות הופכת אגרסיבית כלפי המגדל והסובבים , מדובר בשינויים הורמונאליים בעיקר, בשלב זה גישה נכונה
יכולה לתקן את המצב ולהפך, התייחסות שאינה מיקצועית יכולה להחמרת התופעה.
האקלקטוס כהאכלת יד נחשב לרועש יחסית ויש לקחת זאת בחשבון .

איריס לא הבנתי את ההערה "תצטרך לחכות למי שממש מגדל אותם לא הכוונה למגדלים שעושים החתמות".
גם מי שמחתים יכול לומר דברים נכונים אם זו כוונתך.

אין צורך להיות עם התוכי כמה שעות ביום גם לא בהפסקות ולא ל25-30 דקות ביום.
הטעות הגדולה הינה הגדרת הזמנים והרגלת התוכי ליחס בזמנים קבועים או לכמות זמן מסויימת.
את הגוזל יש להרגיל לכל המצבים ועל פי הראייה שלך כמגדל לעתיד , התוכי צריך להיות סגור בכלוב חלק מהזמן, התוכי צריך להיות מחוץ לכלוב חלק מהזמן, התוכי צריך ללמוד שגם כשאנו בסביבה עדיין הוא צריך להעסיק את עצמו סגור בכלוב, התוכי צריך ללמוד שהיום התייחסנו אליו ישרות 10 דקות ואתמול 20 דקות ולקבל את זה. התוכי צריך להבין שאנו הולכים וחוזרים ועליו להישאר סגור בכלוב.
כך התוכי בכל מצב יתמודד עם השינויים ולא יפתח בעיות התנהגות.

מידע נוסף:

אקלקטוס - כל מה שרצית לדעת על אקלקטוסים
פיונוס 2
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי פיונוס 2 »

אני למדתי וראיתי שמה שתוכי עושה ומתנהג אצל המחתים שלו זה לא מה שהוא עושה
אחכ' בבית אליו הגיעו זו הייתה הכוונה שלי.

למגדל אומר דברם אחרים ובעל תוכי יגיד דברים אחרים.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין ספק שתוכי לא יתנהג אצל בעלים חדשים מהיום הראשון בביתם כפי שהוא מתנהג עם המגדל בבית.
לא הבנתי למה שהמחתים לא יגיד דבר כזה למגדל? כל מי שרכש ממני עד היום יכול לומר לך שלפני שהוא נכנס לראות את הגוזלים הוא ישב ושמע חפירות שלי , וכמה זה דרמתי עלול להיות לגוזל שינוי סביבה ...מה רע בלהגיד את זה? מי שמוכר אשליות שיבושם לו.
יש כאן באתר מספר של רוכשים ממני שיכולים להעיד בעצמם כיצד היה המעבר של הגוזלים שהם רכשו ממני ואיך נוצר הקשר כמעט מהרגע הראשון ע"י מספר פעולות פשוטות ולימוד גישה נכונה.
מי שלנגד עיניו רק מכירת הגוזל יגיד את מה שהלקוח ירצה לשמוע, לא כולם כך.

עכשיו לגבי שינוי ההתנהגות שאת מדברת עליו ונתקלת בו, זה לא נתון שהמגדל יכול לשלוט בו, ישנם שלבי התפתחות של הגוזל לאחר המעבר לבית החדש ומכאן כבר הרוכש/המגדל לוקח את האחריות לידיו ומעצב את אופיו של הגוזל. המחתים אם הוא בעל ידע יול לנתב ולכוון את המגדל
ע"י מתן אינפורמציה ומידע וקריאה נכונה של המצב הנתון שהמגדל מתאר במשך הזמן.
shemesh
ביצה
ביצה

שליחה על ידי shemesh »

אני מגדל אקלקטוס זכר,
מרוצה מאוד מהתוכי, תוכי חברותי מאוד עם כל אנשי הבית, קצת פחדן עם אורחים, הוא יכול לצעוק חזק(עם קצת התעלמות הוא לומד להפסיק),ביומיום הוא לא מרעיש יותר מדי, אצלי הוא מפטפט בלי הפסקה, ויודע לשבת לבדו ולהעסיק את עצמו -הוא לא דורש יותר מדי תשומת לב.
מניסיוני האישי, אני ממליץ בחום.
כמובן שאופיו של תוכי תלוי גם בפרט הספציפי ובסביבה הביתית.
Bugi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Bugi »

לי יש אקלקטוס נקבה גם לי אמרו שהיא תהיה רועשת אבל היא תוכית שקטה מאוד יותר מקוקטייל... כניראה זה איך שמרגילים את התוכי.
רק בזמן הגמילה היא הייתה קצת רועשת
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”