ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גוזל תוכון עם פגם התפתחותי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
sshhaayy
ביצה
ביצה

גוזל תוכון עם פגם התפתחותי

שליחה על ידי sshhaayy »

שלום לכולם.
יש לי גוזל תוכון בן כחודשיים פעיל,שמח וחברותי ביותר אך משום מה נוצות התעופה בכנפיים והנוצות הארוכות של הזנב לא גודלות לו, כל יתר "בני המחזור" שלו כבר גדלו והפכו לתוכונים לכל דבר. חשוב לציין גם שאני מחליף מדי פעם גוזלים גמולים עם בעל חנות שסירב לקבל אותו ואף טען שיש בו פגם ושהנוצות לא יגדלו לו. מישהו יודע אולי במה מדובר ואם יש לזה משמעות מלבד העובדה שהוא לא עף?
למה לדחות למחר את מה שאפשר לדחות למחרתיים?!
Bugi
גוזל
גוזל

Re: גוזל תוכון עם פגם התפתחותי

שליחה על ידי Bugi »

גם לי היה אחד כזה שניראה לי התפתח פחות משלך אפילו אבל הוא חיי בערך חודשיים מחוץ לבים ההטלה ואז יום אחד ניכנס לתא הטלה של קוקטיילים ולא הצליח וצאת ומת מרעב :\
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יתכן שמדובר בפגם גנטי ויתכן שבעיית התפתחות , אני מציע שתעלה את השאלה בפורום וטרינרי לד"ר גדי שרביט ונשמע את דעתו בנושא.
sshhaayy
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sshhaayy »

תודה על הרעיון אני אעשה את זה במהלך השבת.
sshhaayy
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sshhaayy »

התעלומה נפתרה. יש באתר של חוות התוכים בציפורי הסבר לתופעה. בגדול מדובר בעיכוב שאמור להסתדר תוך מס' חודשים. תודה על העזרה...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

זו טעות לחשוב שכשל בהתפתחות נובע ממחלה מסויימת ללא בדיקה או לתייג את המקרה כמשהו חולף שיסתדר בכוחות עצמו.
אפשר לשייך את החוסר בניצוי למגוון רחב של מחלות ותופעות , זה יכול להחיל מתזונה לקוייה וחוסרים בויטמינים ובמזון מועשר ואפשר להמשיך דרך מחלות עור, טפילים למיניהם, מחלת המקור והנוצות ומחלת ה" נוצות הצרפתית" , לדעתי הכי קל להיות שאננים ולחשוב שהתופעה חולפת וזה יסתדר מעצמו, בפועל לא יודעים באמת האם מדובר במשהו חריג שמצריך טיפול מידי ועלול לחסל ולהדביק את שאר התוכים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”