ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
לאחרונה אני רואה המון סרטונים ותמונות בהן רואים תוכי שותה מיץ.
לפני כמה דקות ראיתי סרטון של מישהו דרך הפייסבוק, מישהו ישראלי שנותן לתוכי מסוג ג'אקו שלו לשתות קפה.
מותר לתת לתוכים לשתות מיצים וקפה? זה לא מסוכן כי זה ממותק או משהו כזה?
אם אפשר לתת, אשמח לדעת אילו מיצים ניתן לתת לתוכים.
אסור בשום אופן לתת לתוכי קפה, אלכוהול, קקאו, תה וכד'
זה רעיל וקטלני, במיוחד במינון גבוה
אסור לתת משקאות ממותקים או מאכלים ממותקים, תוכים לא בנויים לעכל את זה וזה מזיק ומסוכן
אפשר לתת לתוכי פלח תפוז/קלמנטינה, או לרסק תפוח - זה מיץ טבעי אמיתי מתוק וטעים. כמובן לא להגזים במינון
אבל לא לתת שום דבר תעשייתי/מעובד/קנוי.. גם מיצים "טבעיים" שמוכרים בסופר הם לא בדיוק טבעיים ולא 100% פרי אלא תרכיזים שונים.
ושוב בשום אופן לא לתת קפה שוקו ומשקאות כאלו, זה מסוכן ומזיק לכל בעלי החיים. אגב גם בן אדם יקבל הרעלה מקקאו או קפה במינון
גבוה, אנחנו פשוט אוכלים ושותים כמות קטנה בכל פעם אז החומר הזה מתקבל בגוף ללא התנגדות/בעיה, אבל לא לשכוח שתוכי קטן מאיתנו,
ומינון שהוא מזערי ביחס אלינו הוא עצום ביחס לתוכי, ברמה רעילה ומסוכן מאוד.
התכוונתי בפרטי.. יש קישור ליוטיוב או משהו דומה? אם זה סרטון שהועלה לפייסבוק אני לא יכולה לראות אותו.. אם תוכל תשלח לו הודעה
ותיידע אותו שזה מסוכן ומזיק לתוכי
תודה
אני זוכר כשהאלכסדינרית שלי נפגעה ודיממה מפתיח קולומוס,ניסתי לעצור לה עם קפה והיא נגעה בזה עם המקור..
והיא הייתה כמו מסטולית כזאת,ואפילו ההורים שלי התחילו ללטף אותה ולגעת בה חופשי והיא בכלל הייתה בעננים..
(ביום יום,היא תוקפנית אל כולם חוץ ממני)
בקיצור לא מומלץ בכלל..