שלום
שמי קטיה, יש בעיות התנהגות של דררה האכלת יד.
התוכי אצלי כבר 3 חודשים בשבועיים אחרונים היא ממש התחילה לנשוך
כאשר אני מגישה לה את האצבע היא קודם נושכת ורק אז עולה עליה
אתמול הלכתי מכות איתה
כל פעם שהיא נשכה אותי נתתי מכה קטנה על המקור והיא המשיכה עד ששמתי אותה לכלוב
בשבוע אחרון היא התחילה לנשוך אפילו כשאני מכניסה את היד לכלוב היא ישר תוקפת את היד
אשמח לעזרתכם
תודה מראש
קטיה
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
דררה שנושכת את היד מה עושים?
מנהל: מפקחים
Re: דררה שנושכת את היד מה עושים?
מכות הן לא דרך לחנך תוכי,
קרה משהו שהבהיל אותה אולי או משהו דומה ?
תנסי לזכות באמון שלה תביאי לה צ'ופרים כשהיא
עושה משהו טוב לפני שאת אומרת לה לעלות על האצבע
ומושיטה אותה תראי לה את הצ'ופר אם היא עולה בלי בעיות
תביאי לה אותו.
תפתחי את הכלוב ותביאי לה לבוא לבד תביאי לה צ'ופר כשתבוא.
קרה משהו שהבהיל אותה אולי או משהו דומה ?
תנסי לזכות באמון שלה תביאי לה צ'ופרים כשהיא
עושה משהו טוב לפני שאת אומרת לה לעלות על האצבע
ומושיטה אותה תראי לה את הצ'ופר אם היא עולה בלי בעיות
תביאי לה אותו.
תפתחי את הכלוב ותביאי לה לבוא לבד תביאי לה צ'ופר כשתבוא.
Re: דררה שנושכת את היד מה עושים?
שלום קטיה,
קודם כל כמו שנאמר כבר - לא מענישים תוכי, לא במכות, לא בצעקות, לא בשום צורה אלימה. לא להחשיך כלוב, לא לטלטל,לא להתיז מים
כל אלו גורמים רק להתדרדרות המצב ביניכם, וזו התעללות בתוכי מעל הכל.
מתי היא התחילה עם הנשיכות, רק לפני שבועיים או מהרגע שהבאתם אותה?
אני מציעה לך לשמור על מרחק פיזי בזמן הקרוב, תנסי לזכות באמונה מחדש. תוכי דררה הוא ממשפחת האסייאתים, וזו משפחה שידועה
כ"הפכפכה" או לא-מומלצת כהאכלת יד כי התוכי יכול לאבד החתמה דיי מהר אם אין יחס מתאים מצד המגדל.
תדברי אליה הרבה, בקול רך, כמו לילד קטן. תציעי לה צ'ופרים שהיא אוהבת (שקד\אגוז\גרעין חמניה - טבעי בלבד, לא קלוי\מומלח)
את יכולה לתרגל איתה לבוא לנקודה מסויימת בכלוב במטרה לקבל צ'ופר, כלומר כשהיא בכלוב את מחזיקה צ'ופר מחוץ לכלוב ליד הסורגים
כדי שהיא תוכל להגיע לצ'ופר.
לאחר מספר ימים של תרגול ודיבור, כשהיא מחוץ לכלוב\על הכלוב תנסי לתת צ'ופר עם יד אחת ואת היד השנייה לשים בין הצ'ופר לבינה,
כך שהיא תאלץ לעלות על היד כדי לקבל צ'ופר. כשהיא עולה תתני צ'ופר ותגידי "כל הכבוד"
אל תנסי ללטף או לגעת בה אם היא לא מאפשרת לך.. תחזירי אותה לכלוב ושוב תתרגלי עלייה ליד במטרה לקבל צ'ופר.
אני מצרפת לך שני קישורים ממליצה לקרוא:
התנהגות תוכים ואילוף
שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם
קודם כל כמו שנאמר כבר - לא מענישים תוכי, לא במכות, לא בצעקות, לא בשום צורה אלימה. לא להחשיך כלוב, לא לטלטל,לא להתיז מים
כל אלו גורמים רק להתדרדרות המצב ביניכם, וזו התעללות בתוכי מעל הכל.
מתי היא התחילה עם הנשיכות, רק לפני שבועיים או מהרגע שהבאתם אותה?
אני מציעה לך לשמור על מרחק פיזי בזמן הקרוב, תנסי לזכות באמונה מחדש. תוכי דררה הוא ממשפחת האסייאתים, וזו משפחה שידועה
כ"הפכפכה" או לא-מומלצת כהאכלת יד כי התוכי יכול לאבד החתמה דיי מהר אם אין יחס מתאים מצד המגדל.
תדברי אליה הרבה, בקול רך, כמו לילד קטן. תציעי לה צ'ופרים שהיא אוהבת (שקד\אגוז\גרעין חמניה - טבעי בלבד, לא קלוי\מומלח)
את יכולה לתרגל איתה לבוא לנקודה מסויימת בכלוב במטרה לקבל צ'ופר, כלומר כשהיא בכלוב את מחזיקה צ'ופר מחוץ לכלוב ליד הסורגים
כדי שהיא תוכל להגיע לצ'ופר.
לאחר מספר ימים של תרגול ודיבור, כשהיא מחוץ לכלוב\על הכלוב תנסי לתת צ'ופר עם יד אחת ואת היד השנייה לשים בין הצ'ופר לבינה,
כך שהיא תאלץ לעלות על היד כדי לקבל צ'ופר. כשהיא עולה תתני צ'ופר ותגידי "כל הכבוד"
אל תנסי ללטף או לגעת בה אם היא לא מאפשרת לך.. תחזירי אותה לכלוב ושוב תתרגלי עלייה ליד במטרה לקבל צ'ופר.
אני מצרפת לך שני קישורים ממליצה לקרוא:
התנהגות תוכים ואילוף
שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם