ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלות בקשר להחתמה וגוזלי קוקוטיילים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

tchvi5
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

שאלות בקשר להחתמה וגוזלי קוקוטיילים

שליחה על ידי tchvi5 »

הי
1. כשהקוקוטיילים שלי יטילו ביצים, כמה לדעתכם כדאי לי לקחת להחתמה (זו תהיה הפעם הראשונה שלי) ואני בטוח שאני רוצה. קראתי כל אתר אפשרי בשביל לראות איך עושים את זה הכי טוב.
2. אם אחרי ההחתמה אני אשים את כל הגוזלים המוחתמים בכלוב אחד, ההחתמה תיהרס?
3. אם אחרי ההחתמה אני אשים את התוכים הבוגרים (הם האכלת יד) ביחד עם הצעירים, ההחתמה תיהרס?
4. איפה אני יכול לשים את הגוזלים אחרי ההחתמה? (כי צריך כלוב די גדול והבוגרים שלנו נמצאים כבר בבית אז אימא לא תסכים עוד תוכים וכלוב בבית)תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: שאלות בקשר להחתמה וגוזלי קוקוטיילים

שליחה על ידי נטליקי »

שלום,

1. הייתי ממליצה לך להחתמה ראשונה לקחת רק גוזל אחד, לקחת כמה גוזלים להחתמה ראשונה זה סיכון. עדיף שתרכוש ניסיון קודם כל עם גוזל אחד ובעתיד תגדיל את מספר הגוזלים שתוציא להחתמה.
2. תלוי לכמה זמן תשים אותם ביחד.. בעיקרון ראיתי לא פעם מגדלים שמגדלים את הגוזלים שלהם בכלוב אחד אבל נותנים יחס שווה לכולם.
3. סביר להניח שכן.
4. זה בעייתי. אם אמא שלך לא תסכים עוד תוכים אז אל תחתים. אין לך חצר/ מרפסת מקורה?

אתה מציג פה מצב בעייתי, כי מצד אחד אתה רוצה שהתוכים יהיו מוחתמים אבל מצד שאני אתה רוצה להכניס אותם לכלוב אחד עם הבוגרים הפראיים, אתה לא יכול לקנות עוד כלוב.

חכה לעוד תגובות.
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
tchvi5
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי tchvi5 »

תודה רבה,
לא התכוונתי לבוגרים הפראיים התכוונתי לאבא ולאימא. אהה וגם התוכים הפראיים שיוולדו לאבא ולאימא לא יהפכו אותם לפרא גם? ויש לנו מרפסת אבל אנחנו פוחדים שהם יצעקו כמו האבא
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מטרת ההחתמה היא ליצור תוכי שירגיש נוח איתך ועם בני הבית . התוכי חושב שאתם המשפחה שלו. אם לא תהיה מסוגל להחזיק את
התוכי המוחתם כבן בית או כחיית מחמד שלך אין טעם להחתים. אין טעם לגרום לתוכי לחוש אל בני האדם כאילו הם להקתו משפחתו ולאחר מכן לדחות אותו ולא לתת לו יחס. כל זמן שהוריך לא מאשרים להחזיק תוכי נוסף בבית זה מיותר.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

מסכימה עם נטלי..
לגביי ההחתמה, אם תיהרס או לא - עם קוקטיילים רוב הסיכויים שהפראיים "ילמדו" מהמוחתמים ולא ההיפך..
ככה זה אצלי, וראיתי סירטון של כלוב עם קוקטיילית אחת מוחתמת והשאר פרא וכשהמגדל בא להאכיל היא רצה ראשונה וכולם אחריה, כלומר
כבר לא פוחדים להתקרב לבן אדם
אם שמים 2 תוכים מוחתמים יחד למשך הרבה מאוד זמן, כלומר מצב קבוע ששניהם יחד, ובמקביל הם לא מקבלים יחס, יכול להיות
שהם יאבדו החתמה כי יעדיפו להיות זה עם זה.

ממה שהבנתי ההחתמה היא לא הבעיה כאן, הבעיה היא מקום ורעש. אם אין לך מקום בבית, ואי אפשר בחוץ בגלל הרעש - איך אתה רוצה
להחתים/להרבות תוכים? זה באמת בעיה... תמונה זה לא משנה אם הם יהיו בחוץ (כשהכלוב מוגן משמש) או בבית, הכי חשוב שהם יהיו
בכלוב מרווח שיתאים להם עד הרגע שיעזבו את הבית..
קוקטיילים צעירים מניסיוני הם פחות רועשים מבוגרים, הזכרים למשל לא ישרקו עד גיל 4 חודשים בערך ומעלה..

אתה מחתים בשבילך או מוסר את הגוזלים (פרא/מוחתם)? אם זה בשבילך ואין מקום בבית אני מסכימה עם אלי..
tchvi5
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי tchvi5 »

תודה רבה, אבל לא אמרתי שאני לא יכול לתת להם יחס, אני עם התוכים הבוגרים שלי כמה שעות ביום, אני מוציא אותם, מחליף להם מים כל יום שם להם ירקות, כופתיות, פירות... נראה לי שאני אמסור את הגוזלים חוץ משניים מהם שאותם אני אחתים. מה דעתכם?
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

אם יש לך בעיה של רעש זו בעיה מספר 1 עם תוכים.
תזכור שתוכי אחד זה לא כמו 5 כמות הרעש הולכת וגוברת ככל שיש יותר תוכים.
אם אין לך אפשרות שהם יצעקו אל תוסיף עוד תוכים.
אם אתה רוצה להחתים,תחתים,אך לאחר שהיו גמולים תמכור אותם.
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

6563 כתב:נראה לי שאני אמסור את הגוזלים חוץ משניים מהם שאותם אני אחתים. מה דעתכם?
תחתים ותשאיר את שניהם (או שלא הבנתי נכון)? למה לשמור שניים ולא אחד?
אני מקווה שאתה לא משאיר אותם למטרות ריבוי בהמשך כי אסור לזווג בני משפחה.. מתכון לאסון

אם אתה רוצה תוכי מוחתם כחיית מחמד/חבר לדעתי עדיף להשאיר תוכי אחד ולא שניים..וחשוב שיהיה לו מקום בבית ושלא יהיה בחוץ
tchvi5
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי tchvi5 »

תודה רבה, לא התכוונתי להשאיר אותם למטרות ריבוי, פשוט אני מאוהב בתוכים שלי ואני ממש רוצה שלפני שחס וחלילה הם ימותו מזקנה. רציתי שניים סתם בשביל שיהיו לי כמה צאצאים שלהם, אבל באמת נראה לי שאחד עדיף. אבל אני צריך נקבה וכשהם רק נולדים אי אפשר לדעת אז אני אצטרך להמר את מי להחתים נכון?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

לפעמים אפשר לדעת מין לפי צבע הגוזל (מוטציה).. תזכיר לי מה המוטציה של ההורים?
בעצם אם אתה יכול תעלה תמונה ברורה של שניהם תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”