ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מה קורה לנוצות של הגאקו שלי?
מנהל: מפקחים
מה קורה לנוצות של הגאקו שלי?
מישהו נתקל פעם בתופעה כזו?
חייב לציין שממש עכשיו הוא סיים להחליף את כל נוצות הזנבמקבל מקלחת כל כמה ימים
אוכל כופתיות פריטי בירד
תערובת מועשרת שקניתי בתוכי שופס
פירות וירקות
חייב לציין שממש עכשיו הוא סיים להחליף את כל נוצות הזנבמקבל מקלחת כל כמה ימים
אוכל כופתיות פריטי בירד
תערובת מועשרת שקניתי בתוכי שופס
פירות וירקות
Re: מה קורה לנוצות של הגאקו שלי?
מתי זה קרה? האם בהדרגה ראית שהנוצות הופכות מבולגנות? האם הוא כוסס את הנוצות? תן קצת רקע..
על פניו נראה כמו פגיעה עצמית בנוצות כתוצאה מכסיסה.
האם התוכי בדוק למחלות ואם כן מתי נבדק?
על פניו נראה כמו פגיעה עצמית בנוצות כתוצאה מכסיסה.
האם התוכי בדוק למחלות ואם כן מתי נבדק?
הוא מעולם לא נבדק
כמו מה זה נראה
וכן סביר להניח שהוא כוסס לעצמו מכיוון שכבר טמיים אני רואה בכלי של המים חתיכות של נוצות אפורות
כמו מה זה נראה
וכן סביר להניח שהוא כוסס לעצמו מכיוון שכבר טמיים אני רואה בכלי של המים חתיכות של נוצות אפורות
זה נראה כמו מריטה/כסיסה שיכולה להיגרם ממגוון סיבות. מה שמעניין שמדובר באיזור נרחב מאוד בבת אחת, לרוב כסיסה או מריטה תהיה ממוקדת באיזור או שניים.
אם התוכי נמצא לעיתים מחוץ לבית כך שיתכן מגע עם ציפורי בר גם באיזור בו הוא שוהה בדרך כלל אז אני ממליץ לבדוק האם לא מדובר בטפילים, דווקא בגלל שהכסיסה בכל הגוף.
במקביל הייתי בודק מחלת הנוצות והמקור כדי לשלול בעייה בריאותית.
האם התוכי היה חשוף לשינויים בזמן האחרון?
אם התוכי נמצא לעיתים מחוץ לבית כך שיתכן מגע עם ציפורי בר גם באיזור בו הוא שוהה בדרך כלל אז אני ממליץ לבדוק האם לא מדובר בטפילים, דווקא בגלל שהכסיסה בכל הגוף.
במקביל הייתי בודק מחלת הנוצות והמקור כדי לשלול בעייה בריאותית.
האם התוכי היה חשוף לשינויים בזמן האחרון?
אלי פגעת בול
קינג מבלה את רוב היום שלו בכלוב מחוץ לבית
בשעות הערב הוא עובר לכלוב שלו בתוך הבית
לפי דעתי זה הטפילים
איך מטפלים?
מה צריך לעשות
כואב לי לראות אותו ככה
תודה
קינג מבלה את רוב היום שלו בכלוב מחוץ לבית
בשעות הערב הוא עובר לכלוב שלו בתוך הבית
לפי דעתי זה הטפילים
איך מטפלים?
מה צריך לעשות
כואב לי לראות אותו ככה
תודה
קח אותו לוטרינר או שתפנה לוטרינר לקבלת טיפול, לרוב הטיפול הינו באיבומק מדולל בפרופילן גליקול. לעומת הדיעה הרווחת שאפשר להשתמש בתכשיר ללא מינון מדוייק מוטרינר עלולים להיווצר תופעות לוואי בשימוש לא נכון, לכן יש לשקול את התוכי ועל פי משקלו לתת את התרופה. התרופה היא תרופת מרשם.
לרוב אפשר להבחין בטפילים ולכן כדאי לתנסה לאתר אותם בין הנוצות.
בכל מקרה כדאי לשלול מחלות ובעיקר את מחלת המקור והנוצות על מנת להיות בטוח שלא מדובר במשהוא מורכב יותר.
יתכן שהתוכי נכנס לסטרס כתוצאה מחיות שמתקרבות אליו כמו בעלי כנף או חתולים והתחיל למרוט.
נסה לבדוק האם הוא מספיק מוגן בחוץ מקירבה לחיות בר.
במקביל תעשיר לו את הכלוב בצעצועים שונים שיגרמו לו להעביר את הזמן בצורה טובה יותר.
תעדכן מה קורה.בהצלחה.
לרוב אפשר להבחין בטפילים ולכן כדאי לתנסה לאתר אותם בין הנוצות.
בכל מקרה כדאי לשלול מחלות ובעיקר את מחלת המקור והנוצות על מנת להיות בטוח שלא מדובר במשהוא מורכב יותר.
יתכן שהתוכי נכנס לסטרס כתוצאה מחיות שמתקרבות אליו כמו בעלי כנף או חתולים והתחיל למרוט.
נסה לבדוק האם הוא מספיק מוגן בחוץ מקירבה לחיות בר.
במקביל תעשיר לו את הכלוב בצעצועים שונים שיגרמו לו להעביר את הזמן בצורה טובה יותר.
תעדכן מה קורה.בהצלחה.
זו פעם ראשונה שהוא צריך וטרינר
תוכל להמליץ על אחד שמתמחה בתוכים באיזור הצפון
ושוב תודה
תוכל להמליץ על אחד שמתמחה בתוכים באיזור הצפון
ושוב תודה
התופעה נקראת Feather barbering - התוכי כמו ספר "גוזר" לעצמו נוצות
זה עוד סוג של השחתה עצמית (כמו מריטה) וזה יכול להיגרם משתי סיבות עיקריות:
- בעיה רפואית: טפילים, בעיה בכבד (כשאין איזון כימי זה גורם גירוי בעור), תזונה לקוייה (חוסר ויטמינים וכד'), חוסר במקלחות (יובש בעור)
מקלחות עם מים לא נקיים (מקשה על ניקוי הנוצות)
- בעיה פסיכולוגית: חוסר יחס, חוסר פעילות, תסכול, חוסר בגירויים (צעצועים/אטרקציות), סטרס (משהו שמפחיד/מלחיץ אותו),
שהייה ממושכת בכלוב (סגור בכלוב תקופה ארוכה), שינוי ביחס (היה רגיל לקבל יחס ופתאום מקבל פחות) ועוד.... הרשימה ארוכה
ג'אקו הוא תוכי אינטיליגנטי והוא צריך גירויים, תעסוקה, חשוב לספק לו עץ טבעי כי פירוק העץ בעזרת המקור- עוזר לו לשחרר/לפרוק לחצים.
כשאין לו גירויים, אין לו פעילות, והוא סגור בכלוב רוב היום - הוא נהיה נוירוטי
אם הוא לבד רוב היום ונמצא בחוץ זה גם יכול לגרום לו לפגוע בעצמו. תוכי בטבע חי בלהקה, זה בעל חיים שצריך חברה.
במידה ויש אנשים בבית והוא שומע דיבורים/קולות והוא נמצא לבד בחוץ - זה גם יכול לגרום לסטרס, לדיכאון, לתסכול.. הוא ירגיש בודד,
עזוב, אבוד... בגלל זה תוכי מוחתם אמור להיות בבית, ורצוי במקום שבו בני הבית נמצאים רוב היום. ככה גם אם לא מדברים אליו/יושבים
איתו, הוא עדיין רואה ושומע את האנשים ולא מרגיש בודד, הוא מרגיש שהוא בחברת הלהקה שלו.
מה גם שכשהוא בבית, יש יותר הזדמנויות לגשת אליו ולתת צ'ופר, ליטוף או מילה... הוא זוכר ליותר יחס מאשר אם הוא בכלוב בחוץ כי לא
עוברים ליד הכלוב בשום מצב, ואין הזדמנות ליצור קשר.
אם הנוצות לא נגזרו כראוי זה גם יכול לגרור התעסקות עם הנוצות, חשוב לגזור בקו ישר ולגזור נכון.
אם הוא לא משתף פעולה במקלחת, או מתקלח במים לא נקיים, זה גם יכול לגרור התעסקות עם הנוצות.
רשימת וטרינרים - שאלות נפוצות - בריאות, סכנות, אופי, מזון, כלובים, רבייה ועוד
אחרי בדיקה - אם הוטרינר לא ימצא בעיה רפואית, הוא בטח ימליץ לשים לתוכי קולר או להשתמש בספריי מר לנוצות.
לדעתי כדאי לבדוק בתנאים של התוכי מה לא בסדר/מה יכול לגרום לבעיה, ולנסות לשפר את התנאים לפני שמנסים שיטות כאלו
כי אם התוכי סובל ממשהו, ומרגיש כל כך מתוסכל שהוא פוגע בעצמו, צריך למצוא את הגורם ולנסות לטפל בבעיה.
אחרת התוכי ימשיך להרגיש רע ופשוט תשלל ממנו האופציה להוציא את התסכול על עצמו.
לעומת זאת אם הבעיה תיפתר, והתוכי יפסיק לפגוע בעצמו ביוזמתו, ולא כי מונעים ממנו אלא כי הוא כבר לא מתוסכל/סובל - זה עדיף,
וככה יש יותר סיכוי שהמריטה/השחתה לא תחזור על עצמה בעתיד.
בהצלחה
זה עוד סוג של השחתה עצמית (כמו מריטה) וזה יכול להיגרם משתי סיבות עיקריות:
- בעיה רפואית: טפילים, בעיה בכבד (כשאין איזון כימי זה גורם גירוי בעור), תזונה לקוייה (חוסר ויטמינים וכד'), חוסר במקלחות (יובש בעור)
מקלחות עם מים לא נקיים (מקשה על ניקוי הנוצות)
- בעיה פסיכולוגית: חוסר יחס, חוסר פעילות, תסכול, חוסר בגירויים (צעצועים/אטרקציות), סטרס (משהו שמפחיד/מלחיץ אותו),
שהייה ממושכת בכלוב (סגור בכלוב תקופה ארוכה), שינוי ביחס (היה רגיל לקבל יחס ופתאום מקבל פחות) ועוד.... הרשימה ארוכה
ג'אקו הוא תוכי אינטיליגנטי והוא צריך גירויים, תעסוקה, חשוב לספק לו עץ טבעי כי פירוק העץ בעזרת המקור- עוזר לו לשחרר/לפרוק לחצים.
כשאין לו גירויים, אין לו פעילות, והוא סגור בכלוב רוב היום - הוא נהיה נוירוטי
אם הוא לבד רוב היום ונמצא בחוץ זה גם יכול לגרום לו לפגוע בעצמו. תוכי בטבע חי בלהקה, זה בעל חיים שצריך חברה.
במידה ויש אנשים בבית והוא שומע דיבורים/קולות והוא נמצא לבד בחוץ - זה גם יכול לגרום לסטרס, לדיכאון, לתסכול.. הוא ירגיש בודד,
עזוב, אבוד... בגלל זה תוכי מוחתם אמור להיות בבית, ורצוי במקום שבו בני הבית נמצאים רוב היום. ככה גם אם לא מדברים אליו/יושבים
איתו, הוא עדיין רואה ושומע את האנשים ולא מרגיש בודד, הוא מרגיש שהוא בחברת הלהקה שלו.
מה גם שכשהוא בבית, יש יותר הזדמנויות לגשת אליו ולתת צ'ופר, ליטוף או מילה... הוא זוכר ליותר יחס מאשר אם הוא בכלוב בחוץ כי לא
עוברים ליד הכלוב בשום מצב, ואין הזדמנות ליצור קשר.
אם הנוצות לא נגזרו כראוי זה גם יכול לגרור התעסקות עם הנוצות, חשוב לגזור בקו ישר ולגזור נכון.
אם הוא לא משתף פעולה במקלחת, או מתקלח במים לא נקיים, זה גם יכול לגרור התעסקות עם הנוצות.
רשימת וטרינרים - שאלות נפוצות - בריאות, סכנות, אופי, מזון, כלובים, רבייה ועוד
אחרי בדיקה - אם הוטרינר לא ימצא בעיה רפואית, הוא בטח ימליץ לשים לתוכי קולר או להשתמש בספריי מר לנוצות.
לדעתי כדאי לבדוק בתנאים של התוכי מה לא בסדר/מה יכול לגרום לבעיה, ולנסות לשפר את התנאים לפני שמנסים שיטות כאלו
כי אם התוכי סובל ממשהו, ומרגיש כל כך מתוסכל שהוא פוגע בעצמו, צריך למצוא את הגורם ולנסות לטפל בבעיה.
אחרת התוכי ימשיך להרגיש רע ופשוט תשלל ממנו האופציה להוציא את התסכול על עצמו.
לעומת זאת אם הבעיה תיפתר, והתוכי יפסיק לפגוע בעצמו ביוזמתו, ולא כי מונעים ממנו אלא כי הוא כבר לא מתוסכל/סובל - זה עדיף,
וככה יש יותר סיכוי שהמריטה/השחתה לא תחזור על עצמה בעתיד.
בהצלחה

לצערי אני לא מכיר וטרינר טוב שמתמחה בתוכים בצפון אם כי אני מאמין שיש כזה, אם מישהו מכיר והתרשם לטובה מוטרינר באיזור הצפון הוא מוזמן להמליץ. חשוב לבדוק שהוטרינר יתמחה בתוכים ולא יהיה וטרינר כללי. תחפש באינדקס וטרינרים באיזור הקרוב אליך ותראה אם אתה מוצא:
http://www.tukinfo.com/veterinarian-ind ... index.html
יש לך באינדקס אפשרות לבצע חיפוש על פי עיר התמחות וכו'.
חשוב שתוודא לפני שאתה מגיע למרפאה שאכן הם מתמחים בבעלי כנף .
אם אתה מעוניין לבצע בדיקות כלליות לתוכי יקחו דם לבדיקה של מספר מחלות, לרוב נבדקות שלושת המחלות כלמידיה, פוליומה והמקור והנוצות. במקרים של מריטה נערכות בדיקות נוספות כגון תפקודי כבד, שלילת טפילי עור וזיהומים שונים .
בדרך כלל מדובר בבעיה התנהגותית פסיכוגנית ולכן במקביל לבדיקות הרפואיות שיש לשלול צריך לפעול לשינוי סביבת התוכי . שינוי מיקום כך שיוכל לקבל יחס מבני הבית, והעשרה של איזור המחייה שלו. חשוב לקלח את התוכי וחשוב שהתוכי ירצה להתקלח ולא להכריח אותו. חשוב לתת לתוכי תעסוקה רבה ולגוון מידי יום במשחקים שונים שחלקם אתה יכול לייצר לבד כמו בקישור הבא:
בנייה עצמית - צעצועים וסטנדים
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... tutorials/
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html
http://www.tukinfo.com/veterinarian-ind ... index.html
יש לך באינדקס אפשרות לבצע חיפוש על פי עיר התמחות וכו'.
חשוב שתוודא לפני שאתה מגיע למרפאה שאכן הם מתמחים בבעלי כנף .
אם אתה מעוניין לבצע בדיקות כלליות לתוכי יקחו דם לבדיקה של מספר מחלות, לרוב נבדקות שלושת המחלות כלמידיה, פוליומה והמקור והנוצות. במקרים של מריטה נערכות בדיקות נוספות כגון תפקודי כבד, שלילת טפילי עור וזיהומים שונים .
בדרך כלל מדובר בבעיה התנהגותית פסיכוגנית ולכן במקביל לבדיקות הרפואיות שיש לשלול צריך לפעול לשינוי סביבת התוכי . שינוי מיקום כך שיוכל לקבל יחס מבני הבית, והעשרה של איזור המחייה שלו. חשוב לקלח את התוכי וחשוב שהתוכי ירצה להתקלח ולא להכריח אותו. חשוב לתת לתוכי תעסוקה רבה ולגוון מידי יום במשחקים שונים שחלקם אתה יכול לייצר לבד כמו בקישור הבא:
בנייה עצמית - צעצועים וסטנדים
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... tutorials/
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html