ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גוזל שיצא מהתא כל היום ישן וער בלילה
מנהל: מפקחים
-
NATANCOHEN
- בקיעה

- שם פרטי:: נתן
גוזל שיצא מהתא כל היום ישן וער בלילה
הגוזל היחיד ששרד מהסבב של התוכונים שלי היום בן חודש ושבוע יצא ביום שישי מהתא הבעיה איתו שכל היום הוא ישן בתחתית הכלוב למרות שהוא יודע לטפס הוא מטפס רק בלילה כדי לישון מקורבל לאבא שלו שמתי לב שכל פעם שהגוזל מנסה לעלות על מקל אבא שלו תוקף אותו אבל אני לא יכול להפריד כי הגוזל עוד לא נגמל ועדיין מואכל על ידי ההורים מידי פעם מהשמוזר זה שהוא היה בתא הוא כל הזמן זז ועכשיו בחוץ הוא כל היום ישן ובלילה הוא מתאמן במשך שעתיים בתעופה מה לעשות?

Re: גוזל שיצא מהתא כל היום ישן וער בלילה
הוא עדיין צעיר מאמינה שבגלל זה קשה לו לטפס/להחזיק את המקל, בגלל זה הוא מעדיף להיות על הריצפה
לגביי התעופה בלילה יכול להיות שיש לו "סיוטים"..באנגלית קוראים לזה night frights
זה אופייני לצעירים וזה מסוכן הוא עלול לשבור נוצות דם, אתה יכול לשים אותו בתא בלילה?
לגביי התעופה בלילה יכול להיות שיש לו "סיוטים"..באנגלית קוראים לזה night frights
זה אופייני לצעירים וזה מסוכן הוא עלול לשבור נוצות דם, אתה יכול לשים אותו בתא בלילה?
-
NATANCOHEN
- בקיעה

לא נראה לי שזה מפחד הוא מטפס לראש הכלוב ואף לתחתית כמה פעמים אחרי כמה פעמיים הוא עולה למקל והולך לישון עם אבא שלו ואמא התחילה להכין את התא לסבב נוסף אז שהגוזל מתקרב לתא לפעמיים האבא ניהיה תוקפני אליו ובגלל זה זה לא רעיון טוב לשים אותו בתא בלילה והבעיה האמיתית היא לא העובדה שהוא לא על המקל אלה זה שהוא ישן כמעט כל היום רק מידי פעם הוא מטייל קצת ומנסה לאכול לבד כרגע כל מה שהוא מצליח לאכול לבד זה רק דוחן בשאר התערובת הוא לא נוגע הוא ניסה אבל הוא לא מצליח לקלף
עריכה :
כרגע הוא נמצא על מקל ויושן שוב אני חוזר שהבעיה היא זה שהוא כל הזמן יש ולא שהוא על הריצפה זה נורמלי לגוזל בגילו לישון כל כך הרבה?
עריכה :
כרגע הוא נמצא על מקל ויושן שוב אני חוזר שהבעיה היא זה שהוא כל הזמן יש ולא שהוא על הריצפה זה נורמלי לגוזל בגילו לישון כל כך הרבה?

הגוזל במצב רגיש ונמצא בתחתית מאחר ואינו רוצה חיכוכים עם ההורים, מאחר ובלילה ההורים פחות פעילים ופחות יתפנו לגרש אותו מהמקלות העליונים הוא מעז יותר ומטפס. יתכן שהוא עף מתוך פחד כשהוא עולה למעלה או שהוא מאמן את כנפי התעופה וזה הזמן שיש לו לעשות זאת ללא חש שיתקפו אותו. תבדוק וברגע שהוא אוכל באופן עצמאי תוציא אותו לכלוב נפרד.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

יש עוד עניין שהוא ישן הוא זז הרבה כאילו הוא לא באמת ישן ונראה לי שמשהו מפריע לו לפתוח את העין ולא נראה לי שזה מפחד כי עכשיו הוא במקל ליד ההורים שלו ויושן בשקט הוא גם מעוד קטן הוא חצי אנגלי אבל הרבה יותר קטן מאוסטרלי וכל מה שמראה שהוא חצי אנגלי זה צורת הראש בלי צורת הראש כל מי שיראה אותו יחשוב שהוא אוסטרלי קטן במיוחד הנה תמונה:
http://up352.siz.co.il/up2/wyznoymzliyd.jpg[/tmbb]
הגדול זה האבא הקטן זה הגוזל הגוזל עדיין לא כל כך יציב ושהוא הולך על הענף הוא נעזר בכנפיים ובגלל שאבא שלו כל הזמן בחוץ הוא חטף כבר כמה פעמיים כנף לפרצוף אולי בגלל זה לפעמים הוא תוקף אותו יכול להיות גם בגלל שהוא מאוד אגרסיבי ראיתי כבר כמה פעמיים שהוא מנקה את הגוזל או את הבת זוג שלו והם מאבדים כמה נוצות ראש
לחץ להגדלה |
הגדול זה האבא הקטן זה הגוזל הגוזל עדיין לא כל כך יציב ושהוא הולך על הענף הוא נעזר בכנפיים ובגלל שאבא שלו כל הזמן בחוץ הוא חטף כבר כמה פעמיים כנף לפרצוף אולי בגלל זה לפעמים הוא תוקף אותו יכול להיות גם בגלל שהוא מאוד אגרסיבי ראיתי כבר כמה פעמיים שהוא מנקה את הגוזל או את הבת זוג שלו והם מאבדים כמה נוצות ראש

הכלוב ממש צינוק, עם תא ההטלה בפנים נראה שאין להם לאן לזוז, גם הקירבה הכפויה הזאת עלולה לגרום לתקיפות.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

הכלוב זמני ולא קבוע היה ריב בין הנקבה לנקבה אחרת בכלוב הגדול הפרדתי ביניהם לשבוע כדי שהמצב ירגע ויום למחרת היא הטילה ואני מחכה שהוא יגמל כדי להחזיר אותם לכלוב הקודם התא הטלה הזה הותאם לתליה מבפנים כי הכלוב הקודם היה גדול ברגע שהוא יגמל הם יעברו לכלוב הגדול הכלוב זה 3002 ואני יודע שהוא לא מתאים ל3 תוכונים ולתא הטלה מבפנים אלה למקסימום זוג ותא מבחוץ אבל לא היה לי מה לעשות אחרי שהיא הטילה ויש אפשרות שהם ישמרו על מרחק כי יש עוד מקל בצד השני של הכלוב אבל הם מעדיפים לא להשתמש בו

ברגע שאפשר תעביר אותם, לאחר ההעברה תשגיח על הגוזל כי הוא עלול להיות מותקף על ידי התוכים הותיקים.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

אני חושב שמתי שהוא יגמל אני יעביר קודם את ההורים ואחרי שבוע אותו ובשבוע שהוא יהיה לבד בכלוב הכלוב יהיה צמוד לכלוב השני כדי שהוותיקים יותר לא יציקו לו ויקירו אותו עכשיו הוא על הענף מקורבל עם אבא שלו אבל לא ישן זה כבר פעם שלישית שהוא יושן ביום ובלילה הוא ער אבל יש שיפור מפעמים קודמות כי בפעמים קודמות הוא לא ישב במקום ולא ישן אלה השתולל בכלוב הגודל שלו מדאיג אותי מאוד הוא חצי אנגלי בן חודש ושבוע וראיתי גוזל אוסטרלי שגדול ממנו רק בשבוע אבל הוא הרבה יותר גדול ליד אבא שלו הוא ממש פיצפון ליד אמא שלו הוא נראה גם קטן אבל פחות כי היא אוסטרלית והאבא חצי אנגלי היה לגוזל הזה אח שבסופו של דבר מת בגיל שלושה שבועות אבל שהוא מת הוא היה גדול פי 2 מהגודל של אבא שלו ובגלל זה הגודל של הגוזל הזה נראה לי ממש מוזר הדבר היחיד שמוכיח את זה שהוא חצי אנגלי זה צורת הראש יש מצב שהוא יגדל בהמשך?

זכור לי ששאלת ועניתי, אם הוא יגדל זה יהיה ממש מעט ולא הרבה יותר ממה שהוא עכשיו.