ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
ערב טוב לכולם!!!
יש למישהו מושג כמה אוכל יש להאכיל גוזל קוניור פרלי בן עשרה ימים? אני נותן לו כמעט מזרק שלם והוא עדיין רוצה עוד!!!
התמונה לא עדכנית, הוא כבר מצמיח סימני נוצות...
אי אפשר לקבוע במדוייק כמות אוכל לגוזל,ישנם כאלה שיוכלו 7-8 cc ואחרים יותר,אתה כמאכיל צריך
לבדוק ולדעת,אתה יכול לבדוק על פי כמות האוכל בזפק,הזפק צריך להיות מלא ועגול אך לא קשה,
**כשאתה בודק אתה עושה זאת בעדינות מירבית וללא לחיצות.
דרך אגב לא יקרה לגוזל מאומה אם תתן לו בכל ארוחה מעט אוכל,כך הם גם מקבלים בטבע מהאם,
הדבר היחיד שיכול להיות זה שהזפק יתרוקן מהר יותר והאכלות יהיו רבות יותר.
כמה פעמים אתה מאכיל ביום ואיך אתה מחלק את שעות ההאכלה?
שי שלום.כיוון שאני תמיד מאכילה בכפית מכופפת, לא יכולה להגיד לך בדיוק מה הכמות שהוא צריך, אבל מניסיון יכולה לתת לך כמה עצות, בתקווה שזה יעזור לך.
אתה צריך לראות את הזפק מתמלא, אבל לא קשה, הוא עדיין גמיש אז יש לו מספיק אוכל.צריך להיזהר לא להאכיל יותר מדי, כי העודף יכול לגלוש לקנה,כי אין מחסום בין שניהם כמו אצל בני האדם, והוא יכול להחנק.
סימן גם שאכל יותר מדי שהוא מתחיל להתעטש, מנפנף את הראש, ולפעמים יש לו טיפות מהאף.רצוי לא להגיע למצב הזה.בתוך הזפק יש גם בועת אוויר, שבדרך כלל עולה למעלה, וגם סימן שאכל מספיק.
בקיצור עדיף להאכיל קצת פחות מאשר יותר מדי.
כאשר הם צעירים בשקט אתה יכול להאכיל 5-6 פעמים, זה אומר כל שלוש שעות.
בהצלחה, אשמח לעידכון.אווה
ערב טוב אלי,
אני מאכיל את התוכי 10CC בין 5 ל 7 פעמים ביום, בערך כל 3.5 שעות
לפעמים רק כל 4,5,6, שעות כשהוא רוצה
או כשהזפק שלו ריק לגמרי או כמעט ריק לגמרי..
כשהוא אוכל מעל 10CC אז הזפק שלו כמעט נפוח לגמרי ,
זה מה שנכון לעשות?
שיי אחי הוא מדהים ובסדר גמור מה שאתה נותן לו אחי כל עוד זה לא כבד לו כאילו הזפק לא ניהיה קשה או נפוח מיידי זה בסדר ונו איך היסתדרת עם הטבעת הצלחת לשים לו אחי?
שי יש לי שאלה, באיזה "מטרנה תוכים" הכוונה על האבקה של הדייסה אתה משתמש, של איזה חברה?
זה שאתה נותן לו הפסקות ארוכות כל כך לא נראה לי.אולי אז הדייסה סמיכה מדי ולוקח לגוזל יותר זמן לעכל אותה.אני אישית מעדיפה תמיד דייסה דלילה יותר, מתעכל יותר מהר, וכיוון שהיא דלילה יותר תקח פחות נוזלים מן הגוף.
שי כן אחי מיתאושש ואולי אתה לא יודע לשים את הטבעת תשים כמו שהסברתי לך אחי הוא צעוק בהתחלה אבל זה לא כואב לו כי הרגליים שלו גמישות האצבעות ואווה הוא מישתמש בדייסה מצויינת של קייטי