ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

היי שלום רב !! יש לי תוכי גאקו שהגיע השבוע

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
roy1roy
ביצה
ביצה

היי שלום רב !! יש לי תוכי גאקו שהגיע השבוע

שליחה על ידי roy1roy »

נראה שהוא מסתגל יפה מגיב לגירויים , מצייץ ושורק , העניין שהוא לא אוכל דבר פרט לגרעינים ממש לא מוכל לגעת לא בכופתיות לא בירקות
איך בכל זאת אפשר לשכנע אותו לטעום משהו ? אולי יש דברים שהם אוהבים במיוחד ? אשמח לתגובות !!!
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון
שם פרטי:: יש כינוי

Re: היי שלום רב !! יש לי תוכי גאקו שהגיע השבוע

שליחה על ידי ben.m »

אם התוכים לא נגמלו וגדלו על כופתיות וירקות, יהיה קשה בשלב מאוחר להרגיל אותם לאכול.

יש המון המון שיטות להרגיל אותם.

תקרא את אחת השיטות שבאתר:
מה מותר ומה אסור
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: היי שלום רב !! יש לי תוכי גאקו שהגיע השבוע

שליחה על ידי שירלי87 »

קודם כול מומלץ לתת לו עוד זמן להסתגל למקום החדש.
לא כדאי לשנות תזונה מיד עם הגעתו הביתה, כי שינוי בתזונה קשה לא פחות מאשר שינוי במיקום/שינוי סביבתי.

בינתיים תכניס לכלוב קבוע קערה אחת עם המזון המוכר, וקערה שנייה עם כופתיות, שיתרגל למראה של זה.

אחרי שבוע-שבוע וחצי שהוא אצלך, תתחיל בהדרגה להוציא את הקערה עם המזון המוכר, כל יום ליותר זמן.
לדוגמה
יום א- להוציא את הקערה עם המזון המוכר בבוקר, מהרגע שהתוכי קם (נגיד 7), ולהחזיר לאחר שעה (8), כשבכלוב יש קערה עם כופתיות.
יום ב- להוציא ב 7, להחזיר ב9
יום ג' - להוציא ב7, להחזיר ב 10
וכך הלאה, כשתמיד יש קערה עם כופתיות בכלוב. חשוב שתעקוב שהתוכי אכן אוכל מהכופתיות.
אתה אולי לא תראה ירידה משמעותית של כמות הכופתיות בכלי ביום, אבל אתה תראה פרורים של כופתיות בתחתית הקערה
וזה אומר שהוא כן אוכל, גם אם אתה לא רואה. אם יש לשלשת כמובן זה גם אומר שהוא אוכל.

אם התוכי לא אוכל, יש שינויים בלשלשת או שהוא נראה רזה יותר - מפסיקים מיד עם התהליך, מחזירים קבוע את המזון המוכר
ולאחר תקופה שהתוכי חוזר לעצמו, מתחילים שוב את התהליך.

אפשר גם לתת לו לאכול כופתית מהיד שלך, כמו צ'ופר
אפשר להעמיד פניםש אתה אוכל מהכופתיות וככה לעורר אותו ולגרום לו לרצות גם..

לגביי ירקות ופירות, שמים בקערה נפרדת (לא לערבב עם מזונות אחרים), כמות קטנה (נגיד 2 כפות סלט ירקות/פירות)
לשים מדי יום, גם אם הוא לא אוכל. לזרוק לאחר 2-3 שעות כדי שלא יצטברו חיידקים.
אפשר להיות יצירתיים ולעשות מעין שיפוד של חצאי ירקות ופירות, ולתלות כמו צעצוע על הכלוב, וככה לגרום לו יותר להתעניין.

מצרפת קישורים מומלצים לגביי תזונה נכונה (מה מותר לתת, מה אסור, כמה פעמים בשבוע וכו')
פירוט מרכיבי מזון לתוכים
תפריט תזונה נכונה לתוכי
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”