ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
יכול לקרות לתוכי משהו אם הוא מסתובב הרבה פעמים?
מנהל: מפקחים
יכול לקרות לתוכי משהו אם הוא מסתובב הרבה פעמים?
תקשיבו היום התוכי החמוד שלי והמחונן תוך שני שיעורים של כ 7-10 דקות למד את הפקודה 'סיבוב'.
עכשיו כל פעם שאני אומר לו סיבוב הוא מסתובב ולפעמים אני עובר ובודק ככה ואחותי אומרת חאלס אתה משגע אותו כל שניה סיבוב..
רציתי לדעת אם הוא מסתובב הרבה פעמים יכול לקרות לו משהו?
עכשיו כל פעם שאני אומר לו סיבוב הוא מסתובב ולפעמים אני עובר ובודק ככה ואחותי אומרת חאלס אתה משגע אותו כל שניה סיבוב..
רציתי לדעת אם הוא מסתובב הרבה פעמים יכול לקרות לו משהו?
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
Re: יכול לקרות לתוכי משהו אם הוא מסתובב הרבה פעמים?
ואי זה מה שאחותי אומרת לי גם ,התוכי קוקוטיל שלי כבר יודע להסתובב שאני אומר לו סיבוב,ואני מביא לו גרעין שהוא אוהב ,אבל ניראה לי שצריך לעשות שיעור כזה פעם בשבוע כי זה ניראה לי משגע את התוכי ,כמה פעמיים בבשבוע אתה עושה לו שיעור כזה וכל שיעור כמה זמן?

התוכי של יריו (:
היום התחלתי פעם ראשונה ובגלל שהוא מחונן הוא קלט XDDD
טוב נחכה לתשובה ממישהו שמבין שיענה לי, למה רק פעם בשבוע O_O
טוב נחכה לתשובה ממישהו שמבין שיענה לי, למה רק פעם בשבוע O_O
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
לא יקרה לו כלום, הוא נהנה למלא את הפקודה ורוצה צ'ופר או שתשבח אותו .
אם הוא ממלא את הפקודה כל כך טוב תתחיל ללמד אותו משהוא חדש .
אם הוא ממלא את הפקודה כל כך טוב תתחיל ללמד אותו משהוא חדש .
רציתי להתחיל משהו חדש אבל אמרתי לעצמי שאני מלמד אותו רק יום אחד את זה, למרות שהוא יודע את זה מעולה אני ילמד אותו גם מחר ויתחיל בעוד יומיים משהו חדש.
ולגבי השאלה, אפילו אם הוא עושה 20 סיבובים ב 5 דקות לא יקרה לו כלום?
ולגבי השאלה, אפילו אם הוא עושה 20 סיבובים ב 5 דקות לא יקרה לו כלום?
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
לא יקרה לו כלום, אם הסיבובים יפריעו לו הוא יפסיק.
אוקיי תודה לך,
בלי נדר מחר אני אעלה סרטון שלו לפורום.
בלי נדר מחר אני אעלה סרטון שלו לפורום.
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
אני רוצה להוסיף נקודה חשובה לדעתי בנושא הזה
תוכים יכולים לבצע פעולה שפוגעת בהם או שמתישה אותם העיקר לקבל את התגמול מאיתנו (יחס/צ'ופר)
לדוגמה תוכי שמאלפים אותו ללשלש בפקודה, ואומרים לו שוב ושוב והוא צריך להתאמץ מאוד כדי ללשלש, זה לא טוב לו, זה לא טבעי לו
ללשלש רצוף מספר פעמים, אבל הוא מתעלם מהמגבלות הפיזיות שלו ומנסה לרצות אותנו.
דוגמה הכי קיצונית למוכנות לפגיעה עצמית של תוכי לקבל יחס זה מריטה.. התוכי פיזית פוגע בעצמו, בנוצות שלו, כדי לקבל יחס מאיתנו
אז כשמאלפים צריך לשמור על איפוק והיגיון ולא "לסחוט" את התוכי שוב ושוב, כי הוא ימשיך לבצע לפעמים גם אם זה מתיש אותו.
עכשיו לגביי הסיבוב,
תוכים בטבע, אצלי גם (רמבו..), מצפו כשהם מסתובבים בהתלהבות על כבלים או ענפים, לדוגמה קקדו שעומד על חוטי חשמל
ומתחיל להתהפך ולעשות סיבובים סביב החוט כשהוא אוחז בו ברגליו, או רמבו שלי לדוגמה שנהנה להיתלות הפוך ולנער את הגוף
ואת הראש לצדדים, למעלה ולמטה, כאילו רוקד.. ועוד תוכים רבים שנהנים לההתנדד בנדנדות או להתהפך סביבן..
וזו התנהגות ביוזמתם
אז אני מסכימה עם אלי, זה ספציפית לא משהו שעלול לפגוע בו או לסכן אותו, אבל בכל זאת לא צריך להגזים ולטרטר אותו יותר מדי.
כי לא מדובר בפעולה טבעית שהוא מבצע ביוזמתו אלא בפעולה בכוונה לרצות אותנו,
וכמו שאמרתי לפעמים גם אם פיזית זה יקשה עליו אפילו מעט, הוא יתעלם וימשיך רק כי ביקשנו ממנו
תוכים יכולים לבצע פעולה שפוגעת בהם או שמתישה אותם העיקר לקבל את התגמול מאיתנו (יחס/צ'ופר)
לדוגמה תוכי שמאלפים אותו ללשלש בפקודה, ואומרים לו שוב ושוב והוא צריך להתאמץ מאוד כדי ללשלש, זה לא טוב לו, זה לא טבעי לו
ללשלש רצוף מספר פעמים, אבל הוא מתעלם מהמגבלות הפיזיות שלו ומנסה לרצות אותנו.
דוגמה הכי קיצונית למוכנות לפגיעה עצמית של תוכי לקבל יחס זה מריטה.. התוכי פיזית פוגע בעצמו, בנוצות שלו, כדי לקבל יחס מאיתנו
אז כשמאלפים צריך לשמור על איפוק והיגיון ולא "לסחוט" את התוכי שוב ושוב, כי הוא ימשיך לבצע לפעמים גם אם זה מתיש אותו.
עכשיו לגביי הסיבוב,
תוכים בטבע, אצלי גם (רמבו..), מצפו כשהם מסתובבים בהתלהבות על כבלים או ענפים, לדוגמה קקדו שעומד על חוטי חשמל
ומתחיל להתהפך ולעשות סיבובים סביב החוט כשהוא אוחז בו ברגליו, או רמבו שלי לדוגמה שנהנה להיתלות הפוך ולנער את הגוף
ואת הראש לצדדים, למעלה ולמטה, כאילו רוקד.. ועוד תוכים רבים שנהנים לההתנדד בנדנדות או להתהפך סביבן..
וזו התנהגות ביוזמתם
אז אני מסכימה עם אלי, זה ספציפית לא משהו שעלול לפגוע בו או לסכן אותו, אבל בכל זאת לא צריך להגזים ולטרטר אותו יותר מדי.
כי לא מדובר בפעולה טבעית שהוא מבצע ביוזמתו אלא בפעולה בכוונה לרצות אותנו,
וכמו שאמרתי לפעמים גם אם פיזית זה יקשה עליו אפילו מעט, הוא יתעלם וימשיך רק כי ביקשנו ממנו
תודה שירלי עזרת לי, ולגבי המירוט נוצות התכוונת מירוט נוצות בפקודה? או שלפעמים תוכים מורטים נוצות בשביל צומי? לא הבנתי..
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
התכוונתי שלפעמים תוכים מורטים נוצות בשביל לקבל תשומי...
אם בעל חיים עושה דבר כזה לעצמו, מסיבה כזו, זה רק מראה כמה הנושא של היחס עלול להיות בעייתי מאוד
לכן לא תמיד אפשר לסמוך על התוכי שידע לעצור כשמפריע לו או כשרע לו או כשלא מתאים לו

אם בעל חיים עושה דבר כזה לעצמו, מסיבה כזו, זה רק מראה כמה הנושא של היחס עלול להיות בעייתי מאוד
לכן לא תמיד אפשר לסמוך על התוכי שידע לעצור כשמפריע לו או כשרע לו או כשלא מתאים לו