ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קוקטיל האכלת יד חדש לא יוצא מהכלוב
מנהל: מפקחים
קוקטיל האכלת יד חדש לא יוצא מהכלוב
שלום לכולם !
רכשתי קוקטיל האכלת יד ממישהו פה בפורום ( refael608 ) אני חושב שזה הכינוי שלו ..
יש לי כלוב גדול בישבילו עם המון משחקים ככה שבכל יום שהוא נשאר 6 - 7 שעות לבד יש לו המון משחקים ..
הבאתי אותו אתמול בלילה, וכרגע הוא לא רוצה לצאת לבד מהכלוב .. אני צריך לתפוס אותו חלש כזה ואז אני מוציא אותו מהכלוב ..
הוא גם לא מצליח כמעט לדאות בלי לקבל מכה בריצפה .. ויש לו נוצה אחת שהיא באלכסון .. יש סיבה לדאוג ?
תמונות אני אולי אעלה בהמשך אם אצליח ..
התוכי לא נושך בכלל והוא ממש חמוד !
[title][/title]
רכשתי קוקטיל האכלת יד ממישהו פה בפורום ( refael608 ) אני חושב שזה הכינוי שלו ..
יש לי כלוב גדול בישבילו עם המון משחקים ככה שבכל יום שהוא נשאר 6 - 7 שעות לבד יש לו המון משחקים ..
הבאתי אותו אתמול בלילה, וכרגע הוא לא רוצה לצאת לבד מהכלוב .. אני צריך לתפוס אותו חלש כזה ואז אני מוציא אותו מהכלוב ..
הוא גם לא מצליח כמעט לדאות בלי לקבל מכה בריצפה .. ויש לו נוצה אחת שהיא באלכסון .. יש סיבה לדאוג ?
תמונות אני אולי אעלה בהמשך אם אצליח ..
התוכי לא נושך בכלל והוא ממש חמוד !
[title][/title]
Re: קוקטיל האכלת יד חדש לא יוצא מהכלוב
הוא רק אתמול בלילה הגיע אלייך, תן לו את הזמן שלו להתרגל למקום החדש, לאנשים, לסביבה זה ברור מאליו ולגבי הנוצה האלכסונית אין שום סיבה לדאוג זה טבעי.
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
הוא חדש בבית והוא צריך יום יומיים להסתגל, להתאקלם
אל תכניס יד לכלוב ותוציא אותו בכוח, תחכה שהוא יצא לבד ואז תושיט יד שהוא יעלה עליה.
תדבר אליו הרבה, אל תגע אם הוא נרתע, הוא עדיין לא רגיל אליך ולא מכיר אותך.
לגביי הניצוי, תמונה תעזור להבין במה מדובר
אם הוא מתרסק כשהוא מנסה לעוף, תמנע ממנו לקפוץ/לעוף כי אם הוא גזור יותר מדי ויפול על הריצפה הוא עלול להיפצע וזה מסוכן.
אל תכניס יד לכלוב ותוציא אותו בכוח, תחכה שהוא יצא לבד ואז תושיט יד שהוא יעלה עליה.
תדבר אליו הרבה, אל תגע אם הוא נרתע, הוא עדיין לא רגיל אליך ולא מכיר אותך.
לגביי הניצוי, תמונה תעזור להבין במה מדובר
אם הוא מתרסק כשהוא מנסה לעוף, תמנע ממנו לקפוץ/לעוף כי אם הוא גזור יותר מדי ויפול על הריצפה הוא עלול להיפצע וזה מסוכן.
כן הוא די מתרסק שהוא מנסה לעוף .. למה הוא מתרסק ? זה לא אמור להיות ככה נכון ?
ואוקי, לא הוצאתי אותו בכוח .. השארתי אור בחדר ויצאתי מהחדר ושמעתי אותו מצייץ והוא נעמד מתחת לדלת של הכלוב אז פתחתי את הדלת והוא יצא לבד .. כרגע הוא לא רוצה לצאת הוא עומד בפינה של הכלוב על הסורגים והוא יושן ..
ואוקי, לא הוצאתי אותו בכוח .. השארתי אור בחדר ויצאתי מהחדר ושמעתי אותו מצייץ והוא נעמד מתחת לדלת של הכלוב אז פתחתי את הדלת והוא יצא לבד .. כרגע הוא לא רוצה לצאת הוא עומד בפינה של הכלוב על הסורגים והוא יושן ..
זה לא אמור להיות ככה, גזרו לו יותר מדי את הנוצות
אבל בגיל חצי שנה+- הוא יתחיל להחליף נוצות ויצמחו לו חדשות
עד אז תשגיח ותמנע ממנו נפילות
אבל בגיל חצי שנה+- הוא יתחיל להחליף נוצות ויצמחו לו חדשות
עד אז תשגיח ותמנע ממנו נפילות

אוקי תודה שירלי !
הוא יכול להישאר כל יום בין 6 וחצי - 7 שעות לבד ביום ?
יש לו המון משחקים בכלוב כולל נדנדות וכל מיני סולמות ופעמונים הוא לא ייכנס לדיכאון מזה ?
אחרי שאני חוזר אני כמעט כל היום איתו ..
הוא יכול להישאר כל יום בין 6 וחצי - 7 שעות לבד ביום ?
יש לו המון משחקים בכלוב כולל נדנדות וכל מיני סולמות ופעמונים הוא לא ייכנס לדיכאון מזה ?
אחרי שאני חוזר אני כמעט כל היום איתו ..
הוא לא ייכנס לדכאון, טוב שהכלוב מרווח ויש תעסוקה..

אני המוכר..
תתן לו זמן להתרגל אליך, לבית, לקולות החדשים תזכור שהוא לא מכיר כלום והוא מפחד קצת מן הסתם..
לגבי הנוצות , אני חושב שבאמת גזרתי לו טיפה יותר מידי (מצטער..) , זה לא משהוא בלתי הפיך זה יגדל שוב , רק באמת תשגיח שהוא לא יעשה קפיצות ״התאבדות״...
תתן לו זמן להתרגל אליך, לבית, לקולות החדשים תזכור שהוא לא מכיר כלום והוא מפחד קצת מן הסתם..
לגבי הנוצות , אני חושב שבאמת גזרתי לו טיפה יותר מידי (מצטער..) , זה לא משהוא בלתי הפיך זה יגדל שוב , רק באמת תשגיח שהוא לא יעשה קפיצות ״התאבדות״...
היי רפאל, עבר כמעט שבוע מאז שקניתי אותו והוא ממש השתפר ! כל פעם שהוא רוצה לצאת הוא שורק לי ועומד על הדלת של הכלוב ואז כשאני פותח את הדלת הוא יוצא ..
איך אני מעלה תמונות שלו ??
איך אני מעלה תמונות שלו ??