ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גוזלים של תוכונים,מספר שאלות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה

גוזלים של תוכונים,מספר שאלות

שליחה על ידי ninka »

היום בזמן שהנקבה אכלה,הצצתי וראיתי שכול ה5 חיים, טפו טפו,הם בריאאים.אין פיסוק,אחד ששמתי לב אליו הוא בנוני יחסית מבין ה5. והוא עומד כזה. והוא נראה כ"כ בריא,זאת אומרת שאין זכר לפיסוקים אצל אפאחד מהם,ואני כ"כ גאה !!!!!

אבל ראיתי שאחד הוא טיפה עולה על האחר,וזה ששהאחר טיפה עליו,מנסה לזוז,גם שזה שמעליו ניסה לזוז. לא יודעת עם הם הצליחו,זה בעייתי שהם ככה אחד על השני?

עכשיו יש בנהם גם הפרשי ימים,ורואים תגדול ואת זה שאחריו, הם לא מפריעים להאכלה של הקטנים?

עם אני רוצה להחתים אחד. איך אני עושה את זה? הכוונה לא לאיך להחתים.
אלה ,אני לוקחת תהכי גדול כשיתחיל לו ניצוי כמעט מלא.. ומתחילה להאכיל.

אבל רציתי לעשות את זה ולהחזיר לתא ההטלה.. אבל ה4 הנותרים נישארים שם. אז מה עושים? או שפשוט עם אני קונה כלוב חדש,אז להעביר תתא ההטלה אליו והם כבר יצאו לחדש? אבל עם האחד הזה שיהיה בגמילה אצלי,באיזה גיל שמים אותו בכלוב משלו?

ומתי צריך לקחת אותם מהכלוב של ההורים? (שלא יפריעו להורים מצורה כולשהיא)
מתי נכון למסור\למכור אותם? באיזה גיל?

וזהו,אחרי הסבב הזה כנראה שאני יעיף תתא.. היא עוד לא גידלה אותם וכבר מזדווגת,אבל עם כול הכבוד לה,אין לי מקום לילדים שלה :)))
סמל אישי של משתמש
shayh
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון וכל הארץ
שם פרטי:: שי

Re: גוזלים של תוכונים,מספר שאלות

שליחה על ידי shayh »

יופי מזל טוב
ההורים יודעים איך לטפל ולדאוג לגוזלים אז אין לך מה לדאוג, בקשר להפרשי גיל וגודל של הגוזלים,
זה טבעי ובסדר שיש הפרש בגיל ובגודל גם בטבע יש הפרשים,לפעמים לצערנו הגוזל\ים החלשים והקטנים לא מחזיקים מעמד ומתים,
זו הדרך של הטבע החזקים חיים,
בקשר להחתמה, אין בעיה להוציא גוזל אחד ולא להחזיר, ההורים יטפלו בשאר,
אך אסור להוציא את תא ההטלה לפני שכל הגוזלים עוזבים את התא
ואפשר להפריד את הצעירים מההורים ברגע שרואים שהם עפים לבד וללא בעיה ואוכלים לבד וללא בעיות אז אפשר להפריד,
זה בערך 10 ימים שבועיים מרגע שהגוזל עוזב את התא
בהצלחה
תמונה

מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

לא הבנתי, את רוצה להחתים אחד - להוציא אותו מהתא כדי להאכיל ולהחזיר אותו לתא? לא מחזירים לתא כשמתחילים האכלה, צריך להפריד
אותו לכלוב משלו ולדאוג שתהיה שם טמפרטורה נעימה שלא יהיה לו קר.

כדאי להוציא אותו בגיל שלושה שבועות ולא מאוחר יותר כי בגיל חודש בערך הם כבר נגמלים בד"כ..
תקחי בחשבון שבגיל כזה יהיה קשה בהתחלה להאכיל כי הוא יחסית בוגר ורגיל לקבל אוכל מההורים.
קראת את המדריך להחתמת גוזל? - המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים

הגוזלים לא מפריעים להורים, לדעתי כשההורים יפסיקו להאכיל תפרידי אותם.. כי גם אחרי שהם יוצאים מהתא ההורים ממשיכים להאכיל
לתקופה קצרה.
אחרי שכל הגוזלים יוצאים אפשר להוציא את התא
בהצלחה תמונה
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

לא,לא רציתי לקחת ולהחזיר לתא..

אני רוצה לקחת בגיל יחסית מאוחר,בשביל שאני לא אדאג עם קר לו או חם לו,אלה הוא יוכל להיסתדר עם המזג אוויר לבד..וחשבתי לשים אותו בתא לבד .. ולא בקופסא וסורגים כאלה כמו שנראה לי ראיתי אצלך.. גם כי יש לי חתול , וגם כי אני לא יודעת איך מכינים כזה..
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תמונהאין אצלי קופסא וסורגים..

בגיל 3 שבועות הוא עם ניצוי כמעט מלא, והוא יכול להיות בטמפרטורת החדר.. אבל צריך לבדוק מה הטמפרטורה בלילה שלא יהיה לו קר מדי
אצלנו למשל הטמפרטורה בלילה צונחת וממש קר..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

התכוונת לקופסה עם רשת למטה כדי שתהיה הפרדה מהלשלשת אני מבין כמו בתמונות הבאות:
Re: מה אני מגדל/גידלתי
את יכולה לקחת את התוכון בגיל שלושה שבועות ולשים אותו בקופסה עם מצע נסורת למטה במקום רשת ולשים את הקופסה בתוך כלוב סגור להגנה מפני החתול.
על הכלוב אפשר לשים מגבת או משהו בסיגנון להגנה מרוח.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

כן לזה היתכוונתי..

בפ"ת בלילה ובכלל חם נורא..

וואייי!!!!!!!!!!

אהבתי תרעין שלך! אני באמת אשים בקוספאת גלידה נסורת עם הגוזל.. ואשים בכלוב החדש שאני אקנה..

תגידו בגיל 3 שבועות עם אני אקח,האכלה כול כמה שעות?

כשתהאכלה הראשונה אני מעדייפה לעשות ב7 בבוקר..

ואיזה באסה שאי אפשר לדעת זכר או נקבה מגיל קטן,אומנם אוהבת את כולם,אבל בהחלט מעדייפה זכר :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בגיל 3 שבועות 3-4 ארוחות ביום תלוי בריקון הזפק. אם תצטרכי להאכיל 4 ארוחות זה יהיה למשך מספר ימים לכל היותר.

או 7:00-15:00-23:00
או 7:00-12:30-18:00-23:30
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אבל אני קמה ב7 בבוקר..

ומסיימת תלימודים ב15:00.. ואז אני בבית רק ב 16:00..

זה אומרת שאפשר האכלה ראשונה ב6 בבוקר,השניה ב4 בצהורים,והאחרונה ב12?אבל אז יוצא שה12 לא מסתדר כי אני מנסה ללכת מוקדם כמה שיותר לישון.. יש עוד אופציות או שזאת היחידה?
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

קמתי בבוקר וראיתי מלא נמלים על התא.. ופתחתי אותו,וכול הגוזלים מתים ומלא נמלות..עכשיו גם האימא לא פותחת עין אחת,ויש לה ליד המקור בצד על הנוצות דם.. היא פראית,מה אפשר לעשות?????????????? אני רוצה לטפל בה,ןלתת אותם למגדלים שידעו לטפל בתוכים וגוזלים,לא יכולה יותר.. מתאים לי תוכי אחד וזהו. וואי איזה מראה קשה זה היה.. :(
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”