ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי נושך - חזר הביתה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
erezofir
ביצה
ביצה

תוכי נושך - חזר הביתה

שליחה על ידי erezofir »

שלום אביבה

בהתאם להמלצתך החזרתי את קרקר (אקלקטוס) הביתה היום.
מה הדרך הנכונה להרגיל אותו אלינו?
בכלוב לא ניתן להתקרב אליו, אך לאכול דברים קטנים כגון גרעיני תירס מהיד הוא לוקח ללא בעיה.
כאשר מורידים אותו מהכלוב בעזרת מקל הוא עולה על היד ללא בעיות ונותן ללטף אותו בגב.
יש לי בבית ילד (10) ובת (8) איך ארגיל את הבחור לא לנשוך.
אמרו לי בימים הראשונים לא לשים אוכל בכלוב אלא להאכיל אותו רק מהיד, ובמיקרה שהוא נושך לתת מכה עם האצבע (הצלפה עם הציפורן)
על המקור - מה הדרך הנכונה?

תודה
rokokokn
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: יבנה

שליחה על ידי rokokokn »

לא מרביצים לתוכי בחיים, על המילה אינטואיציה שמעת?
אם הוא נושך, דרושה עבודה רבה איתו בדיוק כמו לאלף כלב .
לדוגמה אם הוא נושך, אמור "לא" או "אסור", אבל אם הוא לא תוקף, אמור לו "תוכי טוב" כמו שאומרים לתינוק ותצ'פר אותו בגרעין, או פשוט תיקח מקל דבש ותן לו לאכול מעט, בכל פעם שהוא עולה על היד ישר מהכלוב מבלי לנשוך.
אני כבר אומר לך - זאת עבודה קשה אבל יש פירות.
קוקו הוא ממזר לא קטן ועכשיו הוא מלאך, "לדוגמה, הוא לא עולה יותר מחצי גובה שלך עד למותניים"
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי נושך - חזר הביתה

שליחה על ידי eli_lea »

erezofir היי,

קודם כל בהצלחה,אם תתמידו בטוח שתגיעו להישגים,

בכלוב לתוכי צריך שיהיה אוכל ומים זמינים. אין להרעיב תוכי או חלילה ליצור לו מחסור בשתייה,על מנת שבכל
זאת יהיה לך כלים לגרום לתוכי לצאת מהכלוב ולגשת אליכם השתמש בגרעינים ובוטנים, כמובן שמאכלים מסוג זה
ינתנו רק בזמן אילוף ולא יהיו כדרך טבע במזונו שבכלוב,כדי שהתוכי לא ינשך, עליכם לעבוד איתו עם מתן צ'ופרים וללא
הפעלת לחץ. עליכם לקנות את אמונו של התוכי ולתת לו הרגשת ביטחון,צליפה עם האצבע על המקור עושה פעולה הפוכה,
התוכי יחוש מאויים והיד והאצבע יהוו איום עבורו,אילוף התוכי צריך להיות בסביבה שקטה בחדר סגור ללא הפרעות ומשיכת תשומת לב,
הרחק את התוכי מהכלוב בעת האילוף בכלוב הוא חש "בבית" יש לו ביטחון רב יותר והוא מגן על הטריטורייה שלו,דבר אל התוכי
ברוגע תוך מתן צו'פרים,התקדם לאט לאט שלב אחר שלב לפי הקצב של התוכי.

בשלב ראשון נסה את הפקודה עלה,בעדינות וללא תנועות מאיימות שים את האצבעות מתחתיו,ברגע שהתוכי יעלה תן לו צ'ופר,עדיף
גרעינים מקולפים מראש כדי שלא יתעסק עם הפיצוח ויאבד ריכוז,חזור על הפעולה הזאת פעם אחר פעם עד אשר תראה נכונות מלאה
מצידו לעלות על היד,נסה תירגול זה מספר ימים לפחות,רק לאחר מכן צרף ילד אחד שישתתף בתירגול וינסה להעלות את התוכי
על היד בפקודה ותוך מתן צ'ופר,הסבר לילד שלא יעשה תנועות מהירות ומאיימות.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אביבה »

היי ארז,

אני מסכימה עם כל הכתוב בתגובתו של אלי אליך,
ומאמינה שעם סבלנות ואהבה תגיע לתוצאות הרצויות.
אנא המשך לעדכן אותנו ואם אפשר העלה תמונות של קרקר.

אוחזת אצבעות לשניכם.תמונה
סמל אישי של משתמש
erezofir
ביצה
ביצה

שליחה על ידי erezofir »

תודה לכולם
להוריד את התוכי מהכלוב זו גם משימה לא פשוטה, אני נעזר במקל (קצר 30 סמ') אך איך שאני מתקרב אליו עם המקל הוא מנסה לתקוף את היד האוחזת במקל, עם התעקשות מצידי הוא עולה על המקל, האם להמשיך ולהתעקש או לתת לו לעלות על המקל מרצונו.
איך לפעול?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני באופן אישי לא הייתי לוחץ וכופה את רצוני על התוכי,המצב לא הכי מזהיר אבל אם תתאזר בסבלנות הראוייה ותיקח בחשבון מראש
שהתהליך ארוך אני מאמין שתזכה שוב לאמונו,אם התוכי ניזון מכופתיות תן לו כופתיות בלבד בכלי האוכל,גרעינים בוטנים וצ'ופרים מהסוג
האהוב עליו הרחק ומנע ממנו,התחל בזה שמידיי יום תקדיש לפחות 15 דקות לאימון,בתחילה קרב אליו גרעין תוך כדי דיבור איליו כגון "תוכי טוב" וכו',
דבר אליו בטון רגוע ושקט,המשך כך כשכל פעם כשהתוכי לא רוטן או במצב של ניסיון תקיפה או איום תגיש לו גרעין,השתדל לא לעשות תנועות חדות ומהירות
לעברו ולהיות מולו כל העת,לא לגשת מאחורה או מהצד,שליחת יד מאחורה לתוכי עלולה להיחשב כניסיון תקיפה,המשך כך ונסה לקנות את אמונו,כשתרגיש
שהתוכי מתרצה ולא מנסה לתקוף אותך נוכל להמשיך.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
טובה
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי טובה »

תוכי נושך אם הוא מרגיש מאויים, אם הוא מפחד או נבהל ממשהו ורק אם הוא מרגיש שזהו המפלט האחרון ולא נשארה לו ברירה. מבחינת צרחות- הן בדרך כלל נובעות מבדידות, שעמום או מזה שהוא פשוט זקוק לתשומת לב ולכן אין טעם לצעוק עליהם או להעניש אותם, גם תוכי שהורס רהיטים לא עושה זאת כדי להכעיס, אלא פשוט כי איבד עניין בצעצועים שיש לו והוא מחפש משהו חדש להתעסק בו.
אחד הדברים החשובים ביותר לזכור הוא שעלינו תמיד להיות נחמדים ועדינים עם התוכי שלנו- לא לצעוק עליו (כי הוא לא מבין את זה) ולא להעניש אותו בעונשים משונים כמו מכה על המקור או שפריץ של מים בפנים (כי זה רק יגרום לו לפחד מאיתנו ולשנוא אותנו).
כדי ליצור מערכת יחסים טובה ובריאה עם התוכי שלנו עלינו להיות תמיד נעימים איתו ולנסות להבין מדוע הוא עושה מה שהוא עושה- לא להימנע ממגע איתו אם הוא נשך פעם או פעמיים וגם לא אם הוא נושך כל הזמן- הדרך הנכונה ביותר היא לנסות להבין מדוע הוא נושך או צורח וטפל בבעיה מהשורש, לא לסגור אותו בכלוב ולהפסיק להתייחס אליו כי זה רק יפתח בו חשדנו ואגרסיביות כלפי בני האדם.
במידה והתוכי מפתח בעיות התנהגות כגון נשיכות, צרחות, תלישת נוצות, דיכאון וכו' מומלץ לפנות למישהו שמבין בהתנהגות של תוכים על מנת שיעזור לפתור את הבעיה.
בדרך כלל מה שתוכי צריך בשביל להיות מאושר זה פשוט הרבה חום, אהבה וצעצועים.
שיהיה בהצלחה. תמונה
קבצים מצורפים
20072203_07.jpg
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כל מילה נכונה טובהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ארז היי.
התווסף מאמר העוסק בתוכים נושכים אולי יהיה לך לעזר-שינוי התנהגות של תוכי נושך.
סמל אישי של משתמש
erezofir
ביצה
ביצה

שליחה על ידי erezofir »

שלום לכולם

בהתחלה ברצוני להודות לכם על העזרה והעצות - עזרתם לי מאוד.

אני שמח לעדכן אתכם שהמצב כרגע הרבה יותר טוב וזה הגיע מהר משציפיתי - קרקר עולה על היד מהכלוב ללא כל בעיה הוא אפילו דורש שניגש וניקח אותו מהכלוב בצעקות רמות , במידה ולא לוקחים אותו מהכלוב הוא יורד לבד לרצפה וניגש אלינו.

כאשר הוא על היד ניתן ללטף אותו בראש ובגב אך עדיין לא בחזה.

תודה לכולם
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”