ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
שלום לכולם.
זה כבר כמה פעמים שאני שומע שמגדלים נותנים שום לתוכים שלהם.
מה התועלת? ראיתי פה באתר באיזה מאמר שרשום שאסור שום ועד עכשיו הייתי משוכנע שזה רק משפיע לרעה אבל אחרי ששמעתי מכמה מגדלים שהם נותנים לתוכים שום אז באמת אולי שום עוזר במשהו? שמעתי שנותנים בם במים וגם לבד.
אז מה החסרונות ומה היתרונות? בבקשה לענות רק מי שבאמת יודע.
אני יודע שאסור לתת אותן קראתי גם את המאמר פה באתר נדמה לי ששירלי הכינה אותו מה אסור ומה מותר ועד היום לא נתתי לאחד מהתוכים שלי בצל או שום או כל דבר שרשום כאסור במאמר. פשוט שמעתי מהרבה אנשים שהם נותנים פעם במים פעם לבד וזה עוזר בניקיון פנימי.
למה לקחת סיכונים מיותרים לא פעם ולא פעמים הרבה מגדלים הטעו
חברים מהאתר אולי בתמימות או חוסר ידע...
עם אתה נותן תערובת עשירה,השריה, פרות וירקות, מזון ביצים, סבידה...
מיותר ״לנסות ״ .
שלומי אני אף פעם לא נתתי לתוכים שום וגם באתרים אחרים מי ששאל אמרתי לו שאסור אבל רק אתמול שמעתי 2 מגדלים שאמרו שמותר ומומלץ ושמעתי גם בעבר אז רק רציתי לוודא וכמובן שאני לא עושה ניסויים על בעלי החיים שלי גם כי אני לא רציתי שיעשו עליי ניסויים וגם כי יש לא מעט פירות וירקות שאפשר לתת. התוכים שלי מקבלים תערובת קוקטיילים כופתיות כמעט כל יום תערובת השרייה ו3 פעמים בשבוע ירקות וסבידה קבוע בכלוב כמקור סידן וויטמינים גם בכלוב ורוב התוכים אצלי סיימו החלפת נוצות נשארו כמה שעדיין בתהליך.
טוב שאתה מברר, לפעמים מגדלים מטעים (במודע או שלא) וחבל לקחת סיכונים
גם אני שמעתי פניני חוכמה ממגדל "את יודעת איך מכינים מזון ביצים? עוגת דבש וביצה מעוכה"
ו"שנים אני נותן לתוכי במבה והוא בסדר" וכל מיני כאלו..
צריך להבין משהו לגביי תזונה - הנזק לרוב לא מיידי (אלא אם המזון רעיל קטלני), הנזק מצטבר ויתגלה בשלב מאוחר מדי
דוגמא אחרונה שמישהו הביא במבה לקוקטיילים והגוזלים שהם האכילו מתו - אם גוזל מת מבמבה, תחשבו איזה נזק נגרם לתוכי בוגר
שמקבל "פעם ב".. ובשביל מה? סתם הצטברות מלחים ושאר מזיקים בגוף שלו.
לא צריך שום ולא בצל, לתת תזונה נכונה ומאוזנת לתוכי, לתת מזון טרי ולא מעופש\רקוב, לתת צ'ופר טבעי, לדאוג לניקיון
וזהו, לא צריך יותר מזה..