ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
כמה זמן התוכון יהיה בהריון ואחרי כמה זמן הביצה תבקע?
מנהל: מפקחים
כמה זמן התוכון יהיה בהריון ואחרי כמה זמן הביצה תבקע?
שלום.
רציתי לדעת כמה זמן התוכון יהיה בהריון ואחרי כמה זמן הביצה תבקע?
תודה רבה.
רציתי לדעת כמה זמן התוכון יהיה בהריון ואחרי כמה זמן הביצה תבקע?
תודה רבה.
Re: כמה זמן התוכון יהיה בהריון ואחרי כמה זמן הביצה תבקע?
תוכי לא נכנס להריון
תוכי יש ביצים במידה והביצה מופרת והכל בסדר יבקע מהביצה גוזל לאחר 20 ימי דגירה בערך,
תוכי יש ביצים במידה והביצה מופרת והכל בסדר יבקע מהביצה גוזל לאחר 20 ימי דגירה בערך,
מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
אתה יכול לקרוא על התהליך בקישור הבא:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%94.html
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%94.html
המאמר נורא מסובך,תוך כמה זמן אמורים להיות ביצים? אין הריון..? אין זמן שהביצים מתפתחות בבטן?
תודה.
תודה.
אין הריון , הריון קיים אצל בעלי חיים שהעובר מתפתח אצלם בבטן ולא בבעלי כנף.
הריון מתפתח רק אם יש הפרייה שנקלטה וכתוצאה מכך מתפתח עובר, אצל בעלי כנף תהליך היווצרות הביצים אינו תלוי בהפרייה, כלומר גם אם אין זכר או אם הזכר לא הפרה את הנקבה עדיין התוכי או התרנגולת יכולים להטיל ביצה שאינה מופרית.
הטלה של ביצים מותנית במספר גורמים וביניהם בגרות מינית, תנאי מחייה, אורך יום ומזג אויר כאשר כל הנתונים משפיעים הורמונלית על הנקבה ודוחפים לתהליך היווצרות הביצה.
כשהביצה מתחילה את התהליך של ההיווצרות לוקח לה כ 24 שעות עד ליציאה כאשר כמו שהסברתי אין קשר לזיווג והפרייה של הזכר.
בדרך כלל הזוג יזדווג מספר ימים לפני הטלת הביצה הראשונה מספר פעמים ביום, עדיין יכול להיות מצב שהביצה אינה מופרית ולא יתפתח עובר.
הריון מתפתח רק אם יש הפרייה שנקלטה וכתוצאה מכך מתפתח עובר, אצל בעלי כנף תהליך היווצרות הביצים אינו תלוי בהפרייה, כלומר גם אם אין זכר או אם הזכר לא הפרה את הנקבה עדיין התוכי או התרנגולת יכולים להטיל ביצה שאינה מופרית.
הטלה של ביצים מותנית במספר גורמים וביניהם בגרות מינית, תנאי מחייה, אורך יום ומזג אויר כאשר כל הנתונים משפיעים הורמונלית על הנקבה ודוחפים לתהליך היווצרות הביצה.
כשהביצה מתחילה את התהליך של ההיווצרות לוקח לה כ 24 שעות עד ליציאה כאשר כמו שהסברתי אין קשר לזיווג והפרייה של הזכר.
בדרך כלל הזוג יזדווג מספר ימים לפני הטלת הביצה הראשונה מספר פעמים ביום, עדיין יכול להיות מצב שהביצה אינה מופרית ולא יתפתח עובר.
אז למה צריך זכר אם הנקרה יכולה להטיל גם בלעדיו?
בכל מקרה,מה אני צריך לתת לתוכונים בשביל שהביצים יספקו לי גוזלים?
תודה.
בכל מקרה,מה אני צריך לתת לתוכונים בשביל שהביצים יספקו לי גוזלים?
תודה.
הנקבה תטיל ביצה בלעדי הזכר אך הביצה לא תהיה מופרית , הזכר מעביר זרע לנקבה והזרע נקלט בתהליך התהוות הביצה ולאחר מכן הביצה נסגרת עם הקליפה, אם זרע לא נקלט ומתווסף לביצה מהביצה לא יתפתח גוזל, עדיין הנקבה תטיל אך ביצים שאינן מופרוטת ולא יתפתח מהן גוזל.
לכן כדי לקבל ביצה שממנה יבקעו גוזלים אתה זקוק לזכר שיפרה את הנקבה.
כדי שלאם יהיה מספיק אנרגייה וכדי שתוכן הביצה יהיה בעל מרכיבים שיאפשרו לגוזל לגדול ולהתפתח יש צורך להעשיר את מזונה בצורה שתקבל את כל אבות המזון הנדרשים.
לכן כדי לקבל ביצה שממנה יבקעו גוזלים אתה זקוק לזכר שיפרה את הנקבה.
כדי שלאם יהיה מספיק אנרגייה וכדי שתוכן הביצה יהיה בעל מרכיבים שיאפשרו לגוזל לגדול ולהתפתח יש צורך להעשיר את מזונה בצורה שתקבל את כל אבות המזון הנדרשים.
אוקיי. איזה אוכל אני צריך לקנות?
תודה.
תודה.
עדיף שתרשום מה התוכים אוכלים ביום יום ולפי זה נוכל לייעץ מה להוסיף/לשנות.
עוד לא הבאתי אותם,זה ההכנות לפני.