ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בחירת תוכי מתאים לשילוב בטיפולים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

אורן ה
ביצה
ביצה

בחירת תוכי מתאים לשילוב בטיפולים

שליחה על ידי אורן ה »

בוקר אור,

בשנה האחרונה התחלתי להתעניין בתוכים,

בגדול, אני מעוניין בתוכי צבעוני, לא גדול מדי, לא רועש ולא קנאי(הבנתי שסנגלים הם קצת קשים בקטע הזה) היות ואני מקווה לשלב אותם בטיפולים.

הלורי מאוד מצאו חן בעיניי ואני מודע לבעיה הגדולה והראשית שלהם- הלשלשת(צואה).

רציתי לשאול אתכם כיצד אתם מתמודדים עם הסוגייה והאם ישנן דרכים להקל על הבעיה מבלי לפגוע באיכות חייו של התוכי(הבנתי שקיימות כופתאות אך הערך התזונתי שלהן נמוך ביחס לדייסה לה הם זקוקים).

אשמח לתגובות וחוות דעת.
[title][/title]
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גידול לורי

שליחה על ידי eli_lea »

איך הבנת שסנגלים קשים בקטע הזה? סנגלים נחשבים לשקטים יותר מרוב סוגי הלורים ופחות תזזיתים אם כי עדיין פעילים מה שיכול לתת יתרון כאשר התוכי אמור להשתלב בתוכנית טיפולית. סנגל שמוחתם היטב יכול להיות תוכי מדהים ואפילו עם כושר דיבור וחיקוי.
בעיקרון מה שחשוב זה שהתוכי שתבחר יהיה מוחתם בצורה טובה ואת ההמשך תצטרך לעשות אתה, הבאתו במגע עם כמה שיותר בני אדם ולהרגילו לתנאים שבהם הוא יצטרך לפעול וללוות אותך.
אורן ה
ביצה
ביצה

Re: בחירת תוכי מתאים לשילוב בטיפולים

שליחה על ידי אורן ה »

הבנתי ממספר מגדלים מכרים וממעט הסתכלות בפורומים בחו"ל שלסנגלים ישנה נטייה "לבחור בן אדם" ולפעמים יהיו מעט קנאים\תוקפניים כלפי אחרים.
זה אולי יכול לקרות עם כול תוכי אם ההחתמה לא ממש טובה וכו', הבנתי ששם הנטייה קצת יותר נפוצה... בכול מקרה ברור שזה לא חד חד ערכי וזה לא הדגש כרגע.
הלורים יותר מוצאים חן בעיניי כרגע... כמובן שהכול יכול להשתנות.
SayZoR
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי SayZoR »

איזה שטיות "לבחור בן אדם אחד" זה תירוץ של מגדלים,בשביל לדחוף לאנשים תוכי שהוא האכלת יד לשעבר!
כאשר התוכי עובר החתמה ראויה,ויקבל יחס שווה וטוב מבני המשפחה,אתה תבין איזה שטיות אנשים "האכילו" אותך.
בהצלחה
"אהבה אמיתית לכאב נולדה"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נוטים להדביק לאפריקאים ובמיוחד לג'אקו תדמית של "תוכי של בן אדם אחד" כמובן שאין בזה מאומה, תוכי שכל בני הבית יהיו שותפים לגידולו ויעריפו עליו אהבה ויחס יתחבר לכולם. מסרתי לא מעט תוכים לבתים כאלה והתוצאות מדברות בעד עצמן, אפשר להגיד שכמעט הכל תלוי בגישה לתוכי.
דוגמא אחת מיני רבות לתוכי שאינו של בן אחד:
ג'אקו מול ילד בן שנתיים
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אם הבנתי נכון השאלה שלך היא איך להתמודד עם הלשלשת של הלורי? מה הבעיה שמדאיגה אותך, שהיא נוזלית או שהיא עלולה ללכלך
מטופלים?
כי כל תוכי מלשלש בערך כל עשרים דקות-חצי שעה.. וגם תוכים שאינם ממשפחת הלורי שיאכלו ירק או פרי יוציאו לשלשת נוזלית..

לא יודעת לגביי שוני בערך תזונתי, אבל היו מקרים שהכופתיות גרמו לשינוי צבע נוצות.. אם הכופתיות גורמות לתופעות לוואי כאלו רצוי
להפסיק ולתת רק דייסה ופירות.
גם אם הכופתיות לא משפיעות אני חושבת שלורי צריך לאכול, כמו בטבע, נקטר פירות ומזון נוזלי בעיקר.

יש פיתרון לבעיית לשלשת שלא ישפיע על התזונה, והוא לאלף את התוכי ללשלש במקום אחד או ללשלש בפקודה.
פשוט צריך להיות עירני לזמן כי כמו שכתבתי תוכים מלשלשים הרבה במהלך היום, וכשהתוכי לומד ללשלש בפקודה פשוט שמים אותו על
הכלוב שלו כל כמה זמן (צריך לתזמן בהתחלה ולראות כל כמה זמן הוא מלשלש ולפי זה לדעת מתי לקחת אותו לכלוב) ואומרים את
הפקודה ככה הוא עושה את הצרכים בכלוב שלו ולא מלכלך אותך או את המטופלים

כתבת "אותם" אני מניחה שאתה רוצה מספר תוכים מאותו סוג? אם כן לדעתי כדאי לגדל קוקטיילים, הם חברותיים, יסתדרו יחד ועם זאת
לא יאבדו החתמה אם יהיו באותו כלוב. הם יחסית שקטים (זכרים בוגרים שורקים במהלך היום) הם בינוניים לא גדולים מדי..
באופן כללי קוקטיילים/תוכים ממשפחת האפריקאים (סנגל/מאייר/רד בליד וכד')/פיונוס ראש כחול.. הם בינוניים ושקטים יחסית

קח בחשבון שצריך כלוב מרווח - ככל שהתוכי יותר גדול תצטרך לקנות כלוב גדול יותר, וצריך צעצועים שמתאימים לתוכי, שתהיה לו
תעסוקה בזמן שהוא לא עוזר בטיפול.. והוא צריך יחס גם ממך

בהצלחה תמונה
אורן ה
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אורן ה »

הבנתי שיש חליפות טיסה... אבדוק אותן כפיתרון עבור זמני טיפול.
בכול מקרה אם ארכוש, ארכוש גוזל מוחתם האכלת יד מחוות גידול בעלת מוניטין... אני לא מחפש יד 2 או סתם קפץ לי ג'וק לראש... אני עדיין בשלבי בדיקה ומעדיף לדעת את כול מה שיש לדעת כדי שלא להגיע למצב שאני מתנסה על חשבון התוכי ואז סתם מחפש למכור אותו.
ולא, לא מתכוון לגדל יותר מתוכי אחד :) אחד יספיק... יש בעל חיים אחר שיש לי קבוצות ממנו :)
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

חליפת טיסה תתאים אם מרגילים את התוכי מגיל צעיר. אל תשכח שצריך להחליף לו פדים ולא לחכות שיתמלא וילכלך את הנוצות שלו
לדעתי זה גורר יותר מדי התעסקות, ועדיף פשוט לאלף אותו.. החלטה שלך
ללורי חליפת טיסה לא תתאים לדעתי, אבל תחכה לעוד תגובות

יש חוות שמגדלות תוכים בתנאים לא אופטימליים, והם לרוב לא משקיעים יחס בהחתמה, אלא רק מאכילים וזהו
החתמה היא לא רק לספק מזון לגוזל, אלא גם להרגיל אותו למגע, לקירבה, לספק לו תחושת ביטחון שיתן אמון בבני אדם..
בקיצור חשוב לדעת ממי קונים, אל תסתמך על שמות מוכרים..
גם אם תבחר לקנות מחווה וגם אם תבחר לקנות ממגדל - תבדוק את היחס של התוכי למגדל, את היחס של התוכי אליך, כמה הוא חברותי,
תבדוק מראה חיצוני שהכל תקין, תבדוק מה התזונה שלו, האם הסביבה נקייה או מטונפת.. חשוב מאוד לשים לב לדברים האלה

בהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

חליפת הטיסה עצמה יכולה להוות פיתרון יעיל אך לא תמיד זה עובד מאחר ולתוכים מאוד קשה להסתגל אליה, ההסתגלות וההרגלה צריכה להיעשות בגיל צעיר מאוד עוד אצל המאכיל. לרוב נתקלים בהתנגדות מאסיבית בשלבים של אחר ההחתמה. כדאי לדאוג שההרגלה תיעשה בשלב מוקדם.
לגבי החוות ..שירלי סיכמה זאת היטב.
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

מזה אומר בשילוב עם טיפול ?
אתה מתכוון לטיפול עם ילדים ?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”