ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקטילית שמאבדת נוצות זנב למה?ואיך למנוע?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

קוקטילית שמאבדת נוצות זנב למה?ואיך למנוע?

שליחה על ידי NATANCOHEN »

הקוקטילית שלי מתוקית כל הזמן מאבדת את הנוצות זנב לפני שבוע צמחה לה נוצה ארוכה מנוקדת בזנב ממש ארוכה ואיך שהוא היא גרמה לה לנשור וזה לא פעם ראשונה אם איבדה נוצות זנב כבר כמה פעמים כל פעם בדרך אחרת נחיתה לא מוצלחת תעופה ריבים עם תוכים אחרים אבל עכשיו היא בכלוב נפרד גזורה טוב ככה שהיא לא עפה ולא רבה עם עוד תוכים ככה שאין לי מושג איך היא איבדה את הנוצה הזאת מה גם שהנוצה הזאת צמחה רק לפני שבוע ככה שלמרות שהיא בחילוף היא לא אמורה לנשור יש נוצה אחת שצמחה לה מתחת יכול להיות שהנוצה החדשה גרמה לקודמת לנשור הנוצה שנשרה הייתה שווה באורך לכל הגוף של הקוקטילית יכול להיות שבגלל האורך שלה היא תלשה אותה? מה שמוזר זה גם שהיא ב100 אחוז לא מורטת איך אפשר לגרום לה להפסיק לאבד נוצות זנב?למה זה קרה?
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: קוקטילית שמאבדת נוצות זנב

שליחה על ידי שירלי87 »

אם היא בזמן חילוף זה טבעי, ונוצת דם היא חלשה כי היא בצמיחה אז יותר קל לשבור אותה (לפחות ככה נראה לי הגיוני)

זה יכול לקרות גם מבעיה בריאותית כלשהי (כמו טפיל שניזון מהקרטין שבנוצות) או תזונה לקויה

חשוב לתת מאכלים עשירים בויטמין A זה מחזק את המקור והנוצות והציפורניים..

לדוגמא: פלפל חריף אדום, גזר,ברוקולי, בטטה, פפאיה, מנגו

מה התזונה שלה?
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

Re: קוקטילית שמאבדת נוצות זנב למה?ואיך למנוע?

תערובת פירות וירקות וביצה קשה(הביצה עצמה והקליפה) למרות שלרוב שאני שם לה פירות ירקות וביצה היא אוכלת שתי ביסים וזהו לא נראה לי שמדובר בטפיל כי במקומות אחרים צומח לה והנוצות שנשרה לא נוצת דם היא כבר לא נוצת דם כבר כמה ימים ומה שמחזק את זה שאין טפיל וזה לא בגלל נוצת דם זה העובדה שהנוצות תעופה שלה התחילו לצמח שוב וכמה הגיעו כבר לאורך ואני לא גוזר כי הם עוד נוצות דם והם לא נופלות וככה גם בכנפיים עצמם וגם בראש(בראש נפלו לה הרבה נוצות בעקבות הפציעה)הנוצות צומחות ולא נושרות הנוצה לא נשברה אלה פשוט נשרה הוצאתי אותה מהכלוב וראיתי שהנוצה קצת באוויר היא ניסתה לעוף והנוצה נשארה מאוחרה מהמקום שהיא המריאה (היא לא הגיע רחוק ונחתה כמו שצריך כי בכל זאת הנוצות תעופה שצמחו לה שוב עדיין לא הכי ארוכות)
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

היא מקבלת תערובת זרעים גם נכון?

אני מתארת לעצמי שזה לא טפיל, רק כתבתי את כל הסיבות האפשריות לנשירת נוצות לא טבעית\מרובה

לגבי הנוצה הארוכה - כנראה נשירה נורמלית. אם יש נוצה קצרה מתחת זה לא אומר שהיא החליפה אותה, כי רק אחרי שנוצה נושרת צומחת
אחת חדשה.. אבל כמו שכתבתי בהודעה הקודמת אם היא במהלך חילוף נוצות זה טבעי שינשרו נוצות מהזנב ומהכנפיים כמו מכל הגוף

בכל מקרה אני מציעה שתנסה להרגיל אותה לאכול יותר פרי וירק, או שתעביר אותה בהדרגה לכופתיות, שתאכל גם מזה ותקבל את כל אבות המזון תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יתכן שהכלוב צר ונוצות הזנב משתפשפות בסורגים או נתפסות בסורגים ונופלות? יתכן מאוד שמדובר בהחלפה במיוחד כשאתה אומר שיש צמיחה של נוצות חדשות.
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

הכלוב לא צר הכלוב ענק הכלוב שיש לה עכשיו מספיק לזוג קוקטילים יכול להיות שמדובר בהחלפה בנוגע למזון מצאתי שיטה חדשה לנסות ולהרגיל לריקות היום הצלחתי לגרום לה להתרגל לאכול פלפל בשיטה הזאת ואם זה יתפוס לעוד דברים אני יפרסם את זה כאן נקווה שזה באמת חלק מהחלפה האמת שיש שוני מהפעמיים שנשברו לה נוצות מסיבה חיצונית כי אז נישאר חלק מהנוצה מה שעכשיו לו אז כנראה זה טבעי ורגיל מה שמוזר זה זבכל חילוף יוצא לה רק נוצה אחת מקסימום מנוקדת בזנב ועד שסוף סוף נשארה נוצה אחת בלי להישבר ככה היא נשרה
ברור שהיא מקבלת תערובת זרעים בטעות לני הפירות שחכתי את הפסיק
תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

יכול להיות שהתבלבלת בנוצה אחרת שגודלת עכשיו והנוצה שנשרה בעצם נוצה ישנה?
נשמע לי די מוזר שהנוצה רק גדלה וכבר נשרה..
תמונה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

אתמול בלילה גילתי את הסיבה האמיתית לא הצלחתי לישון ופתאום אני שומע נפנופי כנפיים בהיסטריה הלכתי לבדוק אם הכל בסדר עם התוכים ואני רואה שמתוקית משתוללת בכלוב עם כרבולת מורמת עפה ישר לתוך הפינות רציתי לראות מה הפחיד אותה ומסתבר שזה רעש של הנעה של מכונית ובגלל שלילה ושקט זה מלחיץ אותה ומהשתוללות היא שוברת נוצות הוצאתי אותה ליטפתי אותה קצת אבל היא לא נרגעה אז ליטפתי אותה בכנף(היא לא כל כך אוהבת את זה) וזה גרם לה לזוז ואז היא הסתכלה על הסביבה והבינה שהכל בסדר ולא חזרה לישון אבל היא פחות או יותר נרגעה פעלתי נכון?איך אפשר למנוע ממנה להיבהל ככה?
וכן התבלבתי הנוצה צמחה לה לפני חודש לא שמתי לב אבל צומחות לה מלא נוצות זנב חדשות עד עכשיו היו לה סה"כ שלוש נוצות בזנב אחת מנוקדת ושתיים חלקות כי היא שברה את השאר בכל מיני דרכים עכשיו יצאו לה שתי נוצות מנוקדות ואחת חלקה
הוצאתי אותה עכשיו מהכלוב ושהחזרתי אותה היא הלכה לישון כנראה היא חזרה לישון שעה שעתיים אחרי שהיא נבהלה והיא משלימה שעות שינה
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

פעלת נכון שלקחת אותה והרגעת - אבל לדעתי לא כדאי ללטף באזור שהיא לא אוהבת.. לא צריך לערער אותה עוד יותר

אפשר לסגור חלונות ותריסים, ככה הרעשים מבחוץ נשמעים חלש יותר
אם החלונות סגורים לא יודעת מה עוד אפשר לעשות תמונה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

החלונות סגורים חוץ מהחלון שהתוכונים נמצאים בו בו סגורה רק הרשת אם אני יסגור את התריסים זה לא יפריע להם?
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”