ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הסבר על החומר איבומק
מנהל: מפקחים
הסבר על החומר איבומק
אהלן חברה
רציתי לדעת מה זה החומר הזה ומה היעילות שלו ובמה הוא עוזר.
תודה .
רציתי לדעת מה זה החומר הזה ומה היעילות שלו ובמה הוא עוזר.
תודה .
Re: הסבר על החומר איבומק
אני מכירה אותו כחומר לטיפול בטפילים (חיצוניים/פנימיים)
במידה והוטרינר אבחן שיש לתוכי טפילים, הוא נותן לו טיפול עם איבומק מהול בחומר אחר (שכחתי את השם)
לא כדאי לתת ללא אישור וטרינרי, לא כטיפול מונע ולא כטיפול בחשש לטפילים
רק לאחר אבחון הוטרינר קובע מה המינון ומה אופן הטיפול (חיצוני/פנימי)
במידה והוטרינר אבחן שיש לתוכי טפילים, הוא נותן לו טיפול עם איבומק מהול בחומר אחר (שכחתי את השם)
לא כדאי לתת ללא אישור וטרינרי, לא כטיפול מונע ולא כטיפול בחשש לטפילים
רק לאחר אבחון הוטרינר קובע מה המינון ומה אופן הטיפול (חיצוני/פנימי)
האיבומק ניתן מהול בפרופילן גליקול בטיפטוף על החזה ואף מתן בפה במקרים שצריך שהתרופה תעבוד יותר מהר. חזרה על הטיפול לאחר 10-14 יום. חלק מהוטרינרים נוטים לתת את הטיפול כטיפול מונע אך ישנם וטרינרים שחושבים אחרת ואני חושב כמותם. תרופה נחשבת לתרופה גם אם יחסית בטוחה ולדעתי מיותר בהחלט. לפני מתן התרופה כדאי בהחלט לשלו מחלות אחרות שאינן קשורות .
אגב, טפילים חיצוניים אפשר לראות .
אגב, טפילים חיצוניים אפשר לראות .
תודה על התגובות.
לפני כמה חודשים בקעו למזמרים שלי גוזלים (נקבות) ולאחת מהן יש בעיה, הצואה נדבקת לה בביב. לפעמים זה נדבק ולפעמים היא מצליחה לעשות את הצרכים כמו כל תוכי אחר. אבל היא מתפקדת כמו שצריך אוכלת שותה פעילה וכו'. היא נמצאת בכלוב אחר מחשש להעברת מחלה אם יש.
1.באיזה חומר משתמשים?
2.מה היעילות של החומר?
3.איך מטפלים בתוכי עם אותה בעייה שציינתי למעלה?
4.יש אפשרות לקנות את החומר בחנות חיות?
לפני כמה חודשים בקעו למזמרים שלי גוזלים (נקבות) ולאחת מהן יש בעיה, הצואה נדבקת לה בביב. לפעמים זה נדבק ולפעמים היא מצליחה לעשות את הצרכים כמו כל תוכי אחר. אבל היא מתפקדת כמו שצריך אוכלת שותה פעילה וכו'. היא נמצאת בכלוב אחר מחשש להעברת מחלה אם יש.
1.באיזה חומר משתמשים?
2.מה היעילות של החומר?
3.איך מטפלים בתוכי עם אותה בעייה שציינתי למעלה?
4.יש אפשרות לקנות את החומר בחנות חיות?
מאיפה אתה יודע או יכול לקבוע שהבעייה בטפילים? לא נותנים תרופה על סמך הרגשה והידבקות של לשלשת לביב אינו מעיד על מחלה מסויימת כגון טפילים. לשלשת בביב יכולה להעיד על מספר מחלות שונות ולכן לפני מתן תרופה כדאי לבדוק יותר לעומק ממה התוכי סובל.
חומרים ותרופות וטרינריות נמכרים אך ורק אצל וטרינר ישירות או בקבלת מירשם. בתוכים וציפורים קטנות איבומק מצריך דילול ולכן המינון חשוב במיוחד.
חומרים ותרופות וטרינריות נמכרים אך ורק אצל וטרינר ישירות או בקבלת מירשם. בתוכים וציפורים קטנות איבומק מצריך דילול ולכן המינון חשוב במיוחד.
אלי אולי לא הסבתי את עצמי טוב אבל לא התכוונתי לטפל בתוכי באיבומק, הדיון נפתח כי רציתי לדעת מה זה איבומק בכללי.
לא כמטרה להשתמש בו ולטפל איתו בתוכי.
רק אחרי שהסברתם לי מה זה החומר הזה בעצם שאלתי שאלה אחרת שלא קשורה לנושא (איך מטפלים בתוכי שהצואה נדבקת בביב)
אז אם תוכלו לענות עליה אני אודה לכם.
לא כמטרה להשתמש בו ולטפל איתו בתוכי.
רק אחרי שהסברתם לי מה זה החומר הזה בעצם שאלתי שאלה אחרת שלא קשורה לנושא (איך מטפלים בתוכי שהצואה נדבקת בביב)
אז אם תוכלו לענות עליה אני אודה לכם.
תוכי שהצואה שלו נדבקת לביב זהו תוכי שלרוב חולה. שילשולים כתוצאה ממחלה שיכולה להיות קשורה למחלת מיעיים או כתוצאה של מחלות נוספות כגון סלמונלה, כלמידופיליה , זיהום ויראלי שמצריך טיפול אנטיביוטי בהתאם לסוג החיידק ועוד מגוון מחלות.
הטיפול הטוב ביותר זה לפנות לוטרינר שבאמת מבין ויבצע את הבדיקה הנחוצה ויתן את הטיפול המתאים.
הצעות טיפול שונות יכולות להינתן חינם במיוחד ע"י מומחים ומתמחים ברשת, לרוב הטיפולים הלא נחוצים מזיקים מאחר והתוכי צריך להתמודד גם עם המחלה וגם עם סימפטומים נוספים שנגזרים מהתרופות הניתנות שלא לצורך.
אפשר להציע מגוון טיפולים, החל במתן אנטיביוטיקה וכלה בתרופות סבתא אך כל זמן שלא יועים מה באמת הבעיה אי אפשר להגיד שהטיפול יעיל.
לדעתי במקרה שלך אתה יכול לקחת דגימת צואה לבדיקה ואולי כך עלות הטיפול תהיה נמוכה יותר . לשם כך אתה צריך לקבל קיט סטרילי לבדיקה. תנסה לבדוק עם ד"ר גדי שרביט מה העלויות של בדיקה ולאיזה כיוון הוא חושב.
הטיפול הטוב ביותר זה לפנות לוטרינר שבאמת מבין ויבצע את הבדיקה הנחוצה ויתן את הטיפול המתאים.
הצעות טיפול שונות יכולות להינתן חינם במיוחד ע"י מומחים ומתמחים ברשת, לרוב הטיפולים הלא נחוצים מזיקים מאחר והתוכי צריך להתמודד גם עם המחלה וגם עם סימפטומים נוספים שנגזרים מהתרופות הניתנות שלא לצורך.
אפשר להציע מגוון טיפולים, החל במתן אנטיביוטיקה וכלה בתרופות סבתא אך כל זמן שלא יועים מה באמת הבעיה אי אפשר להגיד שהטיפול יעיל.
לדעתי במקרה שלך אתה יכול לקחת דגימת צואה לבדיקה ואולי כך עלות הטיפול תהיה נמוכה יותר . לשם כך אתה צריך לקבל קיט סטרילי לבדיקה. תנסה לבדוק עם ד"ר גדי שרביט מה העלויות של בדיקה ולאיזה כיוון הוא חושב.
אני לא יכול להגיע לוטרינר לא מחוסר תקציב חס וחלילה אלא בגלל שאין באזור שלי וטרינרים (אני גר 10 דקות מצפת לצפונה)
ואנחנו לא מגיעים לאיזור המרכז וגם לא לאיזורים כמו עפולה וכו' שהם יותר צפון.
בגלל זה אני רוצה מאוד לעזור לתוכי בכל מקרה היא מסתדרת אוכלת שותה ופעילה ומתעופפת וכל מה שתוכי נורמלי עושה.
אני אפנה לוטרינר להתייעץ איתו נראה מה הוא יוכל להציע כטיפול.
*בימים האחרונים אני ראה אצל התוכי שכבר הצואה לא נדבקת כמו בימים האחרים שהיה אפשר לראות בבירור את הצואה, ב3 ימים האחרונים אני רואה שאין צואה בנוצות בכל מקרה אפנה לוטרינר ליתר ביטחון.
ואנחנו לא מגיעים לאיזור המרכז וגם לא לאיזורים כמו עפולה וכו' שהם יותר צפון.
בגלל זה אני רוצה מאוד לעזור לתוכי בכל מקרה היא מסתדרת אוכלת שותה ופעילה ומתעופפת וכל מה שתוכי נורמלי עושה.
אני אפנה לוטרינר להתייעץ איתו נראה מה הוא יוכל להציע כטיפול.
*בימים האחרונים אני ראה אצל התוכי שכבר הצואה לא נדבקת כמו בימים האחרים שהיה אפשר לראות בבירור את הצואה, ב3 ימים האחרונים אני רואה שאין צואה בנוצות בכל מקרה אפנה לוטרינר ליתר ביטחון.
בהצלחה ותעדכן בהמשך.
תודה.