ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בנית כלוב חדש

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
אודי---
ביצה
ביצה

בנית כלוב חדש

שליחה על ידי אודי--- »

אני בונה כלוב בגודל 3על 1 גובה 2.5 עדיף לתכנן כך שאוכל לשטוף את הריצפה
או שמים לא ממש מומלץ? אם יש המלצה אחרת אשמח לשמוע
תודה מראש
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: בנית כלוב חדש

שליחה על ידי eli_lea »

תלוי מה אתה מתכנן לעשות עם ריצפת הכלוב, האם הריצפה מרוצפת או מבוטנת?
אודי---
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אודי--- »

מרוצף בחלוקי נחל {גם בטון שטיף לא?} תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תמיד כדאי לתת עדיפות למשטח שאפשר לשטוף אותו ולנקות היטב, לחילופין אפשר להגביה את הכלובים מהריצפה ולהניח או להתאים מגשים.
צריך לחשוב על דרך קלה ונוחה לך כמגדל לניקוי הכלובים כך שזה יתבצע בקלות ולא יהווה מטלה קשה מידי. כך סביר להניח שהשמירה על הניקיון תיעשה בתכיפות גדולה יותר וללא קושי.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

לכלוב כזה גדול לדעתי כדאי לעשות הגבהה כמה שאפשר, וריצוף כמה שיותר חלק שיהיה קל לנקות
לי יש כלוב 1X2 מ' ושתי מגירות 1X1 מ' וזה נהיה ממש מתיש לנקות.. קודם כל הלשלשת במגירות אבל לכלוך עדיין עף מחוץ לכלוב
אז אני גם מנקה את המגירות וגם שוטפת את החדר. הכלוב מוגבה רק 30 ס"מ מהרצפה אז קשה/לא נוח לשטוף מתחת לכלוב.
מה שתכננתי לעשות לפני שהחלטתי להפסיק לגדל, זה לעשות חצי מטר הגבהה מהרצפה שיהיה קל לנקות מתחת, ואולי גם מוותרת על
המגירות ופשוט מטאטאת ושוטפת, במקום לעשות עבודה כפולה כמו עכשיו..
בחודשים הראשונים זה ממש לא היווה בעיה אבל אחרי מספר חודשים זה כבר נהיה מתיש. גם כשמנקים את המגירות צריך להוציא לאט לאט
כדי שהתוכים לא ילחצו..כי המגשים ענקיים.. בקיצור מגשים לדעתי עדיף רק בכלוב האכלת יד או בכלובי ריבוי קטנים, אבל לכלובים גדולים
עדיף לדעתי רק הגבהה סבירה ולשטוף את הריצפה.. ככה גם אם נשאר סבון על הריצפה או אם התוכים עפים בזמן שאתה שוטף - אין סכנה
שהם יבואו במגע עם הסבון או המים או עם מזון שנגע במים.. ובשיגרה הם לא יבואו במגע עם הלשלשת שלהם או עם מזון שנגע בלשלשת..
אודי---
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אודי--- »

שירלי תודה על התשובה .
רק איך אני ניכנס לכלוב מוגבה ?
הרשת התחתונה לא תעמוד במשקל שלי {לא שאני שמן}
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אפשר עם רשתות קשיחות לעשות הגבהה מהריצפה שתחזיק גם משקל של בנאדם, אבל זה במחשבה שנייה יצא גבוה מדי ואני גם מניחה
שלא תרצה להסתבך עם הבנייה.. אז אם הכלוב יהיה צמוד לריצפה כדאי שהיא תהיה חלקה כדי שיהיה קל יותר לנקות ולא יתקע לכלוך
בין חריצים..
סמל אישי של משתמש
נריה
גוזל
גוזל

שליחה על ידי נריה »

איזה ציפורים אתה רוצה לשים בכלוב?

יכול להיות שכדאי לך לחלק אותו

לדעתי הכי פשוט רצפת בטון, אצלי יש רצפת בטון ואני פשוט עובר עם מטאטא כביש פעם בשבועיים והכל מבריק , פעם בחודשיים-שלוש אפשר לעשות נקיון מעט יותר יסודי שכולל גם שטיפה
אודי---
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אודי--- »

נריה אני מתכנן לשים בכלוב תוכונים וקוקוטלים
סמל אישי של משתמש
erezc83
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי erezc83 »

אודי,
אני בניתי כלוב בגודל 2.5 על 1.5 גובה 2 מטר, עשיתי אותו מפח ומוטות ברזל (עבודת ריתוח).
נכון שזה יוצא יותר יקר (הרבה יותר) מבטון אבל זה משהו שתוכל תמיד להזיז בשעת הצורך ולפרק כשתרצה לסיים עם הגידולים.
את רצפת הכלוב עשיתי מעץ שעליו מודבק פורמייקה, ככה שלנקות אני לוקח שפכטל מגרד את הלכלוך פעם בשבוע ו.. מעביר טאטוא.
אין לי צורך במגירות או במשהו דומה, אני יכול להיכנס לכלוב חופשי, לעמוד עליו, לקפוץ ואף לרקוד ;)
הכלוב יציב, חזק והעץ יכול להחזיק משקל כבד (גם מספר אנשים שמנים חחחח)

במידה ואתה מעוניין ללכת משהו זול יותר ממליץ לך ללכת על כלוב בטון, שתסגור מ-3 כיוונים.
את הגג אתה יכול לעשות גם מבטון או לשים איזה פח זול שעושים לגינות.
רצפה תעשה יציקת בטון ישרה, אין צורך בריצוף או אבנים כאלו ואחרים ככה יהיה לך הכי קל לנקות ואף להשתמש בצינור מים בשעות הצורך ולשטוף שם מבלי חשש ופחד שיקרה משהו (במידה וזה עץ אז הוא יכול להתנפח ולהינזק, פח שיכול להחליד וכו'..)
במידה ותרצה להוסיף יופי גם אז בלטות רצפה 30*30 סטנדרטיות עולות לך כ- 10 שקל למטר מרובע.

ולא לשכוח כמובן שאת הדופן הרביעית של הכלוב לרשת אותה ברשת צפופה על מנת שתוכל להנות ולראות את הציפורים :)

מקווה שעזרתי :)

בהצלחה.
תמונה

תקשיב, תלמד, תחכים, תפנים, תתנסה...אבל הכי חשוב תהנה!
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”