ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
לכלוך בעין של גוזל, האם זה צריך להדאיג?
מנהל: מפקחים
לכלוך בעין של גוזל, האם זה צריך להדאיג?
שלום לכולם.
הבוקר ירדתי לתוכים להוציא את הסדינים מהכלובים ופתאום אני רואה בעין של אחת מהגוזלים (הקטנה יותר שיצאה שלשום) יש בעיה בעין אחת.
לא בעיה אבל יש איזה משהו שקוף כזה כמו מעטפת הנוצה וזה מכסה לה קצת מהעין (העין הימנית) אני צריך לציין שלא היה לה את זה אתמול.
האם אני צריך לתפוס אותה ולהוריד לה לאט לאט, או שהיא תתגבר על זה וזה ירד לבד, אם היא תמצמץ עם הזמן זה אמור לרדת?
לא נראה שהיא סובלת ומתפקדת ממצויין ועפה מצד לצד והיא נראית בסדר גמור.
הבוקר ירדתי לתוכים להוציא את הסדינים מהכלובים ופתאום אני רואה בעין של אחת מהגוזלים (הקטנה יותר שיצאה שלשום) יש בעיה בעין אחת.
לא בעיה אבל יש איזה משהו שקוף כזה כמו מעטפת הנוצה וזה מכסה לה קצת מהעין (העין הימנית) אני צריך לציין שלא היה לה את זה אתמול.
האם אני צריך לתפוס אותה ולהוריד לה לאט לאט, או שהיא תתגבר על זה וזה ירד לבד, אם היא תמצמץ עם הזמן זה אמור לרדת?
לא נראה שהיא סובלת ומתפקדת ממצויין ועפה מצד לצד והיא נראית בסדר גמור.
Re: בעיה בעין של גוזל, האם זה צריך להדאיג?
אתה מתכוון שיש לה לכלוך בעין ולא הפרשה כלשהי נכון? אם זה ליכלוך (נוצה/קרטין כד') היא יכולה להוריד לבד עם הזמן, אבל אם זה מפריע
לה ואתה רואה שזה נשאר לדעתי כדאי להוריד..
לתוכים אצלי לפעמים יש נוצה קטנטנה שנצמדת ליד העין או קרטין/אבק שהם הורידו מהנוצות ואני מורידה להם.. שלא ישרטו את העין או שלא
ישאר להם בעין ויגרום לדלקת או זיהום כלשהו (אני לא אומרת שזה גורם בהכרח, רק ליתר ביטחון.. שלא יגיע למצב כזה)
לה ואתה רואה שזה נשאר לדעתי כדאי להוריד..
לתוכים אצלי לפעמים יש נוצה קטנטנה שנצמדת ליד העין או קרטין/אבק שהם הורידו מהנוצות ואני מורידה להם.. שלא ישרטו את העין או שלא
ישאר להם בעין ויגרום לדלקת או זיהום כלשהו (אני לא אומרת שזה גורם בהכרח, רק ליתר ביטחון.. שלא יגיע למצב כזה)
Re: בעיה בעין של גוזל, האם זה צריך להדאיג?
תודה שירלי אני אצלם תמונה ואעלה אח''כ.
Re: לכלוך בעין של גוזל, האם זה צריך להדאיג?
אני חושבת שכן כדאי שתוציא לה בעדינות.
היה לי אותו דבר עם גוזל קוקטייל וחשבתי שזה יירד עם הזמן, וזה רק החמיר והעין התחילה להפריש והנוצות מסביב נדבקו לזה עד שהעין נעצמה לגמרי, ורק אז כשממש נלחצתי התחלתי לטפל וזה כבר היה הרבה יותר מסובך.
היה לי אותו דבר עם גוזל קוקטייל וחשבתי שזה יירד עם הזמן, וזה רק החמיר והעין התחילה להפריש והנוצות מסביב נדבקו לזה עד שהעין נעצמה לגמרי, ורק אז כשממש נלחצתי התחלתי לטפל וזה כבר היה הרבה יותר מסובך.

Re: לכלוך בעין של גוזל, האם זה צריך להדאיג?
תודה על האכפתיות לשמחתי כשירדתי לצלם ראיתי שזה ירד לה כנראה זה היה סתם משהו והיא הוציאה אותו והעין עכשיו בסדר גמור !