ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלות לגבי קינון ציפורי אהבה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
תוכיהו
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: ירושלים ומרכז
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שאלות לגבי קינון ציפורי אהבה

שליחה על ידי תוכיהו »

1. למרות שיש לי 18 ציפורים (9 זוגות), רק שני זוגות מגדלים גוזלים. אצל האחרים לא ראיתי שהם אוספים חומרי קינון.
האם גם אצל ציפורי אהבה יש זוגות "שליטים" או דומיננטיים?

2. יש לי זוג שמקנן הרבה זמן ללא תוצאות (לדעתי עקרים או בני אותו מין). הם בקופסת קינון שלא התקנתי נכון. אני רוצה לפרק אותה ולהרכיב
אותה נכון. בהזדמנות זאת אני רוצה להוציא את חומרי הקינון ולנקות את הקופסה. איך לדעתכם הזוג יגיב?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: שאלות לגבי קינון ציפורי אהבה

שליחה על ידי שירלי87 »

גם אצל ציפורי אהבה יש זוגות דומיננטיים (ודווקא הם ידועים ככאלו), אבל אם
* יש מעל 3 זוגות (כשיש שני זוגות, או זוג אחד וכמה בודדים, אחד הזוגות נהיה טריטוריאלי ותוקפן כלפי האחרים)
* כולם ותיקים באותה מידה (כלומר לא התחלת עם זוג אחד ואז אחרי תקופה הכנסת זוגות נוספים שנחשבים כ"פולשים"),
* הכלוב גדול מספיק ויש מספיק תאים וכולם בגובה זהה ובמרחק שווה זה מזה (אין חיכוכים או ריב על טריטוריה)
* יש מספר שווה של זכרים ונקבות וכולם בגיל בגרות

אין סיבה שלא יתרבו.

יכול להיות שיש לך יותר זכרים מאשר נקבות או ההיפך.

כמה תאי הטלה יש?

2. ללא תוצאות = אין ביצים, או יש ביצים אבל אין בקיעות?
אתה יכול לנקות ולסדר מחדש, אם הם לא דוגרים לא תהיה בעיה, כשתחזיר את התא הם יבנו קן חדש.
תוכיהו
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: ירושלים ומרכז
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שאלות לגבי קינון ציפורי אהבה

שליחה על ידי תוכיהו »

שני הזוגות המתרבים, הם אכן ותיקים. כשהגוזלים שלהם בגרו, הבאתי עוד קבוצה של 8 ציפורים בכדי שיתערבבו עימם וזה אכן קרה.
הוספתי תאי קינון. יש היום 10 תאים ל-9 זוגות ואני עומד להוסיף עוד 3 תאים. נראה לי מספיק.

לגבי ניקוי התאים, אני אעשה זאת. תודה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”