ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אפשר לחנך תוכי שלא יעשה עלינו את הלשלשת?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אמירוס
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

אפשר לחנך תוכי שלא יעשה עלינו את הלשלשת?

שליחה על ידי אמירוס »

שלום חברים יקרים!

כל פעם שהתוכי שלי יוצא מהכלוב דבר ראשון מה שהוא עושה זה לשלשת, תמונה

יש אפשרות ללמד את התוכי לא לעשות את זה עלינו?תמונה

נמאס לי להחליף כל פעם חולצה בגלל הלשלשת..תמונה

אשמח לקבל עצות תמונה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

Re: אפשר לחנך תוכי שלא יעשה עלינו את הלשלשת?

שליחה על ידי Amir96 »

אני לא יודע אם אפשר ללמד אותו שיפסיק לעשות צואה עליכם אבל מה שכן אתה יכול ללמד אותו פקודה שכאשר הוא ישמע מילה מסויימת הוא יעשה את הצואה וככה כל פעם שתוציא אותו שים נייר מתחתיו ותגיד לו את הפקודה.

שוב - יכול להיות שאפשר ללמד אותו למרות שאני חושב שעדיף ללמד אותו לעשות צרכים בפקודה תמונה

בהצלחה תמונה
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
zulu10
ביצה
ביצה

שליחה על ידי zulu10 »

אפשר גם אפשר. תחפש ביוטיוב. אני מצאתי לך סרטון אחד. יש עוד רבים כאלה.
http://www.youtube.com/watch?v=MGqKOdmxxno

תחפש ביוטיוב :"Potty Training "
בהצלחה!!!
תוכים...... זה תמיד מתחיל בקטנה. לך תדע איך זה נגמר.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

צריך הרבה סבלנות ותרגול כדי ללמד את התוכי ללשלש בפקודה, זה אפשרי .
אתה יכול לקרוא איך זה נעשה בקישור הבא:
Re: שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם
אמת ואמונה
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אמת ואמונה »

אני לימדתי את האלכסנדרין שלי את זה תוך יום וחצי.
כשאתה מוציא אותו מהכלוב, ישר תניח אותו על הריצפה ןתגיד לו "תעשה שירותים" או "קקי", או איך שאתה רוצה. באופן טבעי כמו תמיד,
הוא יעשה, ואז תשבח אותו. אחרי כמה זמן הוא ילמד לקשר בין המלה לעשיית הצרכים. כשהוא עליך הרבה זמן, כל עשר דקות, רבע שעה, תוריד אותו לריצפה, ותאמר לו את הפקודה. שוב, באופן טבעי הוא יעשה, ואחרי כמה זמן ילמד לקשר. בהצלחה.
ronenye
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ronenye »

זה נורא קל ללמד לעשות קקי בפקודה , הלימוד נעשה בצורה הכי טבעית ואם תתמיד הוא ילמד את זה תוך כמה ימים
דבר ראשון זה לבחור מילה לפקודה ולהצמד אך ורק אליה נגיד שבחרנו "קקי"
1. שלב ראשון הוא לקשר במוחו של התוכי את המילה "קקי" לפעולה קקי שהוא מבצע באופן טבעי , וזאת נעשה על ידי כך שבכל פעם שהתוכי עושה קקי באופן טבעי וכרגיל אנחנו נאמר את המילה "קקי" מיד לאחר המעשה או אפילו תוך כדי מעשה
2. אחרי כמה ימים שאנחנו מקפידים לומר "קקי" על כל קקי שנעשה ניקח את התוכי באופן יזום בזמן שאנחנו יודעים שהוא צריך לעשות
(זה קורה בערך כל רבע שעה בזמן פעילות וקצת יותר בזמן מנוחה ) ונלך למקום שבוא אתה מעוניין שהוא יעשה
תן לו לעמוד בצורה נוחה על האצבע שלך ותן את הפקודה "קקי" בשלב זה התוכי כבר אמור לקשר בין הפעולה לפקודה
3. אם התוכי עשה אז מצויין נמשיך עם התרגול כל כמה זמן שאנחנו יודעים שהוא צריך לעשות ללכת למקום ולתת את הפקודה "קקי"

אם התוכי לא הגיב , לא נורא ממשיכים עם שלב 1 ומנסים בעוד יומים שלושה לבצע את שלב 2 מחדש
זכור אם אין לתוכי צואה בביב הוא לא יצליח לבצע את הפקודה לכן זה מצריך ממך לשים לב מתי הוא צריך
כל אחד מכיר את התוכי שלו ויודע פחות או יותר מתי זה רלוונטי לבצע את שלב 2
בהצלחה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”