ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הקוקטיילים הגיעו! + שאלות על תזונה, הרגלה וציוד נלווה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
klipso
ביצה
ביצה

הקוקטיילים הגיעו! + שאלות על תזונה, הרגלה וציוד נלווה

שליחה על ידי klipso »

בס"ד

אהלן כולם, ברוך השם בשעה טובה קניתי את התוכים (בקרוב תמונה) זוג קוקטיילים מהמם!!! זכר לטינו או אלבינו (כולו לבן, אבל לבן צהבהב זוהר כזה) מושלם במיוחד, הנקבה פנינה שניהם גדולים יפים בריאים, הנקבה כבר הטילה בעבר (לא הרבה) הזכר בן 4-5 חודשים בערך.. יש זמן חח.

בהתחלה רציתי להביא את הכלוב שהיה בתוכי שופס ב200 ש"ח אבל בסוף החלטתי שאין ברירה צריך משהו גדול, הבאתי כלוב ב700 (הוצאתי אותו מהמוכר ב300, איזה רשעות חח) ענק! כלוב ל2 ג'קואים בכיף, הכלוב עצמו האכלת יד יש פתח מלמעלה וכ' אז מטבעו הוא גדול..

ציוד נלווה (תגידו מה דעתכם, ואם חסר משהו)

1. 2 שקים של תערובת עשירה מאוד (!) כולל כופתיות פלפל חריף גרעינים וכ' וכ'
2. חבילת סבידה (2 יח')
3. כלוב
4. כלי נירוסטה נוסף (מלבד ה2 שבכלוב) למקלחת \ תוספת ביצים וכ'.
5. 3-4 אבני מינרלים
6. חבילת גרעיני חמניה של ג'אקו בתור צ'ופרים.. (הם מאוד קטנים ומתאימים לקוקטיילים)
7. חבילת שבבי עץ לצואה שלהם, סופג את השתן ומונע בקטריות.. שק גדול. (על זה גם אולי אני יוסיף עיתון..?)
8. צעצוע מובייל כזה יפה במיוחד (הם ישר עפו אליו).
9. בית הטלה גדול ומרווח + נסורת
10. ספריי נגד פשפשים.. (תמיד טוב שיהיה..)

הערות:

תוכים יפים במיוחד מדהימים, אני רגוע במיוחד מהכלוב הוא מאוד מאוד מרווח לשניהם, הכנתי אתמול ענף מעץ קלמנטינה רחצתי טוב טוב, אחר כך שוב עם סבון ואז שוב עם מים רותחים, הורדתי קוצים וכל מיני פינות חדות ונתתי לו לילה להתייבש, התוכים ישר תפסו עמדה ושייפו מקורים תמונה

אמממ בגדול... זה הכל, תמונות בקרוב!

רק כמה שאלות:

1. צריך לטחון להם קליפות ביצים למרות הסבידה? המוכר אמר שכן כדאי לערבב להם באוכל ..
2. "תערובת ביצים" זה בסכ"ה לרסק ביצים קשות עם הקליפה? ומתי לתת?
3. המיכלים של המזון והמים מאוד גדולים ומנירוסטה, כי זה כלוב לתוכים גדולים.. עכשיו זה כמות דיי גדולה ולוקח זמן לסיים את זה, האם אפשרי למלא מזון עד הסוף (כדי שיוכלו להגיע) ולהשאיר אותו עד שיגמר? הוא לא מאבד מהטריות או משהו כזה? לגבי המים אין לי בעיה אני יחליף כל יום יומיים..
4. את התערובת השריה לתת להם בנפרד או עם המזון שלהם? כי אני רוצה שיאכלו מהכל, כנ"ל לגבי התערובת ביצים ...
5. הכנתי היום בבוקר תערובת השריה ע"פ כל מיני מדריכים כאן ובגוגל.. לא היה לי הרבה חומרי גלם החלטתי להכין במפתיע, אז זרקתי כל מה שהיה בהישג יד: עדשים ירוקים, עדשים אדומים, חיטה, שעורה, שיבולת.
הכנסתי למים וב16:00 אני יחליף מים.

אז מה דעתכם על ההשריה היא מספקת? להוסיף עליה משהו? אני יכול להוסיף מהגרעיני חמניה שקניתי (הם קטנים ולא קלויים ובלי מלח כמובן)

לגבי ההתנהגות שלי לתוכים, אני מניח שכעט הם בטראומה רצינית כי בחנות שהוא הביא אותם הם ברחו וצרחו וכ'.. עכשיו הם יותר רגועים הנקבה על הענף הזכר דפק ארוחה עשה קקי ועכשיו הוא מנמנם.. (חמוד רצח!) אז בגדול אני רוצה שיתרגלו כמה שיותר מהר מבלי שיפחדו או משהו, ואני ישים להם את הקן הטלה עוד חודשיים ככה, אז חוץ מלעזוב אותם בשקט, מה אפשר לעשות שיתרגלו אלי?
מותר לשרוק להם מחוץ לכלוב ולהציע גרעינים עם היד? הם נרתעים מאוד כרגע מנגיעה בהם.......

תודה לכולם!!

עריכה:

אני מקריא לכם את הרכיבים של התערובת שקניתי (קניתי 2 קילו, וזה מיוחד לקוקטיילים ותוכונים) תגידו לי בבקשה מה דעתכם!
דוחן צהוב,דוחן לבן,דוחן אדום,בוריאה,גרעיני חמניה פסים,גרעיני חמניה לבנים,חריע,ניגר,שבולת שועל מקולפת,כוסמת,שבולת שועל,כופתיות בננה,ביסקווט..

עלה לי 30 ש"ח 1 קילו.

[title][/title]
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: הקוקטיילים הגיעו! + שאלות על תזונה, הרגלה וציוד נלווה

שליחה על ידי שירלי87 »

חבילת שבבי עץ הכוונה לנסורת? אם כן שמים רק בתא הטלה, אין צורך לשים במגירה בכלוב כי זה יתפזר.. מספיק לשים עיתון.

1. לא צריך, כי יש מקור סידן.

2. יש מזון ביצים, ויש ביצים קשות. מזון ביצים מפזרים מעל מזון לח. ביצה קשה מפוררים ומגישים בכלי נפרד.
ביצה אחת זה הרבה לשני תוכים, אז כשאתה מכין לך עדיף שתחתוך להם רבע ביצה או חצי ביצה קשה עם הקליפה,
תרסק עם מזלג ותגיש - עדיף לשים בכלי נפרד כי אחרי חצי שעה-שעה צריך לזרוק אחרת זה מתקלקל.

3. גם אצלי יש קערות גדולות ואני שמה להם שליש קערה ומחליפה כל יום.. אין צורך למלא עד הסוף כי ככה או ככה הם יכנסו לתוך הקערה
ואם היא מלאה אז הרבה מזון ישפך לריצפה.

4. זה טוב לבינתיים אבל מומלץ בהמשך שתהיה תערובת עשירה יותר.

לגבי ההתנהגות - לפי התאור שלך הם פרא ולא רגילים למגע, לכן אני מציעה שלא תנסה להרגיל אותם.
מותר לשרוק להם מחוץ לכלוב אבל להציע גרעינים עם היד זה מוקדם מדי. תתן להם שבוע-שבועיים להתאקלם
לאחר מכן אתה יכול לנסות להציע גרעינים, אבל רק מבעד לסורגים - בשום אופן לא להכניס ידיים לכלוב

לגביי התערובת, יש טובות יותר.. לא יודעת למה שמו שם ביסקוויט אבל ביסקוויטים לא מומלץ לתוכים.

בהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נשמע שאתה מסודר, תתחדש ובהצלחה.

תעלה תמונה כשתוכל תמונה
klipso
ביצה
ביצה

שליחה על ידי klipso »

תודה רבה שירלי,
1. זה לא נסורת זה שבבי עץ סופגים במיוחד לרצפות כלובים - http://reptiletools.de/shop/product_inf ... liter.html (אגב, זה יתאים גם לבית הטלה?)

3. והאוכל עצמו נשאר טרי?

ולהכניס להם לכלוב ירק / פרי ? שיהיה להם כיף למה בחנות הם ככל הנראה ניזונו מדוחן פשוט..

אגב שאלה חשובה ביותר - לתוכי הזכר מאחורי הראש יש קרחת קטנה, שאלתי את המוכר הוא אמר לי שהניצוי עדיין לא הסתיים (בן 4 חודשים) המוכר עצמו בחור אמין שאני מכיר, אבל בכל זאת מה דעתכם? אני מפחד שזה לא תלישה או משהו.. מצד שני איך לעזאזל הוא תלש שמה? (זה ממש מאחורה הקרבולת שלו, זה נקודתי וקטן..)
סמל אישי של משתמש
gili456
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: גילי

שליחה על ידי gili456 »

בהצלחה עם התוכים מחקים לתמונות של התוכים!!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

1.צריך לשמור שהתוכי לא יבוא במגע עם שבבי העץ, עדיף לשים עיתון ולא להשתמש בשבבי עץ דחוס, אם אתה יכול תחזיר לחנות ותחליף עם צעצוע או אוכל. בתא ההטלה תשים נסורת נקייה כמו שמוכרים לאוגרים.

3. האוכל נשמר טרי אם שומרים אותו סגור ובמקום קריר ויבש.
כדאי מאוד לתת לתוכים תוספת פרי וירק.

4.קרחת באיזור הקרבולת נפוצה אצל מוטציות שונות. תעלה תמונה של התוכי. אם תראה זקיקים קטנים סימן שעומדים לצמוח נוצות .
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

שליחה על ידי avihupilo »

גם לי יש קוקטייל לוטינו שיש לו קרחת מאחורי הקרבולת.
זה נפוץ אצל לוטינו.
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
klipso
ביצה
ביצה

שליחה על ידי klipso »

תודה רבה לכולם, לגבי הנסורת אי אפשר כבר להחזיר אבל הם רחוקים יש שכבה נמוכה ורשת מוגבהת, אני ישים גם עיתון
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”