ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

לתוכי יור דם מהכנף

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

לתוכי יור דם מהכנף

שליחה על ידי zhuvnkl »

שלום לכולם לתוכי שלי שיחקתי איתו עכשיו ופתאום התחיל לרדת לו דם זה נראה כמו נוצה שנפלה התוכי מסוג קוקטיל והוא לא מורגל למגע באזור הכנפיים אז הוא ממש נשך אז אני ואבא שלי השכבנו אותו על הגב ושמנו לו קונפלור והוא היה בהיסטרייה ונשך אבל זה עצר את הדימום ואז רוב הזמן שהוא מקבל מכה חלשה הוא צורך והכנף שלו כאילו לא מתחברת טוב לגוף .. מה לעשות עכשיו ? לקחת אותו לווטרינר על הכנף ? זה שעשינו את ה מניגוד לרצונו והוא נשך והיינו יחסית אגרסיביים יפריע לקשר שלי ושל התוכי ?
אם אפשר עוד קצת טיפים מה לעשות כאשר יורד דם אני אשמח מאוד !
אה וששמנו לו את הקורנפלור לא מרחנו לו את זה בפצע פשוט סתם שפכנו מתחת לכנף באזור הפצע ..
עריכה : אחרי שהדימום נפסק הוא היה קצת בהלם אז נתתי לו לנוח בכלוב כמה זמן לת לו לנוח עכשיו ??
הוא נראה די בהלם עכשיו והוא יושב על הנדנדה ומנקה את אזור הפצע
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: לתוכי יור דם מהכנף

שליחה על ידי eli_lea »

אם הדימום פסק צריך להמשיך ולעקוב שהוא לא מתחדש. במקרים כאלה כדאי לעטוף את התוכי במגבת קטנה(לשים על הגב ולאחוז) כאשר בצורה כזאת התוכי נוטרל ולא יכול לשוך או להשתולל ולפרוס את הכנף כדי לדעת מה מקור הדימום. אם הדימום נוצר כתוצאה מנוצה שנפלה או נתלשה מה שעשיתם בסדר גמור, פשוט לפזר מעט אבקת קורנפלור או מעט קמח על האיזור לעצירת הדימום.
צריך לבדוק מאחר ובמידה ונוצת דם נשברת התוכי עלול להמשיך ולדמם בכמות גדולה ולהיכנס לשוק ואפילו עלול למות. במקרה של נוצת דם שבורה ומדממת יש צורך בתלישת הנוצה ועצירת הדימום .
כרגע התוכי בטראומה ובלחץ. תן לו את הזמן להירגע ואל תלחץ עליו, אתה מכיר את היחסים ביניכם וכשתראה נכונות מצידו תיצור עימו מגע. בינתיים לדבר אל התוכי או לצ'פר אותו זה תמיד עוזר.

לגבי "הכנף לא מתחברת טוב לגוף" . האם הוא מרחיק את הכנף מהגוף אבל משתמש בה או שהוא ממש לא מצליח להזיז אותה?
ראית ממה הוא קיבל מכה?
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי zhuvnkl »

הוא כאילו מרים את הכנף גבוה ומרחיק אותה מהגוף ומתכופף כזה ..
אם אוכל אעלה תמונה אם אצליח לתפוס אותו ברגע הזה ..
מה אתה אומר, לקחת את התוכי לווטרינר ? לווטרינר חיות או ווטרינר לציפורים ?
יש באזור של ערד ווטרינר ציפםורים ??
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם לוקחים אז רק לוטרינר לבעלי כנף. אם לתוכי הפסיק הדיום והוא נראה בסדר עד כמה שאפשר לדעתי לא צריך לרוץ לוטרינר. תן לו להתאושש. במידה ואתה מרגיש שיש צורך אז כמו שאמרתי אך ורק לוטרינר של בעלי כנף.
תנסה באינדקס למצוא וטרינר קרוב אליך במידת הצורך:
http://www.tukinfo.com/veterinarian-ind ... index.html
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”