ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מתן הנבטה \ כופתיות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
klipso
ביצה
ביצה

מתן הנבטה \ כופתיות

שליחה על ידי klipso »

שלום לכולם, בעוד כמה שעות התערובת הנבטה תהיה מוכנה, אפשרי לתת אותה בכלי נירוסטה נפרד? שמתי להם מזון ביצים ותפוח בכלי והם לא נגעו בו בכלל.. אולי כי זה היה מוקדם מדי? (משהו כמו שעה אחרי שהם הגיעו..)

אני רוצה שיתייחסו לצלחת בנתיים הם אוכלים רק מהמתקן של התערובת.. אני גם רוצה להוסיף להם בהנבטה ביצים אז אני מודאג שלא יאכלו ואז הכל יצטרך להזרק עקב הביצים..

1. אם אני מגיש הנבטה \ השרייה ללא ביצים אפשר להשאיר להם קבוע או שבשלב מסויים צריך לפנות?
2. זה בסדר לשים את הצלוחית בתחתית הכלוב?

3. בקרוב אני מזמין כופתיות מ'תוכישופס' אני מעדיף לערבב אותם עם התערובת הנוכחית, דלי פלסטיק נקי + 2 קג' תערובת עשירה + 2קג' כופתיות.

האם זה בסדר? אני מעדיף שיאכלו גם תערובת ולא רק כופתיות..

4. אמרו לי גם שאחרי חצי שעה בכלוב מתפתח בהנבטה 'חיידק מסוכן לתוכים', אכן כך?

5. לגבי הכנת הנבטה, השרייה כרגע יש לי מוכנה קראתי במאמר ב'תוכיפדיה' לשים על מגבת לחה וכ' ואחרי 20 ימים זה מוכן... אבל ראיתי סרטון נפלא של אלי ששם הם מכינים הנבטה ללא מגבת ותוך 14 שעות בלבד! אז מה הדרך הנכונה? תמונה

שאלה נוספת -
יש מזון ביצים מוכן שאפשר לקנות? אבל משהו משומר כמובן שלא מתקלקל אחרי חצי שעה..
אם כן, יש אפשרות להוסיף אותו לתערובת שאני מכין (ראו שאלה 3)? ואז אני יהיה רגוע שיש להם הכל בארוחה אחת ואני אצטרך לתת רק השרייה וירקות \ פירות.. (אם אפשרי להוסיף לתערובת גם השרייה מוכנה, אדרבה).

זהו סכ"ה תודה רבה על כל העזרה הנפלאה שלכם, קליפסותמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: מתן הנבטה \ כופתיות

שליחה על ידי שירלי87 »

אפשר לתת הנבטה בכלי נירוסטה נפרד

כן, הם לא נגעו במזון חדש כי הם בסביבה חדשה... הם כרגע יעדיפו להיצמד למזון המוכר, ולא לנסות מזון חדש.
תמשיך לשים מדי יום כמות קטנה (שלא ייזרק הרבה, כי חבל) ועם הזמן הם ינסו ויתרגלו לאכול.
תדע שזה עלול לקחת זמן, גם כי הם לא רגילים וגם כי הם בסביבה חדשה.. אבל חשוב שתתמיד.

1. מזון לח צריך לזרוק לאחר מספר שעות. עדיף אחרי שעתיים-שלוש.

2. מומלץ שלא... יש להם פחות גישה ויש יותר סיכוי שהם ילשלשו בפנים...
אבל תוכים אוהבים לאכול מהריצפה אז במשך הזמן הם יכולים להתרגל לאכול מהכלי גם אם הוא על הריצפה.

3. קודם כל מעולה שאתה קונה כופתיות, אבל אל תערבב עם תערובות. תשים בכלי נפרד, הם יגשו לשם ויאכלו עם הזמן.
אם תערבב כופתיות בתערובת יהיה לך קשה יותר להפריד את הקליפות מהקערה.. ואם תזרוק הכול אז הכופתיות מתבזבזות
חוץ מזה אם הכופתיות יהיו בתערובת הם יתעלמו מהן, ויעדיפו לאכול את הזרעים.
אצלי יש כופתיות קבוע בקערה נפרדת וכולם אוכלים ממנה. כולם התרגלו לבד, לא היה צריך "לשכנע" או לנסות להרגיל אותם
פשוט עם הזמן אחד התחיל והשאר הלכו אחריו.

4. לאחר מספר שעות במזון לח יתחילו להצטבר חיידקים, לכן עדיף לזרוק ולא להשאיר בכלוב.
לא יודעת אם יש חיידק ספציפי מסוכן, אבל עדיף להימנע מלהשאיר מזונות לחים בכלוב לזמן ממושך.

5. אין מאמר בלקסיקון על הנבטה... אולי התבלבלת? וממש לא צריך לחכות 20 ימים...
אשמח לקבל קישור למאמר שקראת כי זה לא נשמע הגיוני. בכל מקרה-
בסרטון של אלי יש בקערה הרבה זרעים, וכשהם יושבים אחד על השני הם שומרים את הלחות (בנוסף שוטפים אותם מדי פעם שלא יתייבשו)
כשאתה מכין כמות קטנה ומשאיר ככה, הם יתייבשו מהר יותר ולא ינביטו אם לא תשטוף אותם לעיתים תכופות ותדאג שיהיו לחים.
במקרה כזה עדיף לשים על מגבת רטובה וככה אין צורך לשטוף מדי פעם, כי הזרעים תמיד מקבלים נוזלים.
כך או כך מחכים 12-24 שעות או יותר (תלוי בזרעים שאתה מנביט) עד שכולם/רובם נבטו ואז אפשר להגיש.

יש מזון ביצים - http://www.tukishops.com/%D7%9E%D7%96%D ... D7%92.html

לא מומלץ להוסיף לתערובת כי הוא "ילך לאיבוד" בין הזרעים וישקע לתחתית הקערה, והתוכים לא יאכלו.
את מזון הביצים שמים על מזון לח (השרייה/הנבטה/ירק/פרי)

מזון לח שמים בקערה נפרדת ולא מערבבים עם התערובת זרעים/הכופתיות. כי כמו שאמרנו על מזון לח מתפתחים חיידקים לאחר זמן מה.

בהצלחה תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”