ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

היום אני מחייך בגדול

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
שוני
בקיעה
בקיעה

היום אני מחייך בגדול

שליחה על ידי שוני »

כידוע לחלק מכם יש לי את צ'יקו ,גאקו בן שנתיים שנקנה בגיל חודש וכאשרנגמל בגיל 3 חודשים לקחתי אותו הביתה .בגיל חצי שנה צ'י קו אמר את המילההראשונה "בוא "ומיד אחר כך" צ'יקו "ומאז הוא הפך לפטפטן בלתי נלאה .כאשרהפלאפון שלי מצלצל הוא הראשון שאומר הלו מה נשמע?מה קורא ?אוצר המילים שלומכיל כ-30 מילים וחצאי משפטים וכמובן השיר עוגה עוגה .

כאשר אנימדבר בפלאפון הוא לא מפסיק לנאום והרבה פעמים כאשר אני מדבר עם אביבה (היאמכירה טוב את הטמבל שלי)הוא מתערב בשיחה ואז אני משתתק והוא ממשיך לדבר.
לפניכשנה התחילה בעית מריטה וכרסום נוצות .כמובן שהלכתי מיד לד"ר עדי גנץ שהואוטרינר מומחה לציפורים וחיות אקזוטיות במכון הוטרינרי בבית דגן ולאחרתשאול ואיבחון ארוך הוחלט היות והוא גם היפר אקטיבי לתת לו תרופה ממשפחתהריטלין להורדת הפעילות .התרופה עזרה חלקית הוא הפסיק ואחר כך חזר למרוט.ניסינו במקביל גם טיפולים בצעצועים אקליפטוסים והיביסקוס ומה לא אבל תמידהיו תקופות רגיעה והתגברות המריטה .
הגיע המצב לידי כך שהוא נשאר רק עם כמה נוצות מרוטות בכנפיים וכל גופו רק עם פלומה לבנה וגם זנב איןתמונה

לפניחודש וחצי כצעד נוסף הוחלט ביעוץ עם עדי ולאחר שהוסבר לי הסיכון שבהרדמהוהרכבת צוארון לשים לצ'יקו צוארון וצלחת כמו לכלבים בהתאמה אישית ומחומרכמו פילים של מצלמה שהוא קל משקל.
צ'יקו הורדם צוארו נמדד והותאם לו צוארון יפה וצלחת כמו חלליתתמונההכל בעבודת יד
כשהבחורהתעורר הוא לא הבין מה קרה לו ועברתי איתו אחר צהרים בחיבוקים וליטופיםכשהוא מאבד את שיווי משקלו גם בגלל שהורדם וגם בגלל המתקן שעל צוארו .
למחרת הוא עדיין היה על קרקעית הכלוב בלי יכולת לטפס בגלל הצלחת שהפריע לו לתפוס את הסורגים עם מקורו ולטפס למעלה .
כמובן שדאגתי לתת לו מים עם מזרק ואוכל שמתי לו בצלחת שטוחה כדי שיוכל להגיע לכופתיות .
עברעוד יום והוא למד לטפס עם המתקן אבל כל הזמן ניסה לנשוך ולהוריד אותו .וכךעברו הימים וצ'יקו לא מוציא מילה מהפה .בקושי אוכל בקושי שותה ובמצב רוחירוד .כמובן צלצלתי לעדי והוא הרגיע אותי ואמר שזה טבעי וצריך הרבהסבלנות(למי יש?)
עברו הימים הוא התחיל להתרגל למתקן אבל שקט ...דממה .
לאחרחודש נסעתי איתו לביקורת לבקשת ד"ר עדי ,הוחלט לקצר קצת את הצוארוןלהרחיב אותו מעט ולהקטין קצת את קוטר הצלחת ואכן 'יקו הורדם שוב ל2 דקותהורד המתקן הישן והורכב החדש .לקחתי את צ'יקו הביתה .
והוא ממשיך לשתוק.
לאחרשבוע שמתי לב שכאשר הוא אוכל והזפק שלו מתמלא הצוארון עולה למעלה וקצתלוחץ לו .קבעתי שוב תור וביום גשם לפני שלושה ימים נסעתי לוטרינר ,כאשרהגעתי למגרש החניה וצ'יקו כמובן נמצא על החזה שלי מכוסה במגבת (ככה אנינוסע איתו) הוא אומר לי צ'יקו חמוד תמונהחשבתישאני לא שומעתי טוב עצרתי הורדתי את המגבת מראשו ליטפתי אותו והוא אומר ליצ'יקו דפווווווק .לא ידעתי את נפשי משמחה .רצתי בגשם השוטף לתוך המכוןהוטרינרי וכאשר הגיע ד"ר עדי סיפרתי לו את החדשות המרעישות מבחינתי .והואאומר לי .שמע שוני התוכי שלך כל כך חכם שאין אפשרות ששכח את המילים הואפשוט היה בדיכי בגלל המתקן ועכשיו הוא לאט לאט מתרגל אליו .
טוב, שוב נעשו שיפוצים קלים בצוארון וחזרנו הביתה
ולמה אני מחייך בגדול ?משלשום צ'יקו חזר להיות אותו תוכי פטפטן ומצחיק .בבוקר הוא קורא לי שוני קום כבר וחזר לעצמו לגמרי
והנוצות?ישכבר התחלה של זנב אדום .נוצות קטנות בגב ובבטן ונקווה בעוד הרבה זמן כאשרכולו יהיה מנוצה ונוריד את המתקן הוא ישכח או יחדול מהרגלו
בוקר טוב לכולם
שוני
מכל מלמדי השכלתי
לעולם על תתוכח עם אדיוט .הוא יוריד אותך לרמתו וינצח אותך בעזרת נסיונו
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: היום אני מחייך בגדול

שליחה על ידי אביבה »

שוני, אין דרך טובה יותר להתחיל את סוף השבוע מאשכול זה.
אני מתארת לעצמי את הרגשתך באותן שניות, בהן צ'יקיטיקו פתח פיו ואמר "צ'יקו חמוד" ועורי נעשה חידודין.
הלב גואה מהתרגשות, במיוחד לאור מה שעבר בשבועות האחרונים.
עמוק בליבינו קיננה המחשבה והתקווה, שהדממה שצ'יקו גזר על עצמו נבעה ממצב רוחו ומדובר רק בעניין אכן צדקנו.
הרי ברור לך ולי, לפחות, שצ'יקו אומנם תוכי אבל עם נשמה וחוכמה של בן אנוש (חכם...תמונה)
והנה שוב צ'יקו מוכיח לנו, שהחיים זורמים על פיו (תרתי משמע) ולא אחרת.
אני מחייכת איתך ובגדול.

איזה "צ'יקיטיקו דפוווווק". תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

שוני שמחתי לשמוע על מקצה השיפורים במצבו של צ'יקו. אני בטוחה שכל פעם עשו לו הרדמה הלב שלך עבד בטורים גבוהים, כי ידוע כמה זה מסוכן לבעלי חיים ועוד כל שכן ליצור קטנטן כמוהו.
אני שמחה שעברתם את המשבר והוא חזר לעצמו, ושוב מפטפט כקודם.אולי תלמד אותו כמה מילים הקשורות לרופא, שגם הוא יקבל "מחמאות " מצ'יקותמונה, כל הכבוד לו, נקווה שכל הטיפול שלו באמת יעזור ל"צ'יקו הדפוק", שבעצם התגלה כציקו חמוד וחכם.אף פעם אין לאבד תקווה, תמיד צריך לחשוב חיובי ולקוות לטוב.
שבת שלוםתמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
Niv
פלומה
פלומה

שליחה על ידי Niv »

קודם כול..
מזל טוב!שהוא התחיל לדבר..
כנראה הוא קיבל טראומה רציני מהמכסה הזה..
מאחל לך רק דברים טובים איתו!
ניב.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שוני היי,תמונה

תודה על השיתוף,שמח בשימחתך על חזרתו של צ'יקו לדבר ובכלל על צמיחת הנוצות,
ממש כיף לשמוע ולדעת שישנם אנשים שאוהבים ומטפלים בבעלי החיים שלהם ללא גבולות,
מקווה שנמשיך ונשמע חדשות טובותתמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

עם סבלנות ואהבה הכל מסתדר. ועוד אהבה כמו של שוני, בכלל אין על מה לדבר.
שוני אני שמח מאוד ומאחל הצלחה גדולה בהמשך הדרך.

תמונה
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”