ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

יובש בעור | תאוריית הלחות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

יובש בעור | תאוריית הלחות

שליחה על ידי uzibu »

יצא לי לראות מספר פעמים מגדלים שהעור של התוכים שלהם מתייבש ורואים ממש קילופים.
ניסיתי לחשוב ולהבין כיצד זה קורה ולבסוף אחרי שיחה עם אחד המגדלים גיבשתי תאוריה בנושא.

למגדל אשר דיברתי איתו הייתה לחות גבוהה בתא (75-80%) והגוזלים היו בתוך האומנת ורגילים לאותה לחות,
לאחר זמן מה הוחלף הכלי של המים והלחות ירדה לאזור 60%. אני הצעתי להחזיר את הכלי הקודם ואכן היובש \ קילופים הופסקו אחרי מספר ימים.

המסקנה שלי הייתה כי אם מכניסים גוזלים מראש יש לדאוג ללחות תקינה ויציבה ולא לבצע שינויים בזמן שהגוזלים בפנים ורגילים ללחות מסויימת. דהיינו אם אותו מגדל היה מכניס מתחילה את הגוזלים ללחות 60 לא היה את המקרה של היובש.

ההגיון והעובדה כי היובש \ קילופים הופסקו + המצב אצלי של לחות קבועה של 60% ללא מקרה יובש בכל זמני ההחתמות היום ובעבר גרמו לי לחשוב כי ככל הנראה המסקנה שלי נכונה.

מה דעתכם? האם יכול להיות אמת בדבר? האם זהו צרוף מקרים בלבד? האם ישנם סיבות נוספות שלדעתכם יכולים לגרום ליובש, קילופים ושינוי צבע האור לאדום כהה יותר (בהתאם לסוג התוכי)?
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

Re: יובש בעור | תאוריית הלחות

שליחה על ידי avihupilo »

אני חושב שהתיאוריה שלך נכונה
כי אם הגוזלים התרגלו למשהו אחד למה צריך לשנות למשהו אחר אם הם מסתדרים?
כל הכבוד...החכמתי
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

אז מה קורה במצב שיש 0 לחות בתא ומוציאים להחתמה?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין מצב כזה 0 לחות, באויר יש תמיד לחות באויר אם כי בערכים משתנים, לעיתים נוצר מצב שהלחות הסביבתית כל כך גבוהה שאני צריך לסגור
את הלחות במדגרה כדי שלא תטפס יותר מידי למעלה. אגב החימום של האם והמגע בינה לבין הציפור או הביצה יוצרים לחות .

גוזלים שהעור שלהם מקומט ומתקלף יכולים להיות גוזלים שסובלים מחוסר לחות, הקביעה כי גוזל מתרגל ללחות מסויימת וכתוצאה משינוי הוא מתייבש לא הכי מקובלת בעיני, לדעתי ישנם אחוזי לחות ששומרים על הגוזל מהתייבשות וזה נתון שתלוי בעוד גורמים כמו אחוז הנוזלים בתזונה שהגוזל מקבל מההורים בעת ההאכלה, אם התזונה יבשה מאוד הגוזל מקבל מעט נוזלים כך שהסיכוי שלו להתייבשות גדל, לעומת זאת אם גוזל מקבל כמות נוזלים גבוהה או מספקת ירידה בלחות לא תשפיע עליו באופן דרסטי.
לחות של בין 55-70% היא לחות תקינה וסבירה, קשה למדוד אותה ללא מכשירים . ישנם מכשירים דיגיטלים שהדיוק שלהם +-5% שטובים לאומנת אך לא להדגרת ביצים של תוכים, להדגרת ביצים של תוכים צריך מד לחות מדוייק יותר.
חשוב לתת לאם הדוגרת את האפשרות להעלות את הלחות בתא ע"י הרטבה, תוכים רבים ירטיבו את עצמם ויחזרו לתא על מנת לגרום ללחות לעלות, זה נכון גם לגוזלים וגם לביצים.

באומנת צלוחית עם מים לרוב תעשה את העבודה אך בהחלט אפשר לקנות מד דיגיטלי פשוט(בסביבות 150ש"ח) שנותן אינדיקציה לגבי רמת הלחות והחום בתוך האומנת.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

אז כיצד אפשר להסביר מצב בו היה לחות 75%-80% לחות והכל היה תקין ואילו ירידה ללחות של 60% הניבה התייבשות ובחזרה לאזור ה-75%-80% החזירה למצב תקין? לפי מה שהבנתי אתה מתאר מצב שבו גוזל מקבל אוכל סמיך (אני יודע על יחס תקין לחלוטין) עם פחות נוזלים ולכן הוא צריך יותר לחות. יחד עם זאת אנחנו מדברים על לחות של 60% שצריכה להיות טובה בהחלט ולא ליצור מצב של "בעיה". אגב, במקרה הזה גם יש מודד לחות דיגיטלי.

אם נצא מנקודת הנחה שזה צרוף מקרים והלחות לא הייתה הבעיה, מה יכול להיות גורם נוסף לכך? אומנם לא יצא לי לראות הרבה מקרים כאלו, אך בכל זאת זה מאוד מעניין.
UziDesign
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גוזל בהחלט צריך רמת לחות קבועה וללא תנודות חדות מידי זהו המצב האופטימלי אבל להעלות את הלחות לרמות גבוהות של 70-80% באופן קבוע זו טעות, לחות כזאת יוצרת עומס חום ומקשה על הנשימה, שים לב איך אנחנו מרגישים כשיש לחות גבוהה, הגוף שלנו למשל מתקר ע"י כך שאנו מזיעים, כשיש לחות גבוה הזיעה לא מתנדפת והגוף לא מצליח לקרר את עצמו, לכן אנו חשים גרוע מאוד.
אצל הגוזל החשוף השינויים יכולים לגרום לבעיה , יתכן שהטמפרטורה גבוה מידי או שמשב הרוח מהמאוורר חזר וישיר על הגוזל וגורם לו לייבוש בעור.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

אני אסכם \ אארגן בכדי שיהיה יותר ברור (לי לפחות).
הלחות באומנת מאז ומעולם הייתה באזור 75%-80% לחות (ככה הבנתי) ולא היו בעיות (יובש\התקלפויות).
רק לאחרונה בוצע שינוי כלי אשר הניב 60% לחות ואז נצפה יובש. בחזרה לכלי הקודם אחרי מספר ימים נעלם היובש.
היחס של הדייסה והטמפ' תקין למיטב ידעתי.

אז אלו גורמים אפשריים הגיונים יותר ליובש מאשר הורדת לחות?
1) יתכן ופשוט והמדידה של הלחות לא נכונה ובעצם ה-60% זה נמוך יותר וה-75% זה נמוך ולכן בעצם 75% זה המצב "התקין".
2) יתכן וישנו משב רוח חזק וישיר על הגוזל אשר מורגש וגורם להתייבשות בלחות נמוכה יותר (לחות תקינה)?

מה קורה בעצם לגוף כאשר לצורך העניין אנו מקבלים נוזלים קבועים ללא התייחסות ללחות בירידה וחדה מ-80% ל-60%? באמת שאי אפשר לצפות יובש במצב כזה? לא מצליח להבין....
UziDesign
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

על פי מה שידוע לי בלחות של 60% בממוצע לא צריכה להיות התייבשות. יכול להיווצר מצב שבנקודה מסויימת בה הגוזל נמצא יש יותר יובש ופחות לחות מהאיזור בו מותקן המד לחות, כלומר אם האויר החם שנזרק מהפלטת חימום נזרק ישירות על הגוזל טרם אירבול עם האויר באומנת יתכן שהאויר היבש (אויר מחומם ) והרוח גורמים לגוזל ייבוש בעור.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

ברור לי שב-60% לא צריכה להיות התייבשות. אני על 60% אחוז מחתים סוגים שונים של תוכים ולא הייתה לי בעיה מעולם בנושא. השאלה שלי \ מסקנה שלי הייתה בגלל ירידה חדה מ-80 ל-60 קרה מה שקרה.

בכל מקרה, אחרי ברור עם המגדל מתברר בכלל שהמאוורר זורק למעלה. הכל נראה לי מוזר וזה סיבך אותי עוד יותר.
אני אשתדל קודם כל לברר האם המד לחות מדוייק והאם יש שינויים בין מיקום הגוזל (מכל הבחינות) ואעדכן כאן. אולי בכל זאת נצליח לגבש דיעה \ הסכמה בנושא.

אם המד לחות מזייף נגיד ב-20% אז 40% לחות כאשר הוא חשב שזה 60% יכול לגרום לייבוש? ואז מצב של 80 שנותן בעצם 60 גורם להיות מצב תקין. מה הסיכוי שישנה סטיה כזו? ומה הסיכוי כאמור שבלחות נמוכה (סביב 40) מגיעים להתייבשות?
UziDesign
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

אם מד הלחות מזייף אפשר להשתמש בשתי מדי חום רטוב ויבש ולבדוק את הלחות לפי הטבלה
לגבי לחות חשוב מאוד לוודא שבאומנת יש לחות מספקת בכדי למנוע התייבשות של הגוזל ולאפשר התפתחות תקינה של העור והנוצות
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”