ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

פרא או מוחתם כפיתרון?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

פרא או מוחתם כפיתרון?

שליחה על ידי אביבה »

יש הטוענים, שאחד הפתרונות לבעיית מריטת הנוצות הוא הבאת בן/בת זוג לתוכי המורט.
שאלתי היא, האם קיימת עדיפות לתוכי מוחתם או שעדיף לצרף לו תוכי פרא.
ואם כן, מהו הגיל בו צריך להיות התוכי שיצורף לקיים?
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: פרא או מוחתם כפיתרון?

שליחה על ידי אביבה »

האין לאף אחד מכם תשובה תמונה
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

אני אהרוג אותך.ישבתי עכשיו חצי שעה, וכתבתי מגילה ארוכה ומנומקת, וברח לי למי יודע לאן.תמונה
היום כבר נגמרה לי החשק להקליד עוד הפעם, אולי מחר, כי מחר יש יום חדשתמונה
תחכו בסבלנות לילה טוב
תמונה
ליאור
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ליאור »

במידה והתוכי הוא חיית המחמד שלך העדיפות הולכת לכיוון תוכי מוחתם נוסף , תמיד רצוי זכר בוגר בשנה מהנקבה ללא קשר להחתמה .

גם במידה והתוכי הולך לריבוי הייתי ממליץ על תוכי מוחתם , פשוט תענוג לגדל תוכים שמתקשרים איתך ולא שומרים על דיסטנס .

לתוכי פרא אין שום יתרון , למעט המחיר , באחריות !

אם כבר , אז שיהיה זוג פרא , למה רק אחד ?! הביצועים זהים בשני המקרים ...
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אביבה »

אווה כתב:אני אהרוג אותך.ישבתי עכשיו חצי שעה, וכתבתי מגילה ארוכה ומנומקת, וברח לי למי יודע לאן.תמונה
היום כבר נגמר לי החשק להקליד עוד הפעם, אולי מחר, כי מחר יש יום חדשתמונה
תחכו בסבלנות לילה טוב

אוולינה, את הכתוב לעיל אמרי בבית המשפט תמונה
ולפני שתהרגי אותי, אחכה ואצפה לתשובה מפורטת ומנומקת,
מנסיונך וידיעותיך.

בצעי "העתק" מידי פעם תוך כדי כתיבת שורותייך בתגובתך,
ע"מ לא לאבד את הכתוב וכשזה קורה, "הדביקי" חזרה את השורות שאבדו.
efi_03
ביצה
ביצה

שליחה על ידי efi_03 »

בוקר
עדיף תמיד אותו גיל או קצת יותר מבוגר מבוגרת לריבוי לפי דעתי פרא או מוחתם זה אותו דבר הבעייה במוחתם החיבור לפעמים לא מצליח
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

ידעתי שאכלתי אותה, כאשר על הבוקר לחצתי על הכפתור של תיבת הקסמים שלי.
ואשר לגביך אביבתי, את לא מאיימת אלי, כי לפי מה שאני קוראת בעיתונות ( חבל על הכסף) או שומעת בחדשות, פגיעה בדגם ישן אבל משופץ כשלנו לא עושה רושם גדול על השופטים, לפי פיסקי הדין שלהם. וחוץ מזה אנחנו נפגש רק לבית המשפט לתביעות קטנות, הערך שלנו יורד יותר מהר מהדולר, למרות השיפוצים והתחזוקה הנהדרת תמונה
צחוק, צחוק, אבל זה עצוב, כוונתי מה שיש בחדשות.
תיכף אקבל נזיפה מההנעלה שזה שייך ל"חול ולאוכל" תמונה

טוב ולגבי הנושא, שהעלת.אני חושבת שהעונים לא הבינו אותה, כי לא שאלת מה להביא בקשר לריבוי, אלה בקשר ריפוי.
זה הזכיר לי את המערכון על תחרות בידיעת התנ"ך, "גאפן או גפן??תמונה
אני הבנתי ונדמה לי שזאת הייתה הכוונה, האם ישפיע לטובה על תוכי מורט, אם מביאים לו בן או בת זוג?
אז הנה תגובתי הצנועה, ולפי ההגיון שלי (למרות שיש כאלו שטוענים שההגיון שלי לא דומה לשל אף אחד).
אם יש לך תוכי מוחתם שהוא מורט את נוצותיו, ותביא לו עוד תוכי מוחתם (אם בכלל נכון שיש לזה השפעה טובה?)
תעשה לו עוול, לותיק כוונתי, כי החדש זקוק גם לטיפוח שישאר מוחתם, וברור שזה יהיה על חשבון הותיק, ולפי דעתי זה יפגע בו, כי בכל זאת יוזנח, הרי מורידים מזמן האיכות שלו.עד עכשיו רק הוא קיבל את כל תשומת הלב, ועכשיו צריך להתחלק בזה.תמונה
אם מביאים גוזל, או תוכי יותר צעיר, זה יכול להביא לקרבות מרים, שבהם הותיק יכול לחסל את הצעיר יותר אם יפגשו בזירה (כלוב, ריצפה)
אם כבר מביאים עוד תוכי רצוי שהוא\היא יהיה באותו גיל, או קצת יותר מבוגר.
עכשיו גם לי יש שאלה,(איך לא, אני מלכת השאלותתמונה)
האם רוצים לאכלס אותם בסופו של דבר כלוב אחד?תמונהזה שוב תהליך שמצריך זמן לא מעט, כי צריך להרגיל אותם אחד לשני.
לשים אותם בכלובים שכנים (בתוך הבית, רצוי כבר להתחיל לחשוב על הרחבהתמונה), לחכות זמן שיתרגלו לנוכחות של אחד לשני, מבלי לצור מגע פיזי ביניהם, ורק אז להפגיש אותם אפילו בכלוב אחר, שלא מוכר לאף אחד מהם.אחרי כמה ימים, שבהם עוקבים אחרי ההתנהגות שלהם אפשר להחזיר אותם לכלוב המקורי שהותיק היה גר בו, אם הוא מספיק גדול בשביל שניהם.גם אז למרות שמכניסים אותם כאילו ביחד, קודם צריך להכניס את התוכי החדש, ואחרכך את הותיק.
גם הפעולה בסדר כזה יכול להעמיד את הותיק על מקומו, שיש עוד פרטנר בכלוב שפעם היה שלו\ה.
יכול להיות שתגידו שכל זה פסיכיליגיה בגרושתמונה, אבל זאת דעתי הצנועה.
את הקטע האחרון למדתי על בשרי, יותר נכון על חשבון אחד הרוזלות שלי, ולמזלי למדתי את הלקח, וגם למזלו עוד בזמן.
כרגיל סליחה על המגילה, לא סתם אנחנו מתקרבים לפסח, וצריך להתאמן.תמונה
על אכילת קניידלך כבר מתאמנת בהצלחה יתרהתמונהתמונהועד גמר הפסח אראה כמוהם.וואי וואי וואיתמונהמה שאביבוש תעשה לי בגלל זה.תמונה
שיהיה לכם יום נפלא, ותודה על הזמן שהקדשתם לקריאה.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”