ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מלחמה במינים פולשים על ידי הורדת אפליקציה לסלולר, מה דעתכם?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

מלחמה במינים פולשים על ידי הורדת אפליקציה לסלולר, מה דעתכם?

שליחה על ידי eli_lea »

איך נלחמים בפולשים לישראל? מורידים אפלקציה למכשיר הסלולר ומודיעים באמצעותו לרשות הטבע על מיקום מינים פולשים. חיפשתי באתר פירוט של המינים הפולשים ולא הצלחתי למצוא
יש בתמונה דררה וכתוב לידה מין פולש, נוו?? מה תעשו?תחסלו את כל הדררות בארץ? ומה עם המיינות?הרי הן נמצאות בכל מקום בארץ.
בשביל זה ברשות שמורת הטבע הכינו שלושה חזיתות (אפשר לקרוא בקישור הבא):

http://www.teva.org.il/?CategoryID=1397&ArticleID=7480

סעיף מספר 1: "מניעת הפלישה מלכתחילה: כוללת פעולות חקיקה ייעודית, אכיפה והסברה לנשאים המפיצים מינים פולשים"
כלומר בין היתר אי מתן אישורי ייבוא לתוכים וחיות אקזוטיות (גם מבתי גידול מסודרים) מלבד מקרים "מיוחדים" ולא חסרים כאלה.

סעיף מספר 2 : "ביעור נקודתי" של מוקדי הפלישות החדשות....ביעור זו מילה יפה, כמו ביעור חמץ.

המעניין הוא שהציבור מבקש לדווח על צמחים פולשים וזה נחמד ואין לי בעייה עם זה. אז כדי שהציבור יתנדב לעזור דאגו ברשות שמורת הטבע להנפיק מדריך שדה לצמחים פולשים , כי אחרת איך נדע להבדיל? אז החלטתי שאני מוריד את המדריך, מי יודע אולי בגינה שלי ישנם צמחים פולשים? ואז להפתעתי הגעתי לקישור הבא שאומר ואני מצטט:

"מדריך שדה לצמחים פולשים בישראל

במדריך זה מתוארים חלק מהצמחים הזרים הפולשים בישראל, המוגדרים ברמות פלישה שונות.
חשוב לזכור, ברגע שמין פולש עובר לשלב ההתפשטות המואצת, קשה יותר לבער אותו ועלויות הטיפול גבוהות
מאוד. לכן דיווח על צמחים פולשים בשטחים טבעיים מסייע לאתר במהירות את המוקדים החדשים ולכוון אליהם את מאמצי הטיפול הנדרשים כדי לנטרל אותם בקלות יחסית לפני התפשטותם על פני שטחים גדולים או/ו נוספים."

עד כאן בסדר אבל איך אני מוריד את המדריך, הרי יתכן והצמחים אצלי בגינה ממש פולשניים. ואז אני קורא למטה ש...
"למחיר יתווספו דמי משלוח"

ואז אני מביט עוד קצת למטה ורואה שכתוב:
קוד: 121212123
מחיר אורח: 20.00 ₪

שתפו חבר הוסף לעגלה לרכישה עכשיו .

בבקשה קישור:
http://teleteva.org.il/product.asp?product=5970

כאילו מה ? אני מתנדב לבצע את העבודה שלכם ואני צריך לשלם 20 ש"ח + דמי משלוח כדי לקבל מדריך שדה?
למה המדריך לא ניתן להורדה בחינם?
אז אתם שם יודעים מה? מצידי שיפלשו לי הצמחים בגינה ובהחלט לא מעניין אותי היכן יש ריכוזי מיינות כי הם כבר לא מין פולש והן חלק מנוף מדינת ישראל כבר יותר מ 25 שנים .

רשות הטבע והגנים עושה דברים רבים ומגוונים אבל במקרה זה אני מציע
לרשות שמורת הטבע לאפשר כלי עזר למתנדבים בחינם אין כסף ולמצוא דרך אחרת כמקור הכנסה.

אגב, תוך כדי אני מפנה לכתבה בנוגע לחוות מזור והקופים שנמצאים שם, בית המשפט עצר את המשלוח של 90 הקופים למעבדות בחו"ל עד לקבלת מסמכים שיסבירו את מהות הניסויים. לא זה מה שמשך את עיני, מה שהכי צרם לי זה המשפט הבא מתוך הכתבה:
". בהחלטתו ציין היועץ המשפטי לממשלה כי כי 70 מתוך 90 הקופות נלכדו בטבע והמליץ לרשות הטבע הגנים לקיים בחינה מחודשת לבקשת ההיתר לייצוא".
70 מתוך 90 הקופים נלכדו בטבע! לא מדובר בציפור בר שנלכדה בטבע והובאה ארצה בדרך כזאת או אחרת (לא שאני מזלזל) אבל 70 קופות נלכדו בטבע ועדיין היה מי שמאשר להביאם ארצה. לא יאמן, במדינות עולם שלישי יש יותר מודעות לטבע מאשר בישראל.
uf527
בקיעה
בקיעה

Re: מלחמה במינים פולשים על ידי הורדת אפליקציה לסלולר, מה דעת

שליחה על ידי uf527 »

אלי אתה בהחלט צודק.
הזוי...
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אין מילים... אבל מה חדש, תמיד מנסים להרוויח על גב הציבור

ראיתי גם הבוקר את הכתבה על הקופים. אותי זה לא מעודד
הם יכולים מחר לרשום "טוב קיבלנו מסמך מאשר שהקופים יגיעו לניסויים רפואיים" ויאשרו את המשלוח
מי יכול לראות את המסמך באמת? ובכלל למה שאותם חברות בארה"ב לא ישקרו כדי לקבל את הקופים? מישהו יבדוק לאן הם באמת יגיעו?
כל העיכובים זה סתם תרגילים , אם באמת היו מתנגדים לפעילות היו סוגרים את החווה וזהו,
ולא מאשרים חטיפות של קופים מהטבע ומשלוחי מוות...
תוכיהו
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: ירושלים ומרכז
איש קשר:

שליחה על ידי תוכיהו »

תוספת קטנה, ניתן להגיע גם לקישור דרך האתר של החברה להגנת הטבע ושם לדווח. באתר הזה יש רשימה(חלקית) של מיני בע"ח פולשים.
אני כבר נכנסתי ודיווחתי על מיינות (שמהוות סכנה לציפורי השיר הקטנות בארצנו) ועל פרסונטות.
אני חושב שיש לפעול בשתי דרכים עיקריות:

אחת, כן לחסל (עם כל הצער שבדבר) מינים פולשים שמספרם הגיע לרמה כזאת שהם מאיימים על האיזון המקומי. כבר היום יש היתרי צייד לכל מיני מינים מזיקים אחרים (מקומיים). ניתן להוסיף כמה מהמינים הפולשים לרשימה.

שתיים, לתת אישורי לכידה (לא המתה) לחובבים רציניים, שיקחו את המינים הפולשים ויחזירו אותם לכלובים מסודרים, מהם הם ברחו, או שוחררו, מלכתחילה. לדוגמה, ראו את המאמצים שעשיתי ללכוד את התוכים שברחו לנו. גם בכדי להגן עליהם וגם בכדי להגן על הסביבה.

דרך אגב, באוסטרליה הפך הקקדו למין מזיק, לאחר שהוכרז למין מוגן. בשלב זה נתנו היתרי ציד והם חוסלו בהמוניהם. במקביל, רבים נתפסו, הוברחו (בתנאים לא תנאים) ונמכרו בשוק השחור. לבסוף קם "חכם" שהבין שממשלת אוסטרליה מפסידה מכל העניין וכיום הם נותנים היתרי לכידה ומכירה. כך הם מווסתים את כמויות הקקדו באי ומצד שני הם גם עושים כסף על מכירתם לחובבים כמונו. ללא החלטה זאת מחירי הקקדו היו היום בשמיים!

איני יודע איך, אבל כדאי להעלות הצעה דומה בפני מקבלי ההחלטות בנושא.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

המיינות הובאו ע"י הצפארי לפני יותר מעשרים שנה, משם הגיעו לטבע לאחר בריחה מכלובים. בתקופה הזאת שהיא לא מעט זמן הטבע כבר איזן את עצמו. רשות שמורת הטבע נותנת אישורי ייבוא גם למינים בסכנת הכחדה למי שהיא רוצה ולמי שיש כסף.
הכל מתחיל ונגמר בכסף . אני הפסקתי להאמין לפירסומים. פעם הבולבולים נכחדו אבל הנה הם נפוצים ואפילו מאוד:
http://www.teva.org.il/?pg=&categoryid= ... C%E1%E5%EC

המיינות גורמות לאוכלוסיית הנקרים להתדלל (נצפו זוג מיינות שפלשו לקן של נקרים) אבל הנה מצבם בארץ מעולה ויציב:
http://www.yardbirds.org.il/daf/dendroc ... riacus.htm

ואני יכול להמשיך ולהביא דוגמאות למכביר.
מה כן גורם להתדלדלות אוכלוסיות ? הרעלות, ציד לא חוקי (לדוגמא חוחיות) , ביעור חורשות ומקומות קינון בכל הארץ מבלי להתחשב באוכלוסיית הציפורים ועוד.
יש בסך הכל 17 מינים פולשים וביניהם נמצאת ה "צוצלת" המוכרת לכולנו.

הבהרה קטנה. איני שולל שישנה תחרות בטבע על מקומות קינון, איני שולל שמינים מסויימים מסיבים נזק לחקלאות אבל לא רק מינים פולשים. אני שולל את הסברה שלאחר 20 שנה המיינה הפולשת נמצאה והוכתרה כחיה שיש להשמידה, כנ"ל הדררה. בסופו של דבר האיזון נוצר מעצמו, תספקו תנאים מתאימים לאוכלוסיות חלשות יותר והכל יסתדר מאליו. בכל פעם שהאדם התערב יתר על המידה בטבע הוא רק גרם להרס.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”