ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מזון מועשר מה הכוונה בכך ?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Lansvacer
ביצה
ביצה

מזון מועשר מה הכוונה בכך ?

שליחה על ידי Lansvacer »

מה הכוונה כשאומרים מזון מועשר לתוכים במקרה זה קוקוטיילים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מזון מועשר מה הכוונה בכך ?

שליחה על ידי eli_lea »

התזונה של התוכים שלי בנויה אחרת מאחר והיא מבוססת על כופתיות. גם אתה יכול להעביר את התוכים לכופתיות אבל לא בשלב זה, כרגע התוכים שלך רגישים לכל שינוי ואסור לגרום להם ללחצים מיותרים במיוחד בנושא התזונה.

אני יצאתי מתוך נקודת הנחה שהתוכים שלך ניזונים מתערובות אז תתקן אותי אם אני טועה.

כשאני מדבר על תזונה טובה אני מדבר על תערובת זרעים עשירה, אתה יכול לראות בקישור למטה תערובת זרעים מותאמת לקוקטייל שרשימת הזרעים המופיעה בה זו הכמות המינימלית של הזרעים הנחוצים , במקביל התכרובת מכילה מיני כופתיות בעיקר כופתיות ירק.
לידע כללי תערובת בלעדית שתיוצר עבורנו על פי מינון שקבענו ותכלול גם כופתיות תעזור למגדלים להרגיל את התוכים בהדרגה לכופתיות מבלי
שיצטרכו בשלב ראשוני לרכוש כמות גדולה של כופתיות . זה גם תוסף שיכול לתת מענה לחוסרים שיש לתוכים כתוצאה מהתבססות על תערובות זרעים.

כשהתוכי ניזון מתערובת זרעים ההמלצה היא שמנה היומית תחולק באופן הבא:
שליש תערובת זרעים, שליש ירק ופרי כאשר הדגש הוא על הירק ופחות על הפירות, שליש תערובת השרייה כאשר ההמלצה שלי היא להנביט את ההשרייה. בנוסף על גבי ההשרייה לפזר מזון ביצים (ממליץ על מזון ביצים של בנלוקס) . תוספת סידן קבועה בכלוב בצורת סבידה (עדיף) או אבן גיר .
אפשר להשתמש בקליפות ביצים ליצירת אבקת סידן.

הבעייה העיקרית בתפריטים כאלה שאי אפשר להכריח את התוכי לאכול את מה ששמים החל מתערובות הזרעים וכלה בירקות. לעומת זאת כשהתוכי אוכל כופתיות הוא בעצם האכילה מכניס לגוף את כל אבות המזון שנדרשים לו כאשר התוספות המגוונות באות להשלים מצד אחד ומצד שני לגרום לו לעניין לתעסוקה ולתחושה טובה של מגוון מזונות.

תערובת זרעים
http://www.tukinfo.com/tukishops/%D7%AA ... D7%92.html
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”