ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מקלחת לג'אקו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
רונןצ77
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: צפון
שם פרטי:: רונן

מקלחת לג'אקו

שליחה על ידי רונןצ77 »

שלום לכולם
אבקש יעוץ בנושא מקלחת לג'וקר הג'אקו שלי בן 7 חודשים שלא כל כך אוהב להתקלח
ניסיתי כבר את שלושת השיטות קערת מים ,ספריי ריסוס מים וגם במקלחת בזרם המים
שיחקתי איתו בסבלנות בכל אחת מהשיטות אבל הוא מתרחק מה לעשות ואיך לשכנע אותו להכנס
תמונהרונןתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מקלחת לג'אקו

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל תהיה סבלני. לא כל התוכים נמשכים למים אבל זה בהחלט יכול להשתנות.
התזה מבקבוק לרוב מרתיעה את התוכים ולכן השיטה הטובה לדעתי לשימוש עם תוכים גדולים זה ברז הכיור.
ראשית התוכי צריך להרגיש בטוח באיזור הכיור, אם המקום בו מוצב הכיור לא יהיה מוכר לתוכי הוא לא יתן דעתו למים ויהיה עסוק בבחינת הסביבה, כלומר הסביבה צריכה להיות מוכרת לתוכי.
כדאי לקחת את התוכי בכל פעם שהולכים לשטוף את כלי המים לכיור, גם אם הוא על הכתף זה בסדר. להתקדם בעדינות ועל פי התגובות של התוכי. אם התוכי מגיב ומעונין לרדת לברז המים זו התחלה טובה. לרוב התוכי יגש לברז וישתה.
כדאי שזרם המים לא היה חזק ומרתיע. אפשר להרטיב ידיים מתחת לברז ולאפשר לתוכי לראות שאנו משחקים במים. תוך כדי לשבח את התוכי ולתת לו ביטחון. כל התהליך לוקח זמן וצריך סבלנות רבה.
לא להרטיב את התוכי בכוח או להכריח אותו להירטב, פעולה כזאת תגרום לרתיעה וחוסר רצון להתקרב למים, פשוט תתקדם בקצב של התוכי.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: מקלחת לג'אקו

שליחה על ידי שירלי87 »

תמונה

סה"כ זה עניין של התמדה, תמשיך להציג בפניו אפשרות להתקלח.. בבוא הזמן הוא ירגיש דחף לפרוש כנפיים כשהמים מטפטפים על נוצותיו
והוא יתקלח..

אם יש תוכים אחרים בבית והם כן מתקלחים, אולי זה יעזור אם הוא יראה אותם מתקלחים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”