דף 1 מתוך 1

שריקות קוקטייל+ הוספת תוכון לקוקטייל

נשלח: 05 ינואר 2012 11:18
על ידי לירון א
בוקר טוב לכולם,
יש לי שתי שאלות:
1. הקוקטייל שלי בן 7 חודשים ושורק שריקות קבועות זהות אבל הוא אינו מחקה שריקות/צלילים אחרים, האם זה אומר שהוא נקבה? או שהוא ביישן?
אני חושבת שהוא מרגיש נוח איתי כי הוא כל הזמן רוצה לצאת מהכלוב, לעלות עלי ולקבל ליטוף.
אולי הבעיה היא שאני לא משמיעה לו המון שריקות ?
2. האם כדאי לי להוסיף תוכון אוסטרלי בן כמה חודשים לכלוב איתו ביחד כדי להפיג לו את השעמום?
יש לו ענפי זית, חרוזים, אצטרובלים בתוך ומחוץ לכלוב ועדיין אני מרגישה שהוא משועמם קלות..
(העליתי את השאלה הזו בעבר לגבי הוספת תוכון בכלוב נפרד אבל מכיוון שאין לי יותר מדי מקום בחדר אני חושבת על פתרון אחר)


תודה תמונה

Re: שריקות קוקטייל+ הוספת תוכון לקוקטייל

נשלח: 05 ינואר 2012 13:24
על ידי eli_lea
קוקטלים לרוב ישרקו שריקה קבועה. בדרך כלל מדובר על שריקות חיזור עולות ויורדות. על מנת ללמדם שריקות שונות צריך לחזור על אותה שריקה שוב ושוב. על סמך התיאור זה שהתוכי שורק מעיד על כך שמדובר בזכר אבל צריך לראות את כל התמונה מאחר וגם נקבה יכולה לשרוק. אין קשר לביישנות מאחר והתוכי שורק את מה שהוא יודע. אם הוא שורק בסביבתך אז אין בעייה של הסתגרות או ביישנות.
הוספת תוכון אפשרית בכלוב גדול ומרווח. אני אישית לא ממליץ לגדל סוגי תוכים מוחתמים ביחד ומליץ לאפשר לכל תוכי כלוב משלו .
בשלב מסוים עלולים להיווצר חיכוכים ואפילו פגיעות (במיוחד בכלוב קטן יחסית) מעבר לכך שהתוכים עלולים להפוך לפחות חברותיים אלינו.