ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הגוזלית באמת מגלה כושר תעופה טוב..טוב מידי!!!

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

אביe
גוזל
גוזל

הגוזלית באמת מגלה כושר תעופה טוב..טוב מידי!!!

שליחה על ידי אביe »

היום היה אחד הימים המפחידיםתמונה
יצאתי עם הגוזלית לטיול שימשי ליד הבית..זה לא הטיול הראשון שלה, ואמרו לי שהנוצות קצוצות ובגלל שהיא מפחדת כשנוגעים לה בכנפיים, לא נגעתי ולא בדקתי כלום..חשבתי ש"טוב, אז היא יכולה לעוף מטר, שתיים"

אחרי כ-40 דקות טיול שימשי בחוץ, פתאום הכלבה שלי החליטה לנבוח! וזה נורא הלחיץ את הגוזלית, אז היא פשוט עפה..בהתחלה ראיתה אותה עפה ולא נלחצתי..כי חשבתי שהנה עוד מטר היא תתישב על הדשא..אבל הפתעה-היא עפה מהדשא, מעל הגבעה, מעל לכביש ונכנסה לתוך חדר מדרגות וממנו עפה מאחורי בנייןתמונה כמובן שכל הדרך רצתי אחריה..ולא ידעתי מה לחשוב!!! פתאום עברו כ"כ הרבה מחשבות מפחידות וחצי דקה שהיא עפה מהשביל שליד הבית שלי לרחוב השכן עברו לי כ"כ לאטתמונה
זה היה פשוט מלחיץ!!! אבל בסופו של דבר תפסתי אותה וישר הלכתי הביתה..אני לא יודע מי היה יותר מפוחד..ואז כבר לא שאלתי אותה ובדקתי את נוצות התעופה וראיתי שהן קצוצות ממש מעט!!!תמונה לפחות ביחס לקציצה של ניקה..אז קצצתי לה את הכנפייםתמונה

כמובן שאחרי זה בניתי לה את הצעצוע ששוני הציעה[אם אני לא טועה..] של החבל והגללי נייר..כידי שיהיה לה על מה לפרוק את היום

מצדי היה ממש חוסר אחריות לא לבדוק את הנוצותתמונה

אבל לפחות כולם בסדר..לפחות היא בסדרתמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

וואי.
אני שמח שככה זה נגמר.. היה יכול להגמר מאוד גרוע ואני מאמין שלא צריך לפרט.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
הגר
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי הגר »

השאלה היא אביעד,
אם עכשיו למדת את הלקח, ותתחיל להקשיב לכאלו שמבינים יותר ממך.. כי אמרו לך לא להוציא אותה, שהיא יכולה לעוף מרחק כזה או אחר..

מזל שככה זה נגמר.
שבת שלום
כשהגלים מתחזקים, החזקים מתגלים..
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: הגוזלית באמת מגלה קושר תעופה טוב..טוב מידי!!!

שליחה על ידי אביבה »

אביעד נכון, אמרו לך, קרי, אני אמרתי לך בזמן מסירתה, שנוצות התעופה קצוצות, אבל גם הוספתי וציינתי שהיא עדיין הצליחה לעוף כשניים שלושה מ', בהיותה אצלי בבית.
אני קוצצת את נוצות התעופה באופן שיאפשר לתוכי לדאות מעט ולא יפול כאבן וזה מה שעשיתי עם פטיצ'קה.
בשיחותינו, סיפרת לי שהיא עפה בבית טוב מאוד בהתחשב שנוצות התעופה קצוצות, כך שידעת שהיא עפה יותר מ"מטר או שניים" ואז הזהרתי אותך מפני חלון פתוח, שמא תעוף החוצה ובמקביל ציינתי בפניך שחובה לקצוץ מעט יותר את נוצותיה ואני לרשותך בכל עת ובכל שתבקש.

אביעד, אתה חושף את פטיצ'קה למצבים שונים (הרצון למגע, מזון, התזת מים, יציאה מהבית) במהירות רבה מידי ולא נותן לה זמן הסתגלות.
זרום איתה ו"לך" איתה שלב שלב ובסבלנות רבה.
תן לה להתרגל אליך ולמקום מגוריה החדש.
ראשית והכי הכי חשוב, בנה עם פטיצ'קה מערכת אמון איתנה והדדית ביניכם.
מערכת זו תקנה לשניכם ביטחון ושלווה, ומשם תוכלו לצמוח יחדיו.
ללא תנאים אלו, לא תשיג מאומה במקרה הטוב ובמקרה הרע תקבל תוצאות הפוכות, למגינת ליבנו.

אני בטוחה שחווית חוויה מבעיתה אתמול והעיקר שהפעם זה נגמר בטוב.

בקשה גדולה לי אליך, אנא קח אחריות על מעשיך בגישתך לפטיצ'קה.
אני מבקשת זאת ממך לא כביקורת, אלא בחום ואיכפתיות ואהבה גדולה לפטיצ'קה שלנו.

אגב, כמה נוצות קצצת לה אתמול?
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

אביעד ממש נחרדתי. כולם צודקים וגם אתה שהבנת שהיית חסר אחריות.
לא רוצה להוסיף כבר לכל מה שאמרו לך, כי נאמר הכל.רק דבר אחד, כמה שלא יהיו הנוצות קצוצות תמיד תהיה לציפור אפשרות לעוף, כי היא מפתחת את שרירי הכנפיים וזה מחפה על חסרת נוצות התעופה.כך שאפילו עכשיו וגם יותר מאוחר אסור לךלצאת איתו החוצה ולהסתכן בבריחה.ציפורים הם לא כלבים, לא תמיד חוזרים , להפך לעתים רחוקות חוזרים,
ואתה ממש מסכן את חייו.האינסטינקט של הציפור שהיא נבהלת זה לברוח, ולא לשכב על הכתף שלך ולחכות שהסכנה תעבור.תמונהשמור עליו, כי חייו בידיך.
שמחה שההרפתקה נגמרה בטובתמונהתמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אביעד אני שמח שכך נגמר המרדף,
זה קורה וזה יכול להימנע,להזכירך גם אני הצעתי לך לא לחכות ולקצוץ את הנוצות,אבל העיקר שהכל הסתיים בטוב,
היום גם אני מדבר מניסיון לאחר שכמעט איבדתי את מיקה,אני מכיר עשרות מקרים שבהם ברחו תוכים לבעליהן,אגב
ברוב המאמרים הנוגעים לקיצוץ נוצות התעופה מומלץ לתת לגוזל להתנסות בתעופה טרם קציצת הנוצות,נאמר גם
שלא הוגן כלפי הגוזל שלא יעוף ובכלל כדאי שיקנה לעצמו את מיומנות התימרון וידע לנחות לאחר קציצת הכנפיים ולא יתרסק לריצפה,

לפעמים זה קורה מהר מידיי וכבר מאוחר,או שהתוכי מתעופף ולא חוזר או שנגרם לו נזק מפגיעה בחלון ועוד מיני סכנות שכידוע אורבות
לו בבית,לכן דחיית קיצוץ הנוצות מצריכה השגחה צמודה ומירבית כשהתוכי מחוץ לכלוב וכמובן פי כמה כאשר יוצאים מחוץ לבית.

בהצלחה בהמשך.
חביב112
ביצה
ביצה

שליחה על ידי חביב112 »

גם לי זה קרה אחי אבל אני לא מצאתי אותו היה זה אלקסנדרין העיקר שתפשת אותה
סמל אישי של משתמש
שוני
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי שוני »

אני חייב לכתוב כמה מילים
גם אני התנסתי בבריחה של צ'יקו וזו חויה לא נעימה .
אני הייתי בנופש בצפון במושב ליד מעלות .כרגיל יצאתי עם צ'יקו על הכתף וישבתי במרפסת גבוהה מתחת עובר כביש של המושב ומעבר לכביש עוד בתים .
פתאום ולמרות שהוא גם קצוץ כנפים וגם חלקן היו מרוטות הוא תפס פרץ של אדרנלין המריא עבר בטיסה את הכביש ועקף את הבית ממול ונעלם מהעין .כמובן פתחתי בריצה מטורפת ולמזלי מצאתי אותו בשדה פתוח יותר מבוהל ממני .אצלי זה קרה לפני חצי שנה כאשר התוכי כבר בן שנה וחצי ולא גוזל צעיר
אני לא מבין איך אתה מעיז לצאת עם תוכי לא מאובטח ומטייל איתו בטוח על הכתף שלך שזה דבר אסור וכמובן ברעש הכי קטן הוא יתפוס תעופה ויעלם לך
למזלך אביבה מומחית בקיצוץ נוצות תעופה היא הוכיחה לי את זה אתמול כשקצצה את הכנפיים של אח של צ'יקו .היא חותכת בסבלנות ומנסה לבדוק כל פעם כמה התוכי מרחף עד שמגיעה למצב שהוא עף 2...3..מטר .
אתה צריך לדעת שגוזל מתחזק כל יום ומתפתח כל יום יותר ויותר . אני חושב שנהגת בחוסר אחריות
למזלך זכית בתוכי מחדש שמור עליו
שוני
מכל מלמדי השכלתי
לעולם על תתוכח עם אדיוט .הוא יוריד אותך לרמתו וינצח אותך בעזרת נסיונו
סמל אישי של משתמש
דניאל5
ביצה
ביצה

שליחה על ידי דניאל5 »

לחבר טוב שלי ברח קקדו וגם הוא היה בטוח שהוא לא יכול לעוף מרחקים למזלו לאחר שבוע הוא נמצא בסביבה ע"י שכן והוחזר לו,מאז הוא יוצא איתו רק עם ריתמה
אפילו שהוא גזור בנוצות ..צריך להיזהר ולשמור ,היעיקר שמצאת אותו תמונה
אביe
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אביe »

תודה רבה לכולם..אין לי בעיה עם הביקורת כי היא מוצדקת..

אביבה, גזרתי לה עוד 2 נוצות כמו שאמרת לי..

ערב נעים לכולם
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”