ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

לקחת את הקוקטייל לשישי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

saharlevi
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

לקחת את הקוקטייל לשישי

שליחה על ידי saharlevi »

חח איזה כותרת
ככה,מחר אני הולך לעשות אצל דודה שלי שישי,רציתי לדעת,האם אני יכול לקחת את הקוקטייל שלי אלייה,יהיו 15 אנשים בערך,היא לא תבהל,תלחץ,או להפך זה טוב שתחשף לעוד אנשים..?
המשפחה שלי מאוד רוצים לראות אותה,אמורה להיות בעיה?..
תודה!
תמונה
סמל אישי של משתמש
shayh
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון וכל הארץ
שם פרטי:: שי

Re: לקחת את הקוקטייל לשישי

שליחה על ידי shayh »

לדעתי עדיף שלא
תשאיר אותה באזור שלה היכן שהיא מרגישה טוב , ולא חוששת,
תמונה

מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם יש חשש שהיא תיכנס ללחץ והאופי שלה של תוכי מפוחד מקירבה של אנשים זרים אני בדעה של שי, בכלל אני לא מתלהב מהרעיון לנייד את התוכי ממקום למקום במיוחד כאשר זה למטרת תצוגה. תוכי בהחלט יכול להילחץ מזה בצורה קשה.
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

תראה,קשה להגדיר את זה למטרת "תצוגה",זה לא שכולם הולכים לעמוד מסביבה ולהסתכל כמה היא יפה,נשחק איתה,נוציא אותה,נדבר איתה,יהיו רגעים שיהיו מסביבה הרבה אנשים והיו רגעים שלא,סך הכול ממליצים הרבה שהתוכי יחשף לכמה שיותר אנשים,אז מדוע פה זה נשלל?...
תודה לשניכם
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ההמלצה לחשוף את התוכי לכמה שיותר אנשים היא נכונה אבל צריכה להיות הדרגתית ולא פתאומית, כאן אתה גם מעביר את התוכי למקום לא מוכר וגם יהיו סביבו הרבה בני אדם שיתעניינו בו בבת אחת. אנשים זרים יביטו בו באופן ישיר ויתקרבו אליו ישמיעו קולות שלתוכי עצמו ישמעו מאיימים .
תוכי (גם מוחתם) יכול לפרש את המצב כאיום על חייו ולהכנס לסטרס מהמצב.
אם תיקח את התוכי תשים אותו בחצי שעה הראשונה שיתאקלם קצת אפילו בחדר צדדי ובכל פעם תיגש עם שניים שלושה אנשים מבלי לצעוק ולעשות תנועות חדות ומפחידות יתכן שהוא יעבור את המפגש בצורה טובה.
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

אז מה אתה אומר לקחת או לא..?
סך הכול אני מאמין שרע זה לא יכול לעשות,לרוב הוא יהיה איתי,אסביר למשפחה את התהליך,ותאמין לי שיקבלו אותו בהמון אהבה,כולם מצפים לקראתו...
אז סך הכול כן,אבל הכול בהדרגה אתה אומר..?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני אישית לא בעד להוציא את התוכי אבל להרבה יש צורך לעשות זאת. אם עושים זאת מתפקידך לשמור שהתוכי יחוש מוגן ולא מאויים.
הרבה אנשים מתום לב ומחוסר ידע ניגשים לתוכי כאל צעצוע וזה כולל הכנסת ידיים קירבה יתרה לכלוב דיבור בטונים גבוהים ועוד.
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

אתה יודע מה אני באמת יחשוב פעמיים,בכל זאת לא תמיד יהיה נעים להגיד לאחד אחד,תשמע אל תעשה כך וכך,זה מזיק לו,לא לא לא אל תיגע ככה,לא לא זה אסור,לאלא עכשיו שירגע 5 דקות...נחשוב על זה...
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

צריך לחשוב על טובת התוכי, הוא לא יכול להגן על עצמו ואתה כמגדל צריך לדאו לו לכל צרכיו ולהגן עלו במקרים שעלולים להתפרש אצלנו כאויום ומפחידים, תחשוב שאין לתוכי על מי לסמוך רק עליך.
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

ברור ברור ברור,אלי אני מסכים איתך כל מילה,זה מה שאמרתי,אני אישית ירגיש רע עם עצמי אם אני יגיע למצב כזה שהתוכי מרגיש מאויים ולי לא נעים להעיר למשפחה,אני ירגיש שאני "מפקיר" אותו,תודה רבה לך שהערת לי על זה,לא הייתי חושב על זה כך...ממש תודה,אני אשקול שוב...
אולי ככה מדעה אישית שלך או של משתמש אחר שירצה להגיב ולעזור,אתה בעצמך עשית את זה,העברת את אחד התוכים איתך לארוחת שישי\חג או כל דבר אחר..?איך המעבר,איך התוכי הרגיש.?
...

לי אישית הבעיה היחידה תהיה שלא יהיה לי נעים להעיר למשפחה כל פעם....
אני כבר אחשוב על משהו וכמובן,כל תגובה שלי צריכה להיות תגובה אשר מה שמסתתר מאוחריה זה חשיבה על טובת התוכי ב-ל-ב-ד
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”